Prima pagina Editia din: 14.07.2001
Stiri
In urma reorganizarii
D-l Dorin Retegan este noul sef al Oficiului de Cadastru si Geodezie Alba
     In urma reorganizarii, cele doua servicii de cadastru OCOT si OCAOTA s-au reunit intr-un singur organism, intitulat Oficiul de Cadastru si Geodezie Alba. Acesta va fi condus de d-l Dorin Retegan, iar director adjunct este Ioan Feisan, ne-a informat purtatoarea de cuvant a Prefecturii Alba, Georgiana Jurca. (F.R.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Ce n-a facut Judecatoria a facut Tribunalul
Mihai Zgaia si Dorel Popa au fost eliberati
     Ieri dupa-amiaza, Mihai Zgaia si Dorel Popa au fost eliberati din arestul IPJ Alba, dupa ce Tribunalul judetean Alba a admis in procedura de urgenta recursul formulat joi, 12 iulie, de avocatii apararii, impotriva deciziei Judecatoriei Alba Iulia prin care se mentinea masura arestarii pe termen de 30 de zile. Hotararea de ieri a Tribunalului judetean Alba a fost apreciata ca justa de catre preotul Nicolae Anusca - directorul general al Asociatiei Caritas Mitropolitan. Domnia sa a vorbit desigur in numele intregii Mitropolii Romane Unite cu Roma (Greco-Catolica) Blaj. El s-a declarat multumit ca in acest dosar s-a facut lumina si cere acum ca justitia sa ia masuri impotriva celor care au "comandat arestarea celor doi". Nicolae Anusca a mai anuntat ca luni, la sediul din Blaj al Mitropoliei, va avea loc o conferinta de presa la care vor participa Mihai Zgaia si Dorel Popa, precum si reprezentanti ai Comitetului Helsinki pentru apararea drepturilor omului - APADOR - CH.
Anca DINICA
De la Sintimbru la Aiud
Soseaua parbrizelor sparte de criblura
     O situatie neplacuta ne-a fost semnalata de mai multi cetateni care s-au deplasat in aceste zile pe DN 1 intre Alba Iulia si Aiud. Firma timisoreana S.C. Albix General Construct SRL efectueaza pe acest tronson lucrari de reparatii. In principal ele constau in imprastierea de criblura pe partea carosabila, astfel incat, datorita traficului si temperaturilor ridicate, pietricelele sa se incorporeze in carosabil intarindu-l. Dar ele se "incorporeaza" de foarte multe ori in parbrizele autoturismelor astfel incat acostamentul este ornamentat cu o adevarata dantelarie de sticla. Referitor la aceasta stare de fapt, presedintele Consiliului Judetean Alba, Augustin Presecan, a declarat ca va sesiza Ministerul Lucrarilor Publice, Transportului si Locuintei si alte organisme abilitate pentru efectuarea unui control. (F.R.)
Dosarul "Jidvei"
Colegiul Medicilor Alba a anulat certificatul medical tip "Triumf" de Bucuresti
     Ieri, Colegiul medicilor Alba a luat in discutie cazul dr. Marius Comaniciu, de la Spitalul municipal Blaj, care a eliberat un certificat medical d-lui Toader Ignat, fostul sef al Combinatului de Vinificatie Jidvei, ce este cercetat penal in legatura cu pagubele de miliarde de lei aduse firmei Jidvei. Colegiul medicilor a anchetat, in Comisia de disciplina, unde a fost audiat si doctorul in cauza, imprejurarile in care a fost eliberat controversatul certificat medical si a constatat ca aspectele negative semnalate in raportul Comisiei Prefecturii se confirma. Ca atare, Colegiul Medicilor a dispus sanctionarea medicului cu vot de blam dat fiind faptul ca acesta este la prima abatere si ca a fost indus in eroare de ing. Toader Ignat, care a folosit certificatul pentru a se sustrage audierilor de la Parchet si a actionat in instanta firma Jidvei pentru desfacerea contractului de munca. Reamintim ca fostul sef al Complexului de Vinificatie Jidvei a fost internat in data de 6 mai de catre dr. Marius Comaniciu cu diagnosticul de hipertensiune arteriala, diabet zaharat, obezitate si dislipidemie. Pacientul nu a fost trecut in registrul de raport de garda iar internarea nu a fost semnata in termenul legal de seful sectiei. Si nici nu avea cum sa fie trecut, din moment ce in zilele de 7, 8, 9 si 14 mai acesta se afla in... "tratament" la Hotelul Triumf din Bucuresti, impreuna cu Iulia Mihu si Silviu Florea.
     Avand in vedere toate aceste aspecte, Colegiul Medicilor Alba, dand dovada de probitate profesionala si morala a hotarat, in ciuda principiului medical corb la corb nu-si scoate ochii, sa anuleze foaia de observatie nr. 3882 din 6.05.2001 privind pe Ignat Toader si a tuturor actelor aferente acestui document, inclusiv a certificatului medical. Odata devenit nul, Toader Ignat nu mai poate folosi in instanta certificatul medical si nici in conflictul cu SC Jidvei pentru a obtine o sentinta care sa-l reincadreze in munca la Combinatul de Vinificatie din Jidvei. De asemenea, el nu se mai poate sustrage anchetei penale desfasurata de Parchetul Alba. (B.I.U.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.