Ultima ora
Stiri
Din pricina unei halde de gunoi improprii
Printre cetatenii din Vinerea s-au semnalat cazuri de antrax, trichineloza si bruceloza!
     Pe raza localitatii Vinerea (in imediata apropiere a orasului Cugir), s-au semnalat in ultima vreme mai multe cazuri de antrax, trichineloza, bruceloza si TBC. Dupa cum ne-a declarat dr. Vasile Baciu, de la Dispensarul uman din localitate, acestea se "datoreaza" numeroaselor animale care-si "fac veacul" in halda de gunoi situata in aval de Cugir. Desi improprie ca amplasament (afectand apa potabila din Vinerea), desi nerespectata ca loc de depozitare de catre cetateni (care arunca resturile menajere pe unde-i taie capul), nimeni nu a avut pana acum ochi pentru ea si nici pentru situatia creata. Suntem curiosi care este opinia Directiei de Sanatate publica Alba si a Primariei Cugir! (I.H.)

Comuna Salciua in pana de programe TV
     Cetatenii comunei Salciua din Muntii Apuseni sunt nemultumiti de faptul ca de trei zile nu mai receptioneaza programele Televiziunii publice, receptie asigurata de un releu aflat in apropiere. Societatea clujeana, care se ocupa de intretinerea dispozitivului, nu isi asuma nici o responsabilitate, si arunca vina in curtea SC Electrica SA, filiala Cimpeni, pretinzand ca nu furnizeaza suficienta energie. Cei de aici se "spala pe maini", la randul lor, asigurand ca totul este in regula. Cu alte cuvinte, toate bune si frumoase dar televizoarele au ajuns obiect de decor la Salciua. (R.J.)

Editorial
Prima pagina
Curier judetean
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
La Primaria Aiud
Informatii de interes public pazite de ziaristi cu ajutorul gardienilor
     Incepand din 13 iunie, ziaristii nu mai au ce cauta prin Primaria Aiud pentru a colecta informatii de interes public. Cel putin asa a sustinut gardianul de la intrarea in incinta institutiei, cand un ziarist (insotit, culmea ironiei, de viceprimarul orasului in acel moment) a dorit sa intre in primarie. Gardianul a precizat ca a primit ordin sa nu mai permita accesul ziaristilor numai daca sunt insotiti prin primarie de el sau colegii sai. Masura de restrictie intr-o "unitate militarizata si speciala" cum este Primaria Aiud este valabila doar pentru inamicul nr. 1 ... presa. Le reamintim celor care au luat aceasta decizie aberanta ca sunt platiti din bani publici pentru a face treaba si nu pentru a pune "botnita" presei si a instaura secretomania. Este o premiera nedorita, care nu face cinste Aiudului si speram ca cei in drept vor sterge cat mai repede cu buretele aceasta pata de rusine!
     Primarul municipiul Aiud, Liviu Octavian Rusu, a declarat presei ca nu este autorul unui asemenea ordin, insa a precizat ca este vorba despre un regulament intern, potrivit caruia sefii de compartimente si domnia sa trebuie informati cand un ziarist solicita anumite informatii. Primarul din Aiud a mai spus ca este nemultumit si de aparitia in presa a unor materiale "tendentioase" privitoare la activitatea institutiei pe care o conduce.(F.R.)

Din cauza accidentelor rutiere
Doi elevi si-au inceput vacanta de vara... in spital
     * Joi dimineata, la Bistra, un elev de 11 ani a fost acrosat de o autobasculanta in timp ce incerca sa traverseze DN 75 in fuga si fara sa se asigure. Conducand o autobasculanta apartinand SM Baia de Aries, Vasile Lazar (31 de ani, din Baia de Aries) este surprins de aparitia brusca pe carosabil a minorului Valentin A. (11 ani, elev in clasa a V-a la Scoala generala din Bistra). Lazar franeaza brusc pentru a evita impactul si reuseste doar sa-l acroseze usor pe baiat, care cade pe carosabil. Minorul a fost transportat urgent la Spitalul Cimpeni, fara sa prezinte insa leziuni deosebit de grave.
     * In dupa-amiaza aceleiasi zile, Adriana S. (12 ani, din Alba Iulia, eleva) a fost accidentata grav de un Ford Tranzit care a parasit locul faptei. Accidentul s-a produs pe Calea Motilor din Alba Iulia, in momentul in care minora a coborat de pe trotuar pe carosabil cu intentia de a traversa strada, fara sa se asigure. Silvestru Cristea (68 de ani, din Alba Iulia), conducatorul Fordului Tranzit, a lovit-o pe minora dar n-a oprit la locul accidentului pentru a-i acorda primul ajutor. A fost gasit de politie la domiciliul sau, in jurul orei 20.00, si a fost invitat la spital pentru recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. Fata a fost spitalizata cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral acut deschis, plaga occipitala, contuzie forte la cotul stang, politraumatisme. In prezent victima accidentului se afla in afara oricarui pericol.
Nicoleta TOMUTA

Jeep Daewoo-Musso pentru situatii de urgenta
     Camera Deputatilor a adoptat Ordonanta de Urgenta nr. 291/2000 care reglementeaza infiintarea serviciilor publice comunitare pentru situatii de urgenta, ce vor functiona in subordinea Consiliilor judetene si locale. Totodata s-a stabilit ca Inspectoratul General pentru Situatii de urgenta sa fie un organ al administratiei publice centrale. Presedintele CJ Alba, Augustin Presecan, ne-a informat ca institutia pe care o conduce a achizitionat, in rate, un autoturism de teren, marca Musso-Daewoo, care va deservi acest serviciu special, mai ales ca in judetul nostru domina suprafata muntoasa. (F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.