Prima pagina Editia din: 09.06.2001
Stiri
Omagiu marilor barbati ai neamului

     Casa de Cultura "Ion Buteanu" din Abrud in colaborare cu primariile Abrud, Bucium, Ciuruleasa, au comemorat zilele acestea 153 de ani de la luptele dintre motii condusi de Avram Iancu si ungurii lui Hatvany. Manifestarile au inclus depuneri de coroane la monumentele inchinate Iancului, evocarea monumentului istoric de catre prof. Cornelia Anca si spectacole sustinute de Corul Liceului Pedagogic din Abrud, indrumat de prof. Gheorghe Burz. Au fost prezenti primarii si viceprimarii celor trei localitati, directorii scolilor si o numeroasa asistenta din randul localnicilor. Din Tara Motilor un pios omagiu oamenilor mari ai neamului si o speranta de viitor care sa ne ridice la rangul de natiune ce nu-si neaga istoria si-si insuseste cu demnitate greselile. (R.M.)


Turcii din orasul Duzce vor sa ne devina "frati"

     Saptamana trecuta primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava a facut o vizita fulger in orasul turc Duzce. Scopul stiut al vizitei a fost stabilirea unei colaborari economice. Turcii se pare ca au fost atat de placut impresionati de atentia acordata de primarul albaiulian, iar primarul lor de vizita pe care de curand a facut-o la Alba Iulia, incat reuniti joi, 7 iunie in sedinta, consilierii locali din Duzce au votat in unanimitate o hotarare de infratire cu municipiul Alba Iulia. Este un prim pas. Pana la semnarea documentelor de infratire trebuie ca si Consiliul local municipal Alba Iulia sa voteze o hotarare de infratire cu orasul Duzce. Acest lucru se va intampla cel mai probabil la urmatoarea sedinta de consiliu local. Daca intentia devine realitate, orasul Duzce va deveni cea de-a 8-a localitate cu care este infratit municipiul Alba Iulia. (A.D.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Zonele defavorizate din Romania
Un paradis al evaziunii fiscale
Cele 44 de firme cu statut special din judetul Alba, sub lupa organelor de ancheta

     Prefectul judetului Alba, av. Ioan Rus, a solicitat organelor abilitate sa efectueze controale severe in zonele defavorizate din judetul Alba, unde o parte dintre societatile comerciale existente folosesc facilitatile acordate fara a respecta prevederile legale, evaziunea fiscala fiind in floare. Concret, in acest sens a fost data ca exemplu negativ o societate comerciala din Baia de Aries, SC Algeroco care beneficia de scutiri in valoare de 24 de miliarde de lei din totalul de 34 de miliarde pe intreaga zona defavorizata din judet, desi nu desfasoara activitati de productie cum este prevazut prin lege. Este vorba despre un abator care cumpara animale vii, le sacrifica si apoi le vinde pe bucati, adica, cu alte cuvinte, aspect ce nu poate face obiectul certificatului pe care l-a primit ca investitor in zona defavorizata. In acest context, toate cele 44 de firme care functioneaza in zonele defavorizate din judetul Alba vor fi verificate din nou la sange, actiune ce va fi demarata in cel mai scurt timp si acolo unde se constata ca nu sunt respectate normele legale, vor fi anulate facilitatile.
     Pe aceasta tema, si premierul Adrian Nastase a avut o interventie in cadrul teleconferintei de ieri cu prefectii, cerand, printre altele, o verificare riguroasa a importului de carne in sensul ca acesta sa nu mai depaseasca capacitatea de consum in zonele cu statut special. (R.J.)


In legatura cu marile privatizari din judet
Rezultatele anchetei efectuate de politie intarzie sa apara
Nemultumit, prefectul Ioan Rus se va intalni cu conducerea IPJ Alba

     Prefectul Ioan Rus se va intalni in cursul saptamanii viitoare cu conducerea Inspectoratului de Politie al judetului Alba, scopul principal fiind stadiul anchetei cu privire la marile privatizari din judet in ultimii ani. Nemultumit de faptul ca au trecut 6 luni de la demararea acesteia si deocamdata nu se intrevede nici un prim rezultat mai concret, d-l Rus i-a atras atentia in acest sens sefului IJP Alba, Marin Aron, ieri, in cadrul teleconferintei de la Prefectura. "Astept si eu cu interes rezultatele organelor de politie cu privire la privatizarile din judetul Alba dar deocamdata, nu avem nici un rezultat, desi a trecut o buna perioada de timp. Am o serie de semnale negative si deocamdata nu iese nimic la iveala. Trebuie facut ceva urgent si o sa am o intalnire pe aceasta tema cu cei de la IPJ Alba, sa vedem care este situatia", a precizat d-l Rus. (R.J.)


In 2 ani de... liniste, administratorul Asociatiei de Locatari nr. 16 Cugir
A furat 462,676 de milioane de lei din incasari

     Un tanar de 20 de ani din Cugir, administrator al Asociatiei de locatari nr. 16 a fost arestat preventiv 30 de zile pe baza unui mandat emis de Parchetul de pe langa Judecatoria Alba Iulia. Activand ca administrator in perioada 1999 - 2000, Dragos Limbean, si-a insusit treptat suma de 462,676 de milioane de lei, folosind-o in interes personal. Limbean a falsificat chitantele de incasare a banilor, predand firmelor prestatoare de servicii sume mult mai mici decat cele incasate. El a ajuns administrator al Asociatiei de Locatari nr. 16 dupa decesul tatalui sau, acum 2 ani. Desi locatarii arondati Asociatiei 16 au avut de-a lungul celor 2 ani nenumarate sesizari verbale sau scrise vizand nemultumiri legate de onestitatea si fair-play-ul administratorului, nimeni nu l-a intrebat de... sanatate pe actualul arestat preventiv. Limbean a fost introdus in arestul IPJ Alba si este cercetat penal pentru gestiune frauduloasa, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals. (N.T.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.