Prima pagina Editia din: 18.07.2001
Stiri
Plan pentru renovarea scolilor din mediul rural
     Presedintele CJ Alba, Augustin Presecan, se va intalni azi cu primarii si directorii scolilor din comunele judetului Alba pentru stabilirea unui nou plan de lucrari vizand renovarea institutiilor de invatamant din mediul rural. In plus se va hotari si necesarul de combustibil pentru incalzirea scolilor in iarna 2001 - 2002. (F.R.)
Un barbat s-a inecat in raul Mures
     Luni, 16 iulie, ora 18.30, Postul de Politie Sibot a fost sesizat ca un om s-a inecat in raul Mures, in zona brudinei de legatura cu Ceru Bacainti. In urma cercetarilor efectuate in colaborare cu politia Cugir, s-a stabilit ca inecatul se numeste Constantin Ciolan (47 de ani, din Aurel Vlaicu - Hunedoara). Acesta a baut pana la ora 17.00 iar in jurul orei 18.00 a intrat in raul Mures sa se racoreasca. Ciolan s-a inecat rapid, fiind scos la mal de prietenul sau Romulus Ghezbe (din Aurel Vlaicu). Doctorul din Sibot a constatat ca decesul a survenit in urma asfixiei mecanice prin inec. (N.T.)
Saptamana viitoare, in 26 iulie
Prefectul instruieste primarii
     In cursul saptamanii viitoare, in data de 26 iulie, ora 9.00, prefectul judetului Alba, av. Ioan Rus, a convocat la Alba Iulia, in sala mare a Casei de cultura a sindicatelor toti primarii din teritoriu, in vederea instruirii acestora cu privire la aplicarea legilor de fond funciar. De asemenea cu acest prilej va fi analizat si modul in care autoritatile locale distribuie laptele praf sugarilor in cadrul comunitatilor aflate in subordine. (R.J.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Politistii din Alba sunt in alerta de gradul zero
     Potrivit informatiilor furnizate de col. Marin Aron, seful IPJ Alba, politistii si jandarmii din judetul nostru au intrat in alerta de gradul zero, dupa ce, duminica, un soldat in termen de la CJJ Arges, obiectivul de paza Arpechim Pitesti, a dezertat. Izidor Simon a parasit postul de paza cu arma din dotare si 6 incarcatoare. Conducerea Jandarmeriei Arges nu exclude posibilitatea ca soldatul dezertor sa fi abandonat arma pentru a se putea deplasa mai repede, dar nici pe aceea ca el sa o foloseasca pentru a se razbuna pe cineva. Deoarece jandarmul este nascut in judetul Mures, politia din acest judet si zonele limitrofe a intrat in alerta de gradul zero. Izidor Simon a fost repartizat la incorporare, de CMJ Tg. Mures, in data de 1 martie 2001, la Comandamentul Judetean de Jandarmi Alba. Acesta a desfasurat perioada de instructie (3 luni) la CJJ Alba. Din 20 iunie, Izidor Simon a fost repartizat la CJJ Arges. Pana la inchiderea editiei, soldatul dezertor nu fusese inca prins de fortele de ordine.
Nicoleta TOMUTA
Intr-o campanie selecta
Consilierii locali din Alba Iulia pleaca in Grecia
     Poate va mai amintiti ca anul trecut municipalitatea din Alba Iulia s-a infratit cu cea din orasul grecesc Aeghio. Urmare a acestui fapt, cu cateva luni in urma o numeroasa delegatie din acest oras a vizitat Alba Iulia. Acum a venit randul ca o delegatie la fel de numeroasa sa le intoarca vizita. Deplasarea se va face la invitatia municipalitatii din Aeghio, care va suporta toate cheltuielile de masa si cazare pentru timpul petrecut acolo, urmand ca celelalte cheltuieli sa fie asigurate de CLM Alba Iulia si de participanti din buzunarele personale. Delegatia va fi formata din 12 consilieri locali, 6 angajati ai aparatului propriu al Primariei Alba Iulia si un reprezentant al Arhiepiscopiei ortodoxe de Alba Iulia. Vor mai pleca in Grecia prefectul judetului Alba - Ioan Rus, presedintele Consiliului judetean Alba - Augustin Presecan, presedintii Camerelor de Comert, Industrie si Agricultura din judetele Alba si Cluj si, desigur, primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava. Care sunt cei 12 consilieri nu stim, pentru ca nu s-a stabilit in cadrul sedintei de CLM, asa cum erau pana acum uzantele, ci locurile au fost distribuite pentru fiecare grupare politica reprezentata in consiliu. Deplasarea va avea loc in perioada 3 - 11 august.
Anca DINICA
Mai sunt doar trei zile pentru depunerea proiectelor PHARE
     Termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare pentru Programul PHARE 2000 - Coeziune Economica si Sociala, va expira vineri, 20 iulie 2001, ora 16.00, ne-a declarat directorul ADR "CENTRU", Simion Cretu. Cererile vor trebui depuse la Agentia pentru Dezvoltare Regionala "CENTRU" din Alba Iulia, str. Decebal nr. 12, pana la data si ora mentionate, orice cerere primita dupa acest termen limita urmand sa fie respinsa in mod automat, chiar daca stampila postei indica o data anterioara datei limita.
     Reamintim ca Programul se adreseaza intreprinderilor mici si mijlocii (avand maxim 249 de angajati), create dupa 1 ianuarie 1999, precum si microintreprinderilor (avand maxim 9 angajati) pentru care nu conteaza data de infiintare. Suma minima ce poate fi finantata in cadrul Programului este de 10.000 EURO, iar cea maxima de 50.000 EURO, finantarea nerambursabila neputand depasi 60% din costurile eligibile totale ale proiectului. (F.R.)
La Alba Iulia, intr-un accident rutier
Unui pensionar i-au fost fracturate ambele picioare
     Pe strada Octavian Goga din Alba Iulia s-a produs luni, 16 iulie, ora 14.50, un accident rutier in care un barbat a fost grav ranit. Conducand autofurgoneta AB 03 JRJ, Ioan Caprariuc (33 de ani, din Lupsa) nu se asigura la schimbarea directiei de mers spre stanga si intra intr-o Dacie 1310 care se angajase in depasirea sa. Dacia 1310, condusa de Silviu Radu (66 de ani, pensionar din Alba Iulia) este proiectata intr-un stalp de pe marginea soselei. Silviu Radu este grav ranit, el fiind spitalizat cu diagnosticul de comotie cerebrala, fractura deschisa la gamba dreapta, fractura tibie dreapta, fracturi la oasele gambei stangi, plagi contuze la fata. Victima a fost internata in sectia ATI a Spitalului judetean Alba.
Nicoleta TOMUTA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.