Ultima ora
Stiri
La nivel judetean vor functiona Oficii de Dezvoltare Regionala

     Dupa ce a participat la lucrarile Consiliului National de Dezvoltare Regionala, presedintele Consiliului Judetean Alba, Augustin Presecan, co-presedinte al Consiliului de Dezvoltare Regionala VII Centru, a declarat ca in curand, la nivel judetean, vor fi infiintate Oficii de Dezvoltare Regionala. Acestea vor fi subordonate direct Ministerului Dezvoltarii si Prognozei si vor avea rolul, in teritoriu, sa urmareasca modul de punere in aplicare a programelor derulate de Agentiile de Dezvoltare. De asemenea este posibil ca finantarea proiectelor eligibile sa fie facute prin aceste oficii, decizia apartinandu-i ministrului Dezvoltarii si Prognozei, Leonard Cazan. Cel mai probabil, Oficiile de Dezvoltare Regionala vor functiona la nivel judetean pe langa Prefecturi sau Consilii judetene in judetele in care isi desfasoara activitatea Agentiile de Dezvoltare. (F.R.)


Parteneri impotriva gunoaielor

     Duminica, 10 iunie, intre orele 15.00 - 19.00, va avea loc deschiderea campaniei de constientizare asupra pericolului constituit de deseuri. Campania este sustinuta de Asociatia Romana de Dezvoltare Comunitara, Clubul de Ecologie si Turism Montan "Albamont" si Primaria municipiului Alba Iulia. Aceste institutii sunt partenere in proiectul "Orasul Partenerilor". Campania va debuta cu o expozitie de lucrari realizate din deseuri de catre elevii de la Scoala generala Barabant, Scoala generala nr. 6 Alba Iulia si Scoala Speciala Alba Iulia. Expozitia va fi instalata in Parcul Unirii din fata Catedralei Reintregirii Neamului, in jurul fantanii arteziene. (A.D.)


Intr-o prima etapa
22 de primarii din judetul Alba vor primi masini de serviciu

     Prefectul Ioan Rus solicitase cu putin timp in urma, intocmirea unei evidente cu primariile din judet care au nevoie de autoturisme de serviciu. Deocamdata, intr-o prima faza, pe lista au fost inscrise 22 de primarii, care urmeaza probabil sa fie dotate cu masinile parlamentarilor disponibilizate in acest sens, prefectura judetului Alba trimitand o adresa celor doua Camere ale legislativului, Senat si Camera Deputatilor. (R.J.)


Audiente la deputatul Codrin Stefanescu

     Biroul parlamentar al deputatului Codrin Stefanescu se afla vis-a-vis de Colegiul "HCC", pe strada 1 Decembrie 1918, la numarul 68. Pentru informatii si programari ale audientelor cei interesati se pot deplasa la adresa mai sus mentionata sau pot telefona la numarul 058/835941. (Aurel MARZA, sef birou parlamentar)


Editorial
Prima pagina
Curier judetean
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Poveste de dragoste cu happy-end
Doi tineri de la Societatea de Caritate "Iulia" din Alba Iulia se vor casatori
Evenimentul reprezinta o premiera fericita, iar nasi vor fi "parintii spirituali" ai cuplului

     Un eveniment inedit va avea loc la sfarsitul acestei saptamani la Societatea de Caritate "Iulia" din municipiul Alba Iulia. In premiera pentru aceasta societate va avea loc o casatorie intre doi copii preluati si crescuti de "Iulia". Mirele este Nelu Ganga, nascut la 15 aprilie 1981, in localitatea Marasesti, judetul Vaslui. Avand in vedere relatiile nu tocmai bune cu tatal sau, Nelu a plecat de acasa si a ajuns la Societatea de Caritate "Iulia", adus de sora lui, care si ea a beneficiat de ajutorul acestui organism. El a fost preluat la centru in 1993 si de atunci s-a bucurat de sprijinul celor de la "Iulia". Nelu isi va uni sambata destinul cu aleasa inimii sale care este Adriana Tehei, nascuta la 18 septembrie 1981, la Santimbru. Avand in vedere conditiile mai dificile de trai de acasa, Adriana a apelat la sprijinul Societatii de Caritate "Iulia", care a preluat-o in ingrijire la 10 ianuarie 1995.
     Desi s-au confruntat cu o viata dificila si cu obstacole, cei doi tineri si-au vazut de scoala. Nelu a urmat cursurile Scolii profesionale de mecanici auto din Aiud, lucrand in prezent la Assalpo, in timp ce Adriana a terminat cursurile Scolii profesionale de bucatari din Brasov, lucrand acum ca bucatareasa la Societatea de Caritate "Iulia". Adriana nu a rupt relatiile cu mama ei care va fi prezenta si ea la nunta.
     Nasii celor doi tineri vor fi parintii lor spirituali, Sibile (sefa proiectului) si Ovidiu Boca Hutteman. Vor fi prezenti la happy-end-ul relatiei de dragoste dintre cei doi, reprezentanti ai Prefecturii si CJ Alba, Primariei Alba Iulia, Politiei, DGPDC, Leaganului de copii, parlamentari si toti cei care i-au ajutat pe Adriana si Nelu sa gaseasca un drum in viata. D-na Gabriela Bogdan ne-a informat ca este pentru prima data cand doi tineri crescuti si ingrijiti la "Iulia" isi jura credinta in fata ofiterului starii civile si a Bisericii. Fericitul eveniment va avea loc la cantina noua a Societatii "Iulia" de pe strada Crisan din Alba Iulia, iar toate cheltuielile de nunta vor fi suportate de aceiasi oameni inimosi de la societatea amintita. Casa de piatra tinerilor casatoriti!
Florin ROMAN


In judetul Alba
In cursul lunii mai au fost desfacute 2973 de contracte de munca

     In cursul lunii mai a.c., Inspectoratul Teritorial de Munca al judetului Alba a efectuat un numar de 442 de controale in urma carora au fost aplicate 144 de sanctiuni in valoare de 1.542.500.000 de lei. Amenzile s-au datorat faptului ca au fost depistate la o serie de agenti economici 188 de persoane care lucrau fara forme legale (la negru). Pentru toate aceste persoane, ITM Alba a asigurat recunoasterea vechimii in munca pe perioada lucrata, agentii economici fiind obligati sa intocmeasca statele de plata pentru perioadele integral lucrate (retroactiv) si incheierea in forma scrisa a contractelor de munca. De asemenea, datorita campaniei de depistare si combatere a muncii ilegale, luna trecuta a fost inregistrat un aflux de angajari comparativ cu primele 4 luni ale anului in curs. Astfel, daca media angajarilor in perioada 1 ianuarie - 31 aprilie 2001 a fost de 1913 contracte de munca pe luna si 230 de conventii civile, in luna mai au fost inregistrate 3197 contracte de munca si 313 conventii civile. In schimb, tot in aceeasi luna, au fost desfacute 2973 de contracte de munca. (R.J., A.D.T.)


Loteria vizelor

     Cei ce vor sa emigreze legal in SUA au acum la dispozitie un site cu detaliile necesare pentru loteria vizelor, inclusiv posibilitatea de inscriere direct (contra cost, 75 $). Important este ca Romania nu se afla printre tarile ai caror cetateni nu pot participa la aceasta loterie. Conditia este sa aveti 18 ani si diploma de bacalaureat sau doi ani de experienta intr-o profesie care cere minimum doi ani de calificare. Nu trebuie sa stiti limba engleza, nici sa aveti o suma minima de bani, dar trebuie sa dovediti ca puteti munci sau sa va intretineti singuri. Nu sunt admisi infractorii, cei ce au boli psihice sau prezinta pericol pentru interesele nationale ale SUA.
     Cei ce au depuse actele pentru emigrare pot participa si la loterie deoarece celalalt proces isi continua derularea. Mai multe informatii gasiti la http://www.nationalvisaservice.com (S.F.D.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.