Ultima ora
Stiri
Directorul general din Ministerul IMM-urilor la Cugir
     In 21 iulie a.c., la Cugir va avea loc reuniunea Ligii primarilor si consilierilor PUR din judetul Alba. Presedintele acestui organism politic, Toader Ulise, a declarat ca la aceasta reuniune si-a anuntat prezenta si directorul general din cadrul Ministerului IMM-urilor, Narcis Neaga. (F.R.)
Talharie la drumul mare
     Postul de Politie Valea Lunga a fost sesizat duminica, 1 iulie, ora 9.45, de Spitalul Blaj ca in cursul noptii aici a fost tratat un pacient care sustine ca a fost victima unei talharii. In noaptea precedenta, Nicula Gheorghe (45 ani) impreuna cu fiul sau Gheorghe (17 ani) se deplasau prin satul Lunca. La un moment dat, asupra celor doi au tabarat doi indivizi necunoscuti. Nicula tatal a fost pleznit cu o bata in cap. Potrivit reclamatiilor victimei, talharii i-au furat ceasul de la mana plus suma de 20 milioane lei pe care o avea asupra lui. Talharii au fost identificati de politie ca fiind Sorin Vitan (24 ani, din Lunca) si Nicolae Buda (24 ani, din Lunca). In cauza se efectueaza cercetari. (N.T.)
In raul Cugir a fost gasit un pistol
     Sambata, 30 iunie, ora 11.00, la Politia Cugir s-a prezentat un cetatean care le-a predat ofiterilor un pistol artizanal, marca TT. Verificarile ulterioare au condus la constatarea ca pistolul, turnat artizanal din aluminiu, avea teava infundata si era blocat. Potrivit declaratiei cetateanului care a venit la politie, pistolul a fost gasit in aval de puntea de peste raul Cugir, in dreptul Statiei CFR din localitate. In cauza se efectueaza cercetari deoarece, cu siguranta, pistolul din aluminiu nu a fost turnat intr-un cuptor de aragaz... (N.T.)

Editorial
Prima pagina
Curier judetean
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
In legatura cu tragicul eveniment petrecut la Cugir
Comunicat de presa de la Prefectura judetului Alba
     Evenimentul tragic in urma caruia cetateanul Ioan Bregariu din Cugir si-a pierdut viata a bulversat intreaga opinie publica, pricinuind un moment de durere adanca in randul cetatenilor judetului Alba. In aceste momente nefericite ne exprimam regretul fata de moartea victimei si asiguram familia decedatului de compasiunea noastra. Condamnam faptele savarsite de cei doi politisti, Daniel Strat si Ovidiu Campean, care au comis o fapta abominabila si care vor fi cercetati pentru a raspunde penal. Subscriem la masurile ferme luate de inspectorul sef al Inspectoratului Judetean de Politie Alba, colonelul Marin Aron, de demitere din functia de sef al Politiei orasului Cugir a capitanului Valer Coman, precum si a loctiitorului acestuia, capitan Tiberiu Low. In calitate de prefect al judetului Alba, am solicitat domnului general Florin Sandu, seful Inspectoratului General de Politie, sa intreprinda masuri de sanctionare si a unor cadre din Politia judetului Alba, care au in atributiile de serviciu si probleme vizand ordinea publica. Asiguram familia indoliata si cetatenii ca vom veghea ca astfel de cazuri sa nu se mai produca niciodata pe teritoriul judetului nostru.
Prefect, av. Ioan RUS

Comunicat din partea Consiliului Judetean Alba
     Presedintele Consiliului judetean Alba, Augustin Presecan, isi exprima regretul in legatura cu tragedia consumata in orasul Cugir, unde doi subofiteri de politie din cadrul formatiunii de Paza si Ordine Cugir, folosind metode abuzive, au determinat decesul lui Ioan Bregariu. Astfel de evenimente, care arunca o lumina neagra pe obrazul unei institutii de baza a democratiei, dar si a judetului, nu numai ca nu fac cinste nimanui, dar au si adus mare durere in sufletul familiei greu incercate.
     Cu speranta ca incidente nefericite de genul celui de la Cugir nu vor mai avea loc, ca a fost vorba doar de un caz izolat, iar conducerea IPJ Alba va lua masurile legale care se impun (un prim pas fiind facut, prin retrogradarea din functie a sefului Politiei Cugir, cpt. Valer Coman), ne exprimam inca o data regretul nostru sincer si compasiunea fata de familia indoliata. (Biroul de presa al Consiliului judetean Alba)

Control de fond la Politia Cugir
     Astazi, o echipa de control a IPJ Alba, coordonata de adjunctul sefului IPJ Alba, col. Ioan Nicolae Cabulea si seful Serviciului Cabinet, col. Ivana Repede Ilie, va fi prezenta la Politia Cugir. In contextul tragicelor evenimente consumate la sfarsitul saptamanii trecute in localitate, delegatia de la IPJ va analiza activitatea fiecarui politist in parte. Mai mult, va fi verificat raportul fiecarui politist cu cetatenii din zonele de competenta. Fostul comandant al Politiei Cugir, cpt. Valer Coman, va activa in cadrul acestei institutii pana la finalizarea controlului. Procurorii Parchetului Militar Teritorial Cluj-Napoca continua cercetarile cu privire la infractiunile de cercetare abuziva si lovituri cauzatoare de moarte, comise de plt. Daniel Strat si plt. Ovidiu Cimpean, subofiteri din cadrul Politiei Cugir. De asemenea, va fi stabilit gradul de participare a patronului Mircea Ladariu la comiterea infractiunilor mai sus amintite. (N.T.)
Precizari de la "Lido Service" Sebes
     Referitor la unele articole aparute in presa, doresc sa precizez urmatoarele:
     1. S.C. Lido Service SRL Sebes nu a fost niciodata in incetare de plati. Firma are in prezent 37 de angajati si se lucreaza atat la Benzinarie, Hotel si Restaurant cat si la magazinul din centrul orasului asa cum rezulta din sentintele judecatoresti nr. 687/1999 si 701/2000.
     2. Faptul ca luna de luna ne-am achitat obligatiile fata de banca a facut ca, la ora actuala, sa nu mai avem nici o datorie la banca. Aceasta probeaza ca nu am fost si nu suntem in faliment.
     3. Nu exista nici o hotarare judecatoreasca din care sa rezulte ca SC Lido-Service are datorii fata de SC Mova SRL. Pe de alta parte, consideram ca este ilegal ca avocatul firmei Mova sa fie in acelasi timp si avocat si lichidator. Intr-adevar noi datoram firmei Mova suma de 445 de milioane, dar firma nu si-a terminat lucrarile de investitii si nici nu s-a prezentat la receptia lucrarilor, desi s-a incheiat in acest sens o minuta semnata de mine si de domnul dr. ing. Vasile Moldovan, care prevedea ca daca in termen de trei zile nu se prezinta la receptie si nu se reiau lucrarile, contractul nu mai este valabil.
     4. In cazul Eucast Constanta, firma Lido a fost pagubita cu 1,2 miliarde de lei, iar firma din Constanta cu 825 de milioane de cei care au falsificat cupoanele de energie electrica. Deci am fost si noi pagubiti. Sper ca in urma recursului facut de catre SC Lido la Curtea de Apel Alba Iulia se va face dreptate, pentru ca greselile se pot indrepta.
Ilie PETRU, administrator
La nivelul judetului Alba s-a constituit
Comisia de control privind legalitatea constructiilor si a planurilor urbanistice de detaliu
     Prin ordinul prefectului Ioan Rus, la nivelul judetului Alba s-a constituit Comisia de control privind legalitatea constructiilor de locuinte si anexe gospodaresti, a constructiilor industriale si comerciale, panouri publicitare si a planurilor urbanistice de detaliu. Comisia are urmatoarea componenta: ing. Gheorghe Ignea, inspector sef, Inspectoratul judetean in Constructii Alba - presedinte; ing. Ovidiu Serbu, sef sectie, Sectia de Drumuri Nationale Alba, ing. Marius Jurca, consilier, Prefectura judetului Alba, ing. Dan Ioan, inspector sef adjunct, Inspectoratul judetean in Constructii Alba, ing. Stelian Fleschin, inspector sef adjunct, Inspectoratul judetean in Constructii Alba si ing. Ana Cristoltean, birou tehnic, Sectia de Drumuri Nationale Alba - membri. Ca o prima sarcina, Comisia de control va intocmi, pana la data de 19 iulie a.c., o situatie care sa cuprinda numarul obiectivelor controlate, din care: numarul obiectivelor cu autorizatii de constructie, numarul obiectivelor in curs de autorizare, numarul obiectivelor desfiintate, numarul obiectivelor neautorizate si masurile dispuse pentru intrarea in legalitate.
Razvan JURCA
Batalie mare pe alocatiile bugetare privind amenajarile hidrotehnice
Prefectul Ioan Rus sprijina societatile de constructii din judetul Alba
     Dupa cum v-am informat recent, in programul de investitii pe acest an al Directiei Apelor Mures din cadrul Companiei "Apele Romane" SA, sunt cuprinse trei lucrari noi de refacere a amenajarilor hidrotehnice din judetul Alba care au avut de suferit in urma inundatiilor din anul precedent, finantarea acestora asigurandu-se din alocatii bugetare si credite externe. In conditiile in care pentru executia acestor lucrari nu se vor organiza licitatii publice ci se vor contracta prin incredintare directa, pe baza de selectie de oferte, prefectul judetului Alba, Ioan Rus a adresat rugamintea ministrului Apelor si Protectiei Mediului, Aurel Constantin Ilie, sa aiba in vedere si constructorii de specialitate din judetul nostru. Prefectul Ioan Rus a motivat aceasta solicitare prin faptul ca volumul lucrarilor de investitii din judet este redus, societatile de constructii nu isi acopera capacitatea cu contracte iar rata somajului la nivelul judetului Alba este mai ridicata decat in judetele limitrofe si, de asemenea, decat media pe tara. Prefectul de Alba a mai precizat in adresa remisa ministrului de resort faptul ca in judetul Alba exista cel putin trei societati de constructii care au capacitatea de a executa lucrari de aceasta categorie fiind si atestate de catre Ministerul Apelor si Protectiei Mediului si anume Hidroconstructia SA Sebes, Mova SA Alba Iulia si Alcif SA Alba Iulia.
Razvan JURCA
Mine in intuneric
Dupa avaria la S.N. a urmat avaria... platilor
     Asa cum v-am mai informat, din cauza unei avarii importante la sistemul energetic national, cele patru exploatari miniere din Apuseni au fost limitate la putere minima tehnologica. Desi avaria a fost reparata, doua exploatari miniere, cele de la Zlatna si Baia de Aries, au ramas in... intuneric. Motivul: neplata facturilor la energia electrica conform graficului de reesalonare incheiat cu SC Electrica SA, Sucursala de Distributie Alba Iulia. Datoriile se cifreaza la 200 milioane de lei in cazul Zlatnei si 500 milioane de lei pentru Baia de Aries. In cazul EM Rosia Poieni a fost stabilit un nou termen de plata pentru 9 iulie a.c. (F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.