Prima pagina Editia din: 16.06.2001
Stiri
Audierile in cazul Jidvei SRL s-au derulat ieri fara arestari spectaculoase      Ieri au continuat audierile in cazul fraudei de la SC Jidvei SRL. A raspuns din nou intrebarilor puse de procurori magazionerul sectiei de sampanizare de la Cetatea de Balta. Pe numele lui Mihai Luca nu a fost emis mandat de arestare preventiva, el fiind cercetat in stare de libertate pentru lipsurile constatate in gestiune. Saptamana viitoare audierile vor continua la Parchetul de pe langa Tribunalul Alba, fiind invitati la interogatoriu si alti angajati asupra carora planeaza suspiciuni. (A.R.)

Subprefectul Ioan Maier - comandant suprem al campaniei agricole de vara      In cadrul teleconferintei de ieri cu prefectii, premierul Adrian Nastase a cerut constituirea, la nivelul fiecarui judet, a unui comandament care sa se ocupe de realizarea in conditii optime a campaniei agricole de vara. In acest sens, prefectul Ioan Rus a cerut directorului DGAIA Alba, Gheorghe Lazea, precum si specialistilor din Prefectura si Consiliul judetean sa se ocupe de constituirea acestui comandament ce va fi coordonat de subprefectul Ioan Maier. Vor face parte o serie de institutii publice direct implicate dar si agenti economici privati, prima sedinta a comandamentului urmand sa aiba loc marti, 19 iunie a.c., de la ora 9.00, la sediul Prefecturii Alba. (R.J.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Dupa ce si-a trimis copiii... la plimbare
Unchiul a incercat sa-si violeze nepoata de 12 ani
     Parchetul de pe langa Tribunalul Alba a emis un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Adrian Adam (31 ani, din Sanbenedic) pentru comiterea infractiunii de tentativa de viol. In seara de 27 mai, Adrian Adam a atras-o pe nepoata sa minora (12 ani, din Ocna Mures) in locuinta sa din Sanbenedic si a obligat-o sa intretina cu el relatii sexuale normale. Adrian Adam traieste in concubinaj cu o femeie, din relatie rezultand trei copii. In seara cu pricina, Adam si-a trimis copiii la plimbare si a incercat sa intretina raporturi sexuale cu nepoata sa minora. Din cauza unor disfunctionalitati sexuale (provocate probabil si de presiunea timpului plus teama de a nu fi surprins), agresorul a ejaculat precoce, inainte de penetrare. Oripilata de gestul... familial al unchiului sau, fetita s-a plans mamei ei care a reclamat fapta la politie. Potrivit raportului medicului legist, la examinare, victima prezenta urme de lichid seminal in zona vaginului, insa fara rupere de himen. Conform art. 197 Cod Penal, raportul sexual cu o persoana de sex feminin, prin constrangerea acesteia sau profitand de imposibilitatea de a se apara ori de a-si exprima vointa, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani. Circumstanta agravanta este intretinerea de raporturi sexuale cu o minora iar pedeapsa este inchisoare de la 10 la 20 de ani daca victima nu a implinit varsta de 14 ani. Si tentativa se pedepseste. In prezent procurorii deruleaza cercetari pentru a afla daca instinctele sexuale ale lui Adrian Adam au mai lezat cumva si inocenta copiilor sai, rezultati din concubinaj. Conform declaratiei fetei molestate, s-ar parea ca este prima data cand unchiul sau a incercat sa o violeze, desi a mai fost de multe ori in vizita la acesta. (N.T., F.R.)

Chiar in fata Catedralei din Alba Iulia
Un calugar a fost batut bestial de un tanar
     Joi noaptea, in jurul orei 24.00, la Serviciul de Urgente al Spitalului judetean Alba a fost adus in stare de soc un calugar care prezenta evidente urme de agresiune. Parintele calugar Petru Jenaru (70 de ani) venise din Sugag si se adapostea intr-o chilie din Complexul Eparhiei Ortodoxe Alba Iulia. Calugarul a fost internat in sectia ATI a Spitalului judetean Alba Iulia in coma de gradul I, cu traumatism cranio-cerebral acut deschis si contuzie cerebrala. Din primele cercetari a reiesit ca parintele-calugar a fost lovit bestial in cap de un tanar de 25-30 de ani. Potrivit cercetarilor suplimentare, se pare ca in momentul agresiunii parintele uda florile din curtea catedralei. Observand ca doi indivizi s-au luat la harta, parintele le-a spus ca nu este bine sa provoace scandal in curtea lui Dumnezeu. Enervat, unul dintre protagonistii scandalului l-a lovit pe calugar in cap. Se pare ca agresorul este unul dintre cersetorii care isi duc veacul in zona Catedralei din Alba Iulia. (N.T., F.R.)

Au sosit ordinele de numire a directorilor de la DGFP
     In cursul acestei saptamani, la Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Alba au fost primite ordinele de numire semnate de ministrul Finantelor Publice, Mihai Tanasescu, pentru persoanele aflate in conducerea DGFP Alba, a precizat d-l ec. Adrian Zanca, director general al acestei institutii. Directorul general adjunct al Directiei de metodologie si administrare a veniturilor statului este d-l ec. Cornel Suciu, iar d-l ec. Ivan Nicolae ocupa functia de director al Directiei de metodologie si administrare a veniturilor statului. D-na ec. Mirela Botas detine functia de director adjunct in cadrul Directiei de metodologie si administrare a veniturilor statului. Directorul Directiei Trezorerie si Contabilitate Publica este d-na ec. Rodica Ignea. Functia de director general adjunct la Directia de control este detinuta de d-l ec. Ioan Dobra, iar cea de director al Directiei Servicii Interne de d-l ec. Tamas Attila. Posturile de directori ai Directiei de Control Fiscal sunt ocupate de d-l ec. Cosmin Stoica si de d-l ec. Aurel Tataru. Comisarul sef al Garzii Financiare Alba este d-l ec. Valer Retegan. Ramane de vazut cat de benefica va fi noua reorganizare a institutiei financiare din judet, atat pentru noii veniti cat si pentru cei reconfirmati pe posturi. (A.S.D.)

Prefectul Ioan Rus acuza Societatea de distributie a gazelor naturale de lipsa de respect fata de cetateni
     Saptamana viitoare, la sediul Prefecturii judetului Alba, prefectul Ioan Rus si presedintele CJ Alba, Augustin Presecan, se vor intalni cu reprezentantii unor furnizori de servicii publice cum ar fi SC Electrica, Distrigaz, Apa-Canal sau Petrom, precum si cu o serie de primari din judet. Printre punctele ce vor fi atinse, se regaseste si problema enormelor datorii ale cetatenilor fata de aceste societati, fapt ce a condus sau va conduce la sistarea furnizarii acestor servicii de prima necesitate. Un capitol aparte il va reprezenta solicitarea adresata Distrigaz Nord de a extinde retelele de gaze naturale in judet, prefectul Ioan Rus fiind nemultumit de faptul ca acest prestator de servicii incearca sa preia gratis in folosinta niste conducte din unele localitati, construite exclusiv pe cheltuiala cetatenilor si a bugetelor consiliilor locale. "Voi reactiona dur fata de cei de la Distrigaz. Ei refuza sa cheltuiasca vreun ban pentru efectuarea lucrarilor, dar au pretentia sa primeasca pe nimic obiective executate din efortul financiar al locuitorilor", a spus d-l Rus. (R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.