Prima pagina Editia din: 12.06.2001
Stiri
Se ingroasa gluma!
15 probe de lapte recoltate la Vidolm si Ocolis sunt pozitive

     Purtatorul de cuvant al Directiei Sanitar Veterinare Alba, dr. Ioan Tatucu, ne-a informat ca au sosit rezultatele pentru o parte din cele 41 de probe de lapte recoltate din judet si trimise ulterior la Bucuresti pentru investigatii complexe. Astfel, 15 probe de lapte recoltate au iesit pozitive, adica au fost infestate cu HCH (substanta chimica toxica). Dintre acestea, doua probe pozitive au fost de la producatorii din Ocolis, iar restul de 13, de la Vidolm. In aceste zile sunt asteptate si rezultatele analizelor trimise la Timisoara. (F.R.)


Greva foamei la Jidvei

     In cursul zilei de ieri, incepand cu ora 9.00, 15 fosti salariati ai METACON Jidvei (fosta asociatie intercooperatista), pusi pe liber in urma cu doi ani, au intrat in greva foamei in fata primariei din localitate "inarmati" cu pancarte specifice pentru o asemenea actiune de protest. Muncitorii protesteaza pentru ca in doi ani de zile firma nu le-a operat o modificare in cartea de munca, nefiind platite obligatiile catre bugetul de stat, si nu le-au fost platite drepturi banesti care, sustin ei, li se cuvin. (F.R.)


Moarte stupida la Craciunelul de Jos

     Postul de Politie Craciunelul de Jos a fost sesizat duminica, 10 ianuarie a.c., de Ana Radu din localitate, despre faptul ca, mergand in vizita la vecinul sau Ioan Cristea (73 ani), l-a gasit pe acesta decedat, cu capul plin de sange, in curte. Echipa operativa a politiei insotita de medicul din comuna a sosit la fata locului pentru a ancheta circumstantele decesului lui Ioan Cristea. Septuagenarul iesise in curte sa dea de mancare la gaini, a cazut si s-a lovit la cap de o troaca din beton. Medicul a constatat ca decesul a fost cauzat de lovitura pe care Ioan Cristea a primit-o la cap, cazand peste troaca din beton. (N.T.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Asa cum am anticipat, seceta s-a instalat la robinetele rau-platnicilor din Alba Iulia
In plina canicula, aproximativ 2500 de apartamente nu mai primesc apa rece
SC "Apa Canal" SA Alba Iulia va continua actiunea de debransare

     Incepand de ieri, circa 2500 de familii din Alba Iulia nu mai primesc apa rece la robinetele din apartamente. Masura de restrictionare a fost luata de SC "Apa Canal" SA Alba Iulia, dupa ce asociatiile de proprietari rau-platnice au continuat sa ignore avertismentele societatii. Astfel, au fost decuplate de la retea urmatoarele asociatii de proprietari: nr. 7 - 400 de apartamente, nr. 10 - 296 de apartamente, nr. 25 - 400 de apartamente, nr. 26 - 438 de apartamente, nr. 43 - 470 de apartamente, nr. 45 - 226 de apartamente, V3AB - 40 de apartamente, V8AB - 40 de apartamente, Asociatia "Livezii" - 40 de apartamente si G3B - 34 de apartamente. In total, 2324 de apartamente se confrunta de ieri cu "seceta" de la robinete. Cele 10 asociatii de proprietari rau-platnice totalizeaza datorii de circa 400 de milioane de lei. La aceste asociatii, pe lista "neagra" mai apar Asociatia nr. 25 cu 75 de apartamente, Asociatia "Macul", cu 70 de apartamente si V7AB cu 40 de apartamente ce au ramas fara apa rece inca de saptamana trecuta.
     Directorul tehnic al SC "Apa Canal" SA Alba Iulia, Dumitru Daianu, care coordoneaza actiunea "debransarea", ne-a declarat ca, de la demararea masurilor de restrictionare, platile au inceput sa creasca, populatia preferand sa achite facturile decat sa ramana fara apa. De astfel, un numar, e drept redus de asociatii de proprietari amenintate cu debransarea au platit contravaloarea serviciilor furnizate de SC "Apa Canal" SA inainte de a fi lasate pe "sec". Cei care au ramas fara apa dar isi platesc facturile vor primi din nou apa peste cateva ore. Actiunea de debransare a rau-platnicilor va continua la Alba Iulia si in urmatoarele zile.
Dana MOTREANU, Florin ROMAN


Se inmultesc miscarile sindicale
Membri ai BNS Alba au pichetat ieri sediul Prefecturii
Actiunea va continua si astazi

     In cursul zilei de ieri, aproximativ 40 de membri ai Blocului National Sindical, filiala Alba, au pichetat sediul Prefecturii, ulterior cativa reprezentanti ai acestora, in frunte cu presedintele Gheorghe Craciun, discutand cu subprefectul Ioan Maier. Acestuia i-a fost inmanata o lista de revendicari care se regasesc si la nivel national, pe care d-l Maier le va inainta ministrului Muncii si Solidaritatii Sociale. Printre acestea se afla modificarea Legii 19/2000 privind pensiile si alte drepturi privind asigurarile sociale, actualizarea trimestriala a grilei de impozitare a salariilor si imbunatatirea activitatii sistemului de asigurari de sanatate. Actiunea de protest va continua si astazi, intre orele 13.00 - 15.00, ea fiind autorizata de catre Primaria Alba Iulia. (R.J.)


Ieri, la Alba Iulia, sub ochii trecatorilor ingroziti
O masina a politiei s-a rasturnat cu rotile in sus

     Ieri, in jurul orei 14,55 la intersectia strazilor Mihai Viteazul cu Octavian Goga (in fata ziarului Unirea) s-a produs un spectaculos accident rutier care, din fericire nu s-a soldat cu victime. Deplasandu-se cu autoturismul de serviciu Dacia 1310 AB 02 VDE, pe strada O. Goga, din directia Gara - centru, plt. Praja Mircea (angajat al IPJ Alba, Serviciul Transfer Arest) incearca sa evite in ultimul moment doua tinere care se angajasera in tranversarea strazii prin loc marcat si vireaza rapid stanga in timp ce franeaza brusc. Ajungand pe strada pietruita Mihai Viteazul, Dacia 1310 atinge cu rotile o rigola de scurgere. Din soc, Dacia 1310 se rastoarna lateral, peste cap, in cadere acrosand un marcaj pentru trecere de pietoni. Desi autoturismul a ajuns cu rotile in sus, sprijinit pe cupeu, subofiterul Praja nu a suferit leziuni grave. Cu ajutorul martorilor oculari prezenti la accident, subofiterul a iesit din masina iar Dacia 1310 a fost pusa pe roti. In cauza, Biroul Politiei Rutiere efectueaza cercetari. (N.T.)


La Aiud, politistii au descoperit
Infractiuni economice cu prejudicii de peste 270 de milioane de lei

     Formatiunea Politiei Economico-Financiare Aiud a inceput urmarirea penala impotriva lui Liviu Vasile Cacoveanu (38 de ani) administrator SC Atlas Comb SA pentru infractiunea de emitere a unei file CEC fara acoperire in cont bancar. In 28 martie a.c, Cacoveanu a ridicat de la SC Denis Rom Comprod Cluj Napoca 21,5 tone motorina pe care a platit-o cu o fila CEC fara acoperire bancara. "Manopera" administratorului aiudean a costat firma clujeana ... 250 de milioane de lei. Politistii aiudeni au descoperit ca administratorul S.C. Atlas Comb Aiud mai avea doua condamnari anterioare pentru acelasi gen de infractiuni: in 1998 a fost condamnat de Judecatoria Aiud la 2,6 ani inchisoare cu suspendare (conform art. 81 Cod Penal) si la 1,6 ani inchisoare, sentinta emisa de Judecatoria Turda (conform art. 305 Cod Penal). Politistii au descoperit ca din blocul de CEC-uri cu care se "achitase" marfa la SC Denis Rom Comprod SRL Cluj Napoca lipseau in total patru file CEC, insa pana in prezent nu au fost descoperiti restul... beneficiarilor.
     Tot politistii din Cadrul Formatiunii Economico-Financiare Aiud o cerceteaza pe Mariana Laura Sarbu (33 ani, din Onesti, domiciliata in Aiud) pentru comiterea infractiunii de delapidare. In calitate de gestionara la magazinul nr. 20 al S.C. Becom Impex SRL Aiud, Sarbu si-a insusit din gestiune, in perioada 1 februarie - 1 mai a.c., bonuri valorice de masa, intocmind documente de gestiune false. Firma la care lucra a fost prejudiciata cu 20,2 milioane de lei, bani recuperati in intregime de la Laura Sarbu. (N.T.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.