Prima pagina Editia din: 15.06.2001
Stiri
Azi se incheie anul scolar
     Azi, 15 iunie, la o saptamana dupa ce elevii claselor a VIII-a au intrat in vacanta, termina cursurile si cei din clasele I-VII si IX-XIII. Vacanta de vara a elevilor se intinde pana la 14 septembrie, in 15 septembrie incepand anul scolar 2001-2002. Daca cei mai multi elevi au motive de bucurie ca intra in vacanta, pe altii ii asteapta insa examene importante. Primul care incepe este examenul national de capacitate, care debuteaza luni, 18 iunie, cu proba scrisa la Limba si literatura romana. (A.D.)

Investitorii FNI vor organiza un nou miting
     Pagubitii FNI vor organiza joi, 20 iunie a.c., un nou miting la Bucuresti. Protestatarii vor manifesta in fata Senatului si a Ministerului Finantelor solicitand guvernantilor solutionarea cat mai rapida a problemei investitorilor FNI si recunoasterea contractului incheiat intre CEC si Sov Invest, ne-a declarat d-na Carolina Iordache, reprezentanta investitorilor FNI din judet. (A.D.T.)

Seminar XNET la Alba Iulia
     In sala de conferinte a Casei de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia se va desfasura luni, 18 iunie, ora 12.30, seminarul cu tema "De la GSM catre integrarea VOCE - DATE - INTERNET - MULTIMEDIA". Seminarul este organizat de XNET si se inscrie in programul celei de-a V-a editii a Expozitiei PRODEXPO 2001. In perioada 16-19 iunie 2001, doritorii pot vizita standul GECOM, partener XNET, din cadrul Expozitiei PRODEXPO 2001 la Casa de Cultura a Sindicatelor Alba Iulia. (N.T.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
O noua arestare in cazul fraudei de miliarde de la Jidvei
Toader Balau, gestionarul cramei Jidvei, a fost arestat preventiv pentru cinci zile pentru comiterea infractiunilor de delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals
     Ieri au fost audiati de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Alba, Toader Balau, gestionar la crama Jidvei si Mihai Luca, magazioner la sectia de sampanizare Cetatea de Balta. In calitatea sa de gestionar la crama Jidvei, Toader Balau a fost mana dreapta a sefului Complexului Vinificatiei Jidvei, Toader Ignat (cercetat pentru scoaterea din unitate a unor documente de serviciu la inceputul lunii mai a.c.). A raspuns ieri intrebarilor procurorilor si Mihai Luca, magazioner la sectia de sampanizare Cetatea de Balta, din gestiunea caruia s-a constatat lipsa a 64.000 dopuri pentru sampanie.
     In urma audierilor de ieri, care au durat mai bine de sapte ore, a fost emis un mandat de arestare preventiva pentru cinci zile pe numele gestionarului de la crama Jidvei, Toader Balau. Acesta va fi cercetat in stare de detentie preventiva sub aspectul savarsirii infractiunilor de delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals. In sarcina lui Toader Balau a fost retinuta o lipsa din gestiune care a adus firmei SC Jidvei SRL prejudicii de ordinul miliardelor de lei. Magazionerul sectiei de sampanizare Cetatea de Balta, Mihai Luca, a fost solicitat de procurori sa se prezinte la audieri si in cursul zilei de azi.
Andreea RADU

Greva spontana de la Uzina "Ardealul" SA Alba Iulia a incetat
Muncitorii au reluat lucrul iar salariile s-au platit integral
     Conflictul de munca spontan de la Uzina "Ardealul" SA Alba Iulia a durat doar 24 de ore. In cursul zilei de ieri, in urma discutiilor dintre administratorul judiciar si liderul sindical Sabin Boboia s-a convenit plata integrala a salariilor pentru muncitori. Prin urmare, salariatii de la sectia "Turnatorie" au reluat de la primele ore ale diminetii lucrul, fiind urmati, ceva mai tarziu si de angajatii de la atelierele de "Constructii Metalice" si "Masini unelte".
     Dupa cum v-am informat, muncitorii au oprit miercuri dimineata lucrul dupa ce au primit salarii diminuate. Administratorul judiciar care se ocupa de reorganizarea judiciara a societatii a stabilit, in urma unei analize a activitatii economice pe primele luni ale anului, ca muncitorii unei sectii au primit mai mult la salarii cu 24 la suta, iar salariatii de la ateliere cu 57 la suta, fata de manopera realizata. Motivand ca, pe langa programul normal, au lucrat si ore suplimentare, muncitorii nu au fost de acord cu diminuarea salariilor si s-au opus, protestand in curtea fabricii.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.