Ultima ora
Stiri
In organizarea Clubului prof. Paul Tomita, la Pianu va avea loc
Primul turneu de golf de dupa 1989
     La sfarsitul acestei saptamani, timp de doua zile, localitatea Pianu va gazdui primul turneu de golf de dupa 1989, in organizarea Clubului de golf prof. Paul Tomita. La acest turneu au fost invitati o serie de diplomati acreditati pe langa ambasadele occidentale acreditate la Bucuresti. Concurentii vor lua startul in turneu din 15 in 15 minute. (F.R.)

Editorial
Prima pagina
Curier judetean
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Noul presedinte al Consiliului de Administratie al Casei de Asigurari de Sanatate Alba este Mihai Babitchi
De buna voie si silit de imprejurari, fostul presedinte, dr. Ion Munteanu, vicepresedinte al PNL Alba, a demisionat din functie, ramanand membru in CA
     In cursul zilei de ieri a avut loc o noua intalnire a Consiliului de Administratie al Casei de Asigurari de Sanatate Alba. In deschiderea intrunirii, presedintele acestui organism, dr. Ion Munteanu, si vicepresedintele prof. Laurentiu Jude au anuntat ca demisioneaza din functiile pe care le detin, ei ramanand membri in Consiliul de Administratie. S-a trecut apoi la alegerea noului presedinte in persoana ec. Mihai Babitchi, vicepresedinte si purtator de cuvant al PDSR Alba, care si-a anuntat intentia de a ocupa aceasta functie in urma cu mai mult timp. Revolutionatul Mihai Babitchi a fost ales in functia de presedinte dupa ce a intrat in CA al Casei de asigurari pe "palierul" patronatelor. Totodata au fost alesi si doi vicepresedinti: viceprimarul municipiului Alba Iulia, dr. Calin Potor (pe linia mandatatilor Consiliului judetean Alba) si presedintele Sindicatului "Sanitas" Alba, Marius Sepi, sustinut de sindicate. Potrivit ultimelor reglementari, prerogativele presedintelui Consiliului de Administratie al Casei de Asigurari de Sanatate sunt mult mai reduse decat la inceput, in timp ce directorul general al Casei de Asigurari de Sanatate Alba este subordonat direct presedintelui CNAS, de care este si numit in functie.
Florin ROMAN

Mai sunt si vesti bune!
Alte doua dosare FIDA au fost aprobate spre finantare
     Comitetul de Credite al Proiectului pentru Dezvoltare Rurala a Muntilor Apuseni (FIDA), intrunit miercuri, 13 iunie a.c., a hotarat, dupa analizarea solvabilitatii si viabilitatii afacerii de catre BCR, aprobarea finantarii a inca doua dosare, a declarat Dan Motreanu, secretarul Comitetului.
     Cele doua credite aprobate sunt in valoare totala de 11.702 dolari, dintre care, pentru dosarul 007 - "Finalizare case de locuit pentru agroturism", al solicitantului Ioan Popa din comuna Albac, 9.827 dolari si pentru dosarul 010 - "Achizitionare 100 porci pentru ingrasat", al SC Detunata SA din localitatea Abrud, 2.575 dolari. Pana la aceasta data au fost depuse la Banca Comerciala Romana 24 de cereri pentru obtinerea de finantare prin proiectul de Dezvoltare Rurala a Muntilor Apuseni, dintre acestea 18 fiind adresate de persoane fizice, iar celelalte 6 de societati comerciale. Cele mai multe dintre documentatii se refera la achizitionarea de animale - 11, construire si modernizare grajduri - 5, agroturism si turism rural - 4, cumparare albine - 1 si achizitionare utilaje (prelucrare carne si lemn) - 3.
     Dosarele, prin sumele solicitate, se incadreaza in proportie de aproximativ 75% in primul tip de imprumut - Imprumuturi agricole pentru mici gospodarii (cu valoare maxima de 10.000 dolari) iar restul de 25% in al doilea - Imprumuturi comerciale (pana la 100.000 dolari).
     Dintre cele 24 de dosare depuse, trei au fost aprobate pentru finantare, 8 au fost restituite solicitantilor deoarece nu indeplineau criteriile cerute sau pentru a fi completate iar celelalte 13 dosare sunt in curs de finalizare si completare la BCR, a mai declarat Dan Motreanu.
Florin ROMAN

Alexandru Peres candideaza la un post de secretar in BP al PD
     Maine la Bucuresti va avea loc sedinta Consiliului National de Coordonare al PD, prilej cu care vor fi alesi vicepresedintii partidului, secretarii regionali si membrii Biroului Permanent al PD. Presedintele organizatiei judetene Alba a PD - Mircea Hava ne-a declarat ca nu va candida totusi pentru functia de secretar regional, asa cum se anunta saptamana trecuta. Asta deoarece, reflectand mai bine, a ajuns la concluzia ca activitatea sa trebuie in primul rand sa se concentreze asupra problemelor locuitorilor municipiului Alba Iulia al caror primar este. Acelasi lucru se poate spune si despre vicepresedintele PD Alba - Doru Cetean, care a renuntat la candidatura la functia de vicepresedinte considerand ca este mai importanta activitatea sa de vicepresedinte al CJ Alba. Mircea Hava ne-a spus insa ca deputatul Alexandru Peres va candida pentru obtinerea postului de secretar in BP al PD pentru probleme de agricultura, silvicultura si protectia mediului. Succes!
Anca DINICA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.