Prima pagina Editia din: 24.07.2001
Stiri
Pentru a preveni toxiinfectiile alimentare
OJPC Alba va spori numarul controalelor
     In urmatoarea perioada, OJPC Alba isi va intensifica actiunile de control desfasurate la nivelul judetului. Va fi verificata respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor atat la producatori, cat si la distribuitorii si comerciantii produselor de panificatie, patiserie si inghetata. De asemenea, va fi urmarita activitatea unitatilor de alimentatie publica, restaurante, terase, snack-baruri, baruri, fast-food-uri, pizzerii. Vor fi efectuate verificari ale strandurilor, piscinelor acoperite, salilor de fitness si de gimnastica aerobica, precum si ale salilor de culturism, urmarindu-se calitatea serviciilor oferite populatiei. "Astfel de actiuni se vor desfasura in toate judetele tarii, a precizat d-l ing. Ioan Plesa, inspector sef al OJPC Alba, pentru ca viata cetatenilor nu trebuie sa mai fie pusa in pericol ca urmare a nerespectarii prevederilor legale in domeniul protectiei consumatorilor". (R.J., A.D.T.)
Desi in Alba exista 20 de societati de profil
O singura firma participa la expozitia "Fabricat in Romania pentru constructii"
     La inceputul lunii septembrie, la Bucuresti va avea loc expozitia "Fabricat in Romania pentru constructii". Implicati in buna organizare a acestei manifestari sunt: Prefectura, Consiliul judetean precum si Camera de Comert si Industrie Alba. In acest sens, au fost trimise invitatii tuturor firmelor de profil din judet, in numar de 20. Pana acum si-a anuntat participarea doar firma SC Proiect SA, reprezentata de d-na Doina Harda. (R.J.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
La Alba Iulia
Calvarul debransarilor ar putea reincepe
Societatea "Apa-Canal" SA a intocmit deja o lista cu circa 100 de dosare de executare silita
     Dupa ce primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a reactionat ferm solicitand societatii locale "Apa-Canal" SA sa sisteze actiunile de debransare a rau-platnicilor, invocandu-se motive sociale dar si canicula din acea perioada, societatea amintita ia din nou in calcul posibilitatea ca actiunea "debransarea" sa fie reluata. Surse din cadrul societatii spun ca imediat dupa stoparea actiunii de debransare a scarilor cu rau platnici, incasarile privitoare la facturile cuvenite si scadente au ajuns la jumatate fata de cat se incasa normal. Din acest motiv S.C. "Apa-Canal" nu-si poate respecta obligatiile contractuale cu principalii sai colaboratori, "Apa-CTTA" SA sau SC Electrica SA, Sucursala de Distributie Alba Iulia. Daca nivelul incasarilor se va mentine scazut, SC "Apa-Canal" SA Alba Iulia va recurge, potrivit surselor noastre, din nou la debransari, incepand cu 1 august a.c.
     Pe de alta parte, executorul judecatoresc solicitat de SC "Apa-Canal" SA Alba Iulia sa recupereze din datorii, pare decis sa treaca la masuri dure impotriva celor care nu au respectat graficele de reesalonare convenite cu societatea locala de apa. Pentru cei care nu au platit nici un leu se lucreaza la o situatie cu bunurile care urmeaza sa fie puse sub sechestru. Societatea "Apa-Canal" SA Alba Iulia a intocmit o lista cu circa 100 de dosare de executare silita. Asadar, se anunta din nou seceta la robinete, desi in ultimele zile a plouat cu galeata.
Florin ROMAN
In septembrie
A doua sesiune de admitere in licee si scoli profesionale
     Avand in vedere numarul mare de locuri ramase libere in urma primei sesiuni de admitere in invatamantul liceal si profesional si pentru a da o sansa si absolventilor scolii generale care nu au promovat examenul de capacitate, Ministerul Educatiei Nationale a decis organizarea celei de-a doua sesiuni de admitere in luna septembrie. Astfel, inscrierile vor avea loc in perioada 30-31 august pentru liceele vocationale sau pentru clasele unde se cer teste de limba, 1-2 septembrie - sustinerea probelor de aptitudini sau a testelor de limba, 3 septembrie - afisarea rezultatelor la probele de aptitudini sau la testele de limba, 4-8 septembrie - repartizarea candidatilor la licee si scoli profesionale pe locurile care nu presupun teste de aptitudini sau de limba, 9 septembrie - afisarea listelor cu elevii admisi, 10 septembrie - inscrierea candidatilor la liceele unde au fost admisi. Candidatii care au promovat examenul de capacitate si se inscriu in cea de-a doua sesiune de admitere vor fi primii repartizati, in ordinea descrescatoare a mediilor. Reamintim ca, in urma primei sesiuni, care s-a incheiat recent, au ramas nerepartizati in judetul Alba, din motive tehnice (fise de inscriere incomplete) doar 5 elevi. Inspectorul scolar general al ISJ Alba - Dorin Sandea - ne-a informat ca din acestia 4 au fost repartizati ulterior, iar unul a renuntat sa se mai inscrie. Pentru sesiunea a doua sunt libere in unitati scolare din judetul nostru un numar de 1348 locuri. Cele mai multe sunt la specializarea "Stiintele Naturii", specializari tehnice, invatamant profesional. La filiera teoretica mai sunt libere doar doua locuri la specializarea "Filologie", la Colegiul National "I.M. Klein" Blaj.
Anca DINICA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.