Prima pagina Editia din: 22.06.2001
Stiri
Reuniunea Consiliului pentru Dezvoltare Regionala al Regiunii VII Centru
     Sedinta ordinara a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala al Regiunii VII "CENTRU" va avea loc marti, 3 iulie 2001, ora 10.00, la sala de conferinte a Hotelului Sovata, din orasul Sovata, judetul Mures. Judetul Alba va fi reprezentat de copresedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala al regiunii VII Centru, Augustin Presecan, si de presedintele ADR, Simion Cretu. (F.R.)

La o afacere ilegala de 35 de milioane de lei
Un tanar din Horea a pierdut 55,4 milioane de lei
     Marti, 19 iunie, ora 23,40, politistii din Campeni au oprit pentru control autocamionul AB 01 DUL, condus de Marcel Costea (29 de ani, din Horea). In camion au fost descoperiti 22 mc material lemnos pentru care soferul controlat nu a putut prezenta documente de insotire reale. A fost solicitat sprijinul lucratorilor Ocolului Silvic Valea Ariesului, care au ridicat, in vederea confiscarii, lemnele in valoare de 35 de milioane de lei. Soferul a fost amendat, conform Decretului 328, cu 400.000 de lei si cu 20 de milioane de lei conform Legii 31. (N.T.)

Pagubitii FNI cer solutii urgente de despagubire
     Peste o mie de investitori FNI au manifestat joi dimineata, la Bucuresti, in fata Ministerului Finantelor. Demonstrantii au cerut recuperarea banilor investiti. Ei au solicitat reprezentantilor Ministerului Finantelor scutirea de plata taxei de timbru si punerea in executare a contractului dintre CEC si Sov Invest. De asemenea, pagubitii FNI au cerut premierului Adrian Nastase rezolvarea problemei investitorilor FNI si identificarea cat mai rapida a unor solutii de despagubire, ne-a declarat d-na Carolina Iordache, reprezentanta investitorilor FNI din judet. (A.D.T.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Caracatita furturilor de masini si-a intins tentaculele pana la Alba Iulia
Ieri, dupa descinderea in zona a 10 ofiteri de politie din Bucuresti, doua persoane din Sard au fost arestate pentru implicare in filiera nationala a furturilor de autocamioane
     camionAproximativ 10 ofiteri de la Sectia 6 Politie - Compartimentul de Furturi Auto al Capitalei - au fost prezenti ieri in satul Sard - comuna Ighiu pentru ample cercetari vizand o filiera a autocamioanelor furate, cu centrul de operare si comanda in Bucuresti. Cu ceva timp in urma, in plasa politistilor bucuresteni a cazut un hot de autocamioane. Din aproape in aproape, cercetarile politistilor de la Compartimentul de Furturi Auto Bucuresti au scos la iveala o retea extinsa a furturilor, a "cosmetizarii" si a revinderii autocamioanelor. Din ancheta a reiesit faptul ca unele camioane erau confectionate si cu ajutorul unor subansamble furate. Pe baza unui mandat de arestare preventiva au fost retinuti pentru 30 de zile Dorel Medrut si Silviu Beldean, ambii din Sard. Din investigatii a rezultat faptul ca cei doi lucrau in complicitate cu "filiera bucuresteana". Cei doi se ocupau de "cosmetizarea", de intrarea in legalitate si de revinderea camioanelor furate. In judetul Alba au fost vandute deja 3 camioane si un autoturism de teren ARO. Cu sprijinul politistilor din Alba, ofiterii din Capitala au reusit sa recupereze autovehiculele suspecte, de la cumparatorii de buna credinta, care au fost socati de "tepele" masive luate. Ieri dimineata, in fata Politiei municipiului Alba Iulia (vezi foto) erau parcate cele trei camioane confiscate: AB 03 ZNS; AB 03 YYX si unul neinmatriculat. Autocamioanele confiscate au luat ieri, in jurul amiezii, drumul Bucurestiului. Aici vor ramane in custodia Sectiei 6 Politie, pana cand se va descoperi cat la suta din piesele care le compun au fost furate. Medrut si Beldean sunt cercetati de politistii din Capitala pentru complicitate la furt, fals si uz de fals. Potrivit unor surse neoficiale, in judetele Covasna si Harghita au fost descoperite pana acum inca aproximativ 20 de camioane suspecte. In cauza, politia continua cercetarile.
Nicoleta TOMUTA

Bugetul propriu al judetului s-a majorat cu 20,6 miliarde de lei
Acesti bani au fost dati de guvern pentru inlaturarea efectelor calamitatilor naturale
     In sedinta extraordinara a CJ Alba, ce a avut loc ieri, consilierii judeteni au aprobat cu unanimitate de voturi proiectul de hotarare privind suplimentarea bugetului propriu cu suma de 20,6 miliarde de lei. Acesti bani au fost repartizati de Executiv judetului Alba, pentru inlaturarea efectelor calamitatilor naturale produse de inundatiile din perioada 3-6 martie 2001. Repartizarea sumei pe fiecare categorie de lucrari s-a facut de catre Comisia judeteana de aparare impotriva dezastrelor si a fost aprobata prin Ordinul 405/2001 al prefectului judetului Alba, av. Ioan Rus. Responsabilitatile in ceea ce priveste utilizarea sumei de 20,6 miliarde de lei revin prefectului Ioan Rus si DGFPCFS Alba. Din acesti bani vor fi refacute 3 poduri (4,1 miliarde de lei), 650 metri ziduri de sprijin (10,5 miliarde de lei) si 4,15 km drumuri - 6 miliarde de lei, majoritatea obiectivelor fiind situate in zona Muntilor Apuseni, unde au fost si cele mai importante pagube.
Florin ROMAN

Sambata, la Oradea
Intalnire privind autostrada ce va lega Ungaria de Romania
     Primaria Oradea organizeaza sambata, 23 iunie a.c., o intalnire de lucru privind stadiul actual si de perspectiva al proiectului de construire ce va lega Ungaria de Romania si traseul urmat de aceasta pe teritoriul tarii noastre. La intalnire vor participa: parlamentari din judetele Szacolcs - Szatmar - Bereg si Hajdu - Sihar din Ungaria, reprezentanti ai Companiei Nationale Autostrada SA din tara vecina, conducatorii CJ din Ungaria din judetele amintite, parlamentari romani din judetele Bihor, Brasov, Cluj, Maramures, Satu Mare, Salaj si Alba, reprezentanti ai MLPTL, AND si ai CJ din Romania. Judetul Alba va fi reprezentat de presedintele Augustin Presecan. (F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.