Prima pagina Editia din: 23.06.2001
Stiri
Fostul sef al Complexului de Vinificatie Jidvei, la Parchet
     Fostul sef al Complexului de Vinificatie Jidvei, Toader Ignat a fost ieri, insotit de un avocat din Arad, la Parchetul de pe langa Tribunalul Alba. Potrivit informatiilor pe care le detinem, ing. Ignat a prezentat din nou procurorilor adeverintele medicale care atesta ca starea sanatatii nu-i permite sa participe la un interogatoriu. Se pare insa ca ing. Toader Ignat va raspunde intrebarilor procurorilor pana cel tarziu joia viitoare. (A.R.)

Telefoane pentru moti
Centrala digitala "Goldstar" la Bistra
     Directorul coordonator al SNTc Romtelecom SA - Directia de Telecomunicatii Alba, ing. Ioan Pocan, a mai "bifat" in aceste zile o realizare, prin darea in folosinta a unei centrale digitale moderne, de tip "Goldstar" in comuna Bistra. In noua centrala au fost deja preluati primii 100 de abonati telefonici. Acestia vor beneficia de toate facilitatile pe care le ofera o centrala digitala, inclusiv accesul la serviciul international. (F.R.)

Dimitrie Clepan la Congresul mondial de mediu minier
     Saptamana viitoare, de luni si pana vineri, 29 iunie a.c., se va desfasura la Baile Felix (Oradea), Congresul mondial de mediu minier. Din partea judetului Alba va participa d-l Dimitrie Clepan, seful ITM care ne-a mai comunicat ca in ultima zi invitatii din strainatate se vor deplasa la Combinatul Cuprului de la Rosia Poieni, pentru a fi sa fie vizitat si iazul de decantare de la Valea Sesei, urmand sa fie propuse, in comun, solutii de recuperare a metalelor din apele acide existente acolo. (R.J.)

Teodor Melescanu in judetul Alba
     Presedintele Partidului Alianta pentru Romania, Teodor Melescanu si prim-vicepresedintele acestei formatiuni politice, Viorel Catarama, vor efectua o vizita in judetul Alba. Dansii vor participa maine la Sfanta Liturghie la Biserica din Roica - Intregalde si la serbarea campeneasca ce va urma, ocazionata de acest eveniment religios. (R.J.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
In scandalul oaselor si al scobitorilor tricolore
Legitimaia de primar a lui Gheorghe FUNAR confiscatA de trupele DIAS
     Primarul Clujului a fost ridicat cu forta din biroul sau. Patru politisti in frunte cu seful trupelor DIAS l-au ridicat cu forta, vineri in jurul orei 11.30, pe primarul Clujului Gheorghe Funar din biroul sau, pentru a-l transporta la sediul Politiei. Cativa zeci de angajati ai Primariei au incercat sa il apere pe primar, in sediul institutiei creandu-se busculada si s-a spart un geam. Comandantul Politiei municipale, colonelul Teodor Pop Puscas, a declarat ca Funar va fi dus la sediul Politiei pentru a da declaratii in legatura cu dosarele in care este cercetat si cu diverse plangeri depuse de persoane din administratia locala si judeteana. Seful Politiei municipale spune ca mandatul de aducere in baza caruia Gheorghe Funar va fi transportat la sediul Politiei are inscrise trei acuzatii: abuz in serviciu, denunt calomnios si ultraj contra bunelor moravuri cu ofensa adusa autoritatii. Potrivit colonelului Pop Puscas, acuzatia de abuz in serviciu se refera la sigilarea salilor de sedinta din Primarie, cea de denunt calomnios la o plangere depusa inca de anul trecut de fostul viceprimar Nicolae Ruja iar acuzatia de ultraj contra bunelor moravuri si ofensa adusa autoritatii la gestul de joi de a amplasa pe mesele consilierilor ciolane de vita si scobitori tricolore. Un angajat al Primariei Cluj-Napoca a fost retinut, vineri, pentru ca a incercat sa-i impiedice pe politisti sa-l ridice pe primarul Gheorghe Funar conform mandatului de aducere emis impotriva acestuia, a declarat comandantul Politiei municipale Cluj-Napoca, colonelul Teodor Pop Puscas.
     Col. Pop Puscas nu a dat publicitatii numele angajatului retinut. Ieri dupa amiaza, Gheorghe Funar era audiat de seful Sectiei de Cercetari Penale, Laurentiu Moldovan. Audierile primarului au durat aproximativ doua ore dupa care Funar a fost eliberat.
     In timp ce colonelul Pop Puscas dadea declaratii presei, a aparut un barbat care s-a legitimat ca fiind colonel in rezerva Ioan Cheregi si l-a apostrofat pe seful Politiei clujene pentru ca "l-a ridicat pe cel mai bun cetatean al orasului". Barbatul, care tinea in mana steag tricolor, a cerut sa fie cercetat in locul primarului. El a fost condus de un politist in sediul institutiei. Colonelul Pop Puscas a subliniat ca numai in ultimele doua saptamani, primarul Clujului a fost citat de 4 ori sa se prezinte la sediul Politiei pentru a da declaratii in legatura cu dosarele in care este cercetat.
     La randul sau, Gheorghe Funar declarase ca nu se poate prezenta vineri la audieri si ca va merge la Politie luni, la ora 14.00. El a precizat ca mandatul de aducere emis pe numele sau este datat 22 iunie 2000, nefiind astfel valabil. In plus, 19 dintre consilierii locali clujeni au trimis vineri, doua noi adrese Ministerului de Interne si Prefecturii, in care au expus motivele care nu au permis adoptarea bugetului local, precum si actiunile intreprinse de primar pentru blocarea accesului consilierilor in Primarie. Cei 19 semnatari i-au solicitat prefectului de Cluj, Vasile Soporan, sa comunice intr-un interval de timp cat mai scurt rezultatul cercetarilor efectuate de Politia Municipiului si Politia Sanitara si Directia de Sanatate Publica in privinta oaselor asezate pe mesele consilierilor din Sala de sticla a Primariei.
Florin ROMAN

Consilierul PNL Georgel Tudose acuza
O excursie de 100 milioane de lei ii lasa fara bonuri de masa pe drumari
     In cadrul unei conferinte de presa a PNL Alba, consilierul judetean Georgel Tudose, recent pensionat, dupa ce s-a aflat circa 30 de ani in fruntea SC DPL Alba, a adus mai multe acuze la adresa administratorului societatii dar si a conducerii. Printre altele, Tudose a spus ziaristilor ca o echipa de trei consilieri judeteni formata din Ioan Farcas, director DPL Alba, Ioan Urcan (pensionar - director tehnic) si Ioan Florea s-au deplasat intr-o vizita in Germania pentru a vedea niste utilaje in vederea achizitionarii, ocazie cu care s-au cheltuit circa 100 milioane de lei. Dl. Georgel Tudose a adaugat ca, din acest motiv, salariatii nu si-au mai primit tichetele de masa.
     Consilierul liberal a aratat din nou cu degetul spre SC DPL Alba, spunand ca aceasta institutie "a platit indemnizatii pentru membri din CA (in care se regasesc si persoane din conducerea CJ), AGA si cenzori in valoare de aproximativ 1 miliard de lei, in cursul unui an".
Florin ROMAN

Ziua Tricolorului va fi marcata cu toate onorurile la Alba Iulia
     De cativa ani guvernul Romaniei a decis ca data de 26 iunie sa fie sarbatorita ca Zi a Tricolorului. Pentru a marca acest moment asa cum se cuvine de-acum incolo, Consiliul local municipal Alba Iulia a decis amplasarea langa troita din fata Catedralei Reintregrii Neamului a unui catarg pe care sa fie arborat steagul national. De asemenea, la propunerea adminstratiei si a Garnizoanei Alba Iulia piata din fata catedralei a primit numele de Piata Tricolorului. Primarul Mircea Hava a declarat ca in fiecare saptamana in acest loc se va desfasura un ceremonial de ridicare a drapelului national. (A.D.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.