Prima pagina Editia din: 26.06.2001
Stiri
Delegatie din China in judetul Alba
     La invitatia d-lui Nicolae Bucur, presedintele Asociatiei de Prietenie Romano-Chineze, o delegatie formata din 5 oameni de afaceri din cea mai mare tara asiatica, condusa de d-l Su Guamg, va efectua o vizita maine la Alba Iulia. Oaspetii se vor intalni cu prefectul judetului Alba, av. Ioan Rus, precum si cu directorii unor importante societati comerciale din judet cum ar fi: SC Cugir, SC UPSOM, SC Jidvei si SC Montana Cimpeni cu scopul stabilirii unor relatii economice in diverse domenii de activitate. (R.J.)

La Alba Iulia va functiona o
Spalatorie pentru saraci
     Cantina de ajutor social din municipiul Alba Iulia a fost anul trecut modernizata de catre o organizatie engleza de binefacere. In acelasi spatiu, aceeasi asociatie va amenaja si o spalatorie publica. Primarul Mircea Hava spune ca intr-o prima etapa de serviciile spalatoriei vor beneficia toti cei 200 de asistati social din municipiu, urmand ca numarul beneficiarilor sa poata creste la 500 de persoane. (A.D.)

In opinia presedintelui UDMR, Levente Racz
In judetul Alba circa 30.000 de persoane pot obtine legitimatii de maghiar
     Presedintele UDMR Alba, Levente Racz, a declarat, pentru ziarul "Unirea", ca numarul conjudetenilor care pot beneficia de legitimatia de maghiar este de circa 30.000. Domnia sa a precizat ca pe langa cei 4000 de membri ai UDMR, in judet exista 24.000 de cetateni care la ultimul recensamant s-au declarat a fi de etnie maghiara. Acestora li se adauga conjudetenii care provin din familii mixte, daca sotia este maghiara, sotul si eventualii copii pot obtine legitimatia de la Budapesta, in conditiile in care convietuiesc in aceeasi familie si gospodarie. (F.R.)

Procesul dintre CJ Alba si fostul sef al CGP se reia de la capat
     Dupa mai multe termene, Curtea de Apel Brasov s-a pronuntat in cazul "CJ Alba versus Roman Costan". Fostul sef al CGP Alba a reclamat modul in care i s-a desfacut contractul de munca. Desi era de asteptat ca lucrurile sa se limpezeasca inca de ieri, solutia instantei indica practic reluarea procesului de la zero. Curtea de Apel si-a declinat competenta in favoarea Judecatoriei Brasov, considerata ca instanta abilitata sa solutioneze litigii de munca. (F.R.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
La Spitalul de neuropsihiatrie din Alba Iulia
Un pedofil recidivist a violat un batran
     Parchetul de pe langa Tribunalul Judetean Alba a emis de curand un mandat de arestare de 30 de zile pe numele lui Vasile Florian Nitescu, de 29 ani, din Bucuresti, pentru infractiunile de viol si relatii sexuale cu o persoana de acelasi sex. Nitescu a intrat in atentia organelor legii dupa ce vara trecuta a intretinut relatii sexuale cu un minor de 12 ani in uscatoria unui bloc de locuinte, unde violatorul locuia ilegal. Barbatul a mai incercat sa corupa sexual alti 7 elevi de la Sc. generala Mihai Eminescu din Alba Iulia insa nu a reusit acest lucru. Avand in vedere aceste fapte, Nitescu a fost retinut pe 1 iunie pentru pedofilie. Pe timpul cercetarilor, acestuia i s-a cerut de catre organele de ancheta sa nu paraseasca localitatea. Din cauza problemelor psihice, bestia bolnava cu fata umana a fost internata la Spitalul de neuropsihiatrie din Alba Iulia. Din nefericire, aici el a mai facut o victima, violand un batranel de circa 65 de ani. Ca urmare a acestui comportament anormal din punct de vedere sexual, bucuresteanul a fost transferat la Spitalul penitenciar Jilava, pana la finalizarea expertizei psihiatrice de la Bucuresti ceruta de procurori. Din motive lesne de inteles, organele de ancheta nu au oferit informatii legate de modul in care a fost violat batranul, fiind vorba de un gest reprobabil.
Nicoleta TOMUTA, Florin ROMAN

Duminica noaptea, la Alba Iulia
Unui taximetrist i-a fost furata masina sub amenintarea cutitului
     Politistii din judetul Alba au intrat ieri in alerta maxima dupa ce, in noaptea de duminica spre luni, un taximetrist particular din Alba Iulia a fost talharit, sub amenintarea cutitului, de trei tineri necunoscuti. In taxiul marca Mercedes 240, condus de Nelu Olimpiu Pop (30 ani, din Alba Iulia) s-au urcat, duminica, in jurul orei 24, in zona Stadion din Alba Iulia, trei tineri necunoscuti. Potrivit declaratiei taximetristului, tinerii i-au cerut sa-i transporte pana la Sard. In zona localitatii Micesti, unul dintre tineri i-a pus taximetristului un obiect taios in zona gatului (posibil cutit) cerandu-i sa opreasca masina. Sub amenintarea cutitului, cei trei i-au furat taximetristului 400.000 de lei si telefonul mobil, dupa care au demarat in tromba. A doua zi dimineata Mercedesul a fost gasit intr-un atelier auto din Ampoita. Politistii din Alba au declansat ieri ample cercetari in zona, apelandu-se la sprijinul jandarmilor si al cainilor de urmarire. Ieri dupa-amiaza cei trei talhari au fost prinsi de politisti intr-o padurice de langa satul Lunca Ampoitei. Potrivit informatiilor pe care le detinem pana la aceasta ora, toti trei sunt din Alba Iulia. Baietii au fost condusi sub escorta la sediul IPJ Alba urmand sa fie identificati si anchetati de politie.
Nicoleta TOMUTA

La initiativa presedintelui Augustin Presecan
Alba Iulia ar putea deveni capitala Asociatiei Regiunilor de Munte din Europa
     Presedintele Consiliului judetean Alba, Augustin Presecan, a propus omologilor sai din 21 de judete ale tarii sa se depuna toate eforturile in vederea revitalizarii activitatii Asociatiei Regiunilor de Munte. In acest sens, presedintele Presecan a venit cu mai multe propuneri concrete, adaugand ca UE intentioneaza sa deruleze o serie de programe de finantare prin aceste regiuni, in vederea actiunilor de aderare si preaderare. Avand in vedere interesul manifestat de presedintele Consiliului Judetean Alba s-a propus ca aceasta asociatie sa aiba sediul la Alba Iulia, idee sustinuta de mai multi presedinti de Consilii judetene. Totodata, presedintii de Consilii Judetene din mai multe tari precum Grecia, Iugoslavia, Macedonia, Bulgaria, Ungaria si Italia au propus infiintarea unei Asociatii a Regiunilor din Sud-Estul Europei.
     Pentru constituirea acestei importante organizatii, presedintele Consiliului Judetean Alba, Augustin Presecan, a fost propus de omologii sai romani in functia de vicepresedinte. Daca acest lucru se va concretiza, Augustin Presecan, ar putea cunoaste un al doilea mare succes pe plan international, dupa ce, cu putin timp in urma, a fost singurul presedinte de CJ din Romania ales ca membru cu drepturi depline in Biroul Executiv de Conducere al Ansamblului Regiunilor Europei.
Florin ROMAN

La examenul de capacitate
Record nedorit de contestažii - peste 900
     Conform unui raport partial al Inspectoratului scolar judetean Alba, inainte de depunerea contestatiilor procentul de promovabilitate la examenul de capacitate era de 60%. In cursul zilei de duminica au fost depuse peste 900 de contestatii dintre care aproape 600 numai la Limba si literatura romana. Recorectarea lucrarilor contestate a inceput ieri, la ora 10.00, si pana la inchiderea editiei nu se incheiase. Asa ca, desi va promiteam ca vom publica in acest numar rezultatele finale, iata ca nu o putem face. Presedinta comisiei de capacitate, doamna prof. Angela Baruta - inspector scolar general adjunct - ne-a declarat ca datorita numarului foarte mare de contestatii este foarte posibil ca procentul final de promovabilitate sa se schimbe. Speram intr-o crestere substantiala. (A.D.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.