Prima pagina Editia din: 25.06.2001
Stiri
Doi urmariti general prinsi la Ocna Mures
     La sfarsitul saptamanii trecute, politistii din Ocna Mures au organizat o actiune de amploare pentru prevenirea si combaterea actelor de infractionalitate si asigurarea linistii si ordinii publice. Cu aceasta ocazie au fost retinuti Ilie si Olga Tilea, de 47 de ani, respectiv 41 de ani, din Ocna Mures, care se sustrageau cercetarilor intr-un dosar penal. Cei doi erau dati in urmarire generala de politisti din septembrie 2000. (F.R.)

Personalitati ale PSD Alba prezente la ziua premierului Adrian Nastase
     In cursul zilei de vineri, premierul Adrian Nastase si-a aniversat cei 51 de ani pe care i-a implinit. Printre cei care l-au felicitat pe seful Executivului, dar si al PSD s-a numarat si o delegatie din judetul Alba. Aceasta a fost formata din prefectul Ioan Rus, presedintele CJ Alba, Augustin Presecan, parlamentarii Ioan Filipescu, Constantin Selagea si Ioan Andrei. (F.R.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Pe rolul instantelor de judecata din Alba Iulia
Certificatele de concediu medical tip "Triumf" de Bucuresti
Dosarul Jidvei
     La Tribunalul din Alba Iulia a inceput, la finele saptamanii trecute, procesul pe care fostul sef al Combinatului de vinificatie din Jidvei, Toader Ignat, l-a intentat patronilor firmei Jidvei pentru ca i-au desfacut contractul de munca cu articolul 130 litera "i" din Codul Muncii in timp ce se afla intr-un concediu medical, a carui valabilitate este contestata si pusa sub semnul indoielii de avocatii firmei Jidvei. In fapt, asa cum am mai relatat in ziarul nostru, in noaptea de 3 mai, ora 23.45, seful postului de politie Jidvei, Ioan Chircu a oprit pentru control doua autoturisme apartinand SC Jidvei SRL care tocmai paraseau incinta complexului. Autoturismele erau conduse de Toader Ignat si Iulia Mihu, fosta laboranta sefa de la Combinatul de vinificatie. In ambele autoturisme au fost descoperite inscrisuri si obiecte apartinand firmei Jidvei. Verificarile ulterioare efectuate de politie au scos la iveala faptul ca cei doi, surprinsi in flagrant, incercau sa scoata din Combinat documente de serviciu precum si aparatura de laborator. Totodata, patronii de la Jidvei au semnalat politiei si alte fapte care au adus mari pagube firmei, rand pe rand fiind anchetati si arestati preventiv mai multi gestionari de la Jidvei si Balcaciu precum si economistul Horatiu Crisan care au luat parte la pagubele din societate. Ei sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, prejudiciul fiind de ordinul miliardelor de lei. Odata cu demararea anchetei fostul sef al Combinatului s-a imbolnavit, din investigatiile medicale rezultand ca acesta se confrunta in prezent cu diabet zaharat si tensiune marita. El a fost internat din data de 6 mai 2001 in Spitalul orasenesc din Blaj cu diagnosticul de hipertensiune arteriala severa, cardiopatie ischemica si diabet zaharat.
     In fata instantei, reprezentantii firmei Jidvei SRL au adus insa documente din care rezulta ca Toader Ignat a folosit concediul medical in cu totul alte scopuri decat cele recomandate de medic. Astfel, la o vizita pe care reprezentantii firmei si ai sindicatului au efectuat-o la Spitalul orasenesc din Blaj in data de 14 mai 2001, ora 21.45, pacientul Toader Ignat nu se afla in pat, dupa cum atesta medicul de garda. Suspiciunile create i-au determinat pe cei de la conducerea S.C. Jidvei sa verifice si alte aspecte ale concediului de odihna medical a lui Toader Ignat. Asa se face ca au intrat in posesia unor documente care atesta ca in zilele de 7, 8 si 9 mai s-a aflat, nu internat in Spitalul orasenesc din Blaj, ci la ... Hotelul "Triumf" din Bucuresti, impreuna cu Iulia Mihu si Silviu Florea dupa cum atesta notele de plata de la hotel. In aceste conditii, patronii SC Jidvei, considera ca certificatele medicale nu sunt decat un fel de inginerii sanitare, si ca, in fapt si in realitate, masura desfacerii contractului de munca este legala, atata timp cat un om bolnav, care nu se poate prezenta nici la audierile Parchetului, este gasit, nu in spital, ci in hotelurile din Bucuresti. Ramane de vazut daca instanta va lua in considerare certificatul de concediu medical eliberat de doctorul Marius Comaniciu sau factura fiscala pe care s-a platit cazarea la hotelul din Bucuresti! (B.I.U.)

Azi incepe Bacalaureatul
     Astazi incepe proba maturitatii pentru cei peste 2000 de absolventi ai clasei a XII-a si a XIII-a din judetul Alba, examenul de bacalaureat. Prima proba va fi cea orala la Limba si literatura romana. De fapt examenul de bacalaureat se va desfasura dupa acelasi regulament ca si in anii precedenti. In judetul Alba Inspectoratul Scolar judetean a organizat 13 centre de examinare. Candidatii vor avea de sustinut atat probe obligatorii, in functie de profilul absolvit, cat si probe la alegere. Datorita diversitatii mari de profile si filiere, MEC a pregatit subiecte - cate cinci - pentru nu mai putin de 146 de discipline de invatamant. Tuturor celor care astazi incep examenul maturitatii le dorim mult succes. (A.D.)

Rezultatele examenului de capacitate
Nu confirma optimismul candidatilor la iesirea din salile de examinare
     Desi subiectele pe care le-au primit la examen li s-au parut elevilor care au sustinut examenul de capacitate destul de usoare, rezultatele pe care ei le-au obtinut par a nu fi la fel de bune. O informatie neoficiala arata ca procentul de promovabilitate este mai mic decat cel preconizat, el situandu-se in jur de 70%. Notele mici obtinute i-au determinat probabil pe elevi si pe parinti sa ceara o reverificare a notarii. Asa se explica numarul foarte mare de contestatii inregistrate.
     In cursul zilei de ieri aceste contestatii au fost centralizate si la prelucrarea lor s-a lucrat pana noaptea tarziu, dupa inchiderea editiei. De la comisia de organizarea a examenului de capacitate de la ISJ Alba am fost informati ca un rezultat oficial se va da abia in aceasta dimineata tocmai datorita numarului mare de contestatii, care trebuie rezolvate. Vom reveni. (A.D.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.