Prima pagina Editia din: 28.07.2001
Stiri
La nivel judetean
S-a infiintat Comisia pentru zonele defavorizate
     In cursul zilei de ieri prefectul judetului Alba, av. Ioan Rus, a emis ordinul prin care s-a constituit comisia pentru verificarea modului de indeplinire a conditiilor stabilite prin certificatele de investitor la societatile comerciale ce beneficiaza de facilitati in zonele defavorizate. In componenta organismului au fost cuprinsi: subprefectul Ioan Maier - seful comisiei, Marius Jurca - consilier al Prefecturii Alba, Ioan Dobra - director adjunct DGFP Alba, Aurel Tatar - director DGFP Alba, Valer Gutiu - Politia orasului Campeni, Marcel Jurj - Politia orasului Baia de Aries si Gheorghe Medrea - Politia orasului Cugir. Vor mai fi cooptati reprezentanti ai ADR Centru si ai Politiei Zlatna. Comisia isi va desfasura activitatea pana la data de 31 august a.c. dupa care va prezenta Prefecturii rezultatele controlului si masurile luate. (R.J.)
De la 1 august a.c.
Gardienii publici vor fi asigurati
     De la 1 august a.c., intreg personalul CGP va beneficia de polite de asigurare de accidente in sistem grup. Costul acestei operatiuni va fi suportat de institutie si nu de angajati, asigurand protectie permanenta salariatilor. (F.R.)
In urma unei selectii dure
Studentul albaiulian Marius Moga a fost selectat pentru Festivalul de muzica de la Mamaia
     Tanarul Marius Moga, 19 ani, student al Facultatii de sociologie din cadrul Universitatii "1 Decembrie 1918", din Alba Iulia, a reusit sa treaca de un examen foarte dur, pe care l-a sustinut intr-un domeniu total diferit de cel pe care-l studiaza: creatia muzicala. El a fost selectat (din 250 de participanti), pentru sectiunea de Creatie la Festivalul de muzica usoara de la Mamaia, care isi va primi participantii in luna august a.c. Ar trebui sa mentionam aici faptul ca studentul a creat deja muzica unui album aparut sub semnatura formatiei "Talk 2 me". (I.H.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
La Aiud, o "contra" pentru economia subterana
Politistii de la circulatie au capturat un transport de tigari fara timbru
     Joi, 26 iulie, la orele 12.00 ale amiezii, politistii din cadrul Biroului Politiei Rutiere Aiud au oprit pentru un control de rutina autoturismul marca Opel Kadet, inmatriculat in Republica Moldova, condus de Igor Goian (31 de ani, cetatean roman, domiciliat in Bucuresti si nascut in Republica Moldova). Pasager in autoturism era Vladimir Frunza (40 de ani, din Chisinau, Republica Moldova). In autoturism, politistii au descoperit 658 de cartuse de tigari de provenienta straina, fara documente de insotire a marfii. In plus, tigarile nu erau marcate cu timbru legal. Goian a declarat politistilor ca a cumparat tigarile de la un cetatean din Turda si urma sa le valorifice in Bucuresti. Au fost solicitati comisarii Garzii Financiare Alba care au evaluat marfa la 171,340 milioane de lei. Lui Goian i-a fost aplicata o amenda de 150.000 de lei si i-a fost ridicata marfa in vederea confiscarii. Tinand cont de nivelul contrabandei cu tigari netimbrate derulata la ora actuala in Romania, captura intamplatoare de la Aiud reprezinta doar o picatura... neagra in subteranul la fel de negru al economiei romanesti... Meritul de necontestat este, in acest caz, al politistilor de la circulatie care, pe langa lupta directa cu urmaritii general de tot felul, isi supraliciteaza domeniile de activitate si cu infractiuni economice descoperite. Sa ne consolam insa cu gandul ca, pana la utopica demolare a economiei subterane, mai avem nevoie de multa rabdare si... tutun, fie el si netimbrat...
Andreea RADU
Politia a spart inca o filiera a hotilor de autoturisme straine
Ofiteri ai IPJ Alba au reusit sa recupereze un Audi de 15.000 DM
     Ofiterii Compartimentului Furturi Auto din cadrul IPJ Alba au reusit sa recupereze un autoturism Audi 100, in valoare de 15.000 DM, furat in decembrie 2000 din Cugir. Autoturismul apartinea unui cugirean stabilit in Germania, care venise pentru sarbatorile de iarna acasa. Pe baza unor "ponturi" furnizate de localnici certati cu legea, trei tineri din Hunedoara au furat un Audi 100 din Cugir si posibil, in aceeasi perioada, un alt autoturism strain din Sebes. Adrian Antinie (30 de ani), Razvan Marcu (30 de ani) si Cristian Rascoleanu (25 de ani), toti din Hunedoara, au fost arestati preventiv de procurorii hunedoreni, fiind in prezent "cazati" in arestul IPJ Hunedoara. Cei trei actionau la comanda, pe raza judetelor Olt, Dolj, Gorj si Alba, tinta predilecta fiind autoturismele straine, in special Mercedes si Audi. Autoturismul Audi 100 furat din Cugir a fost vandut de mai multe ori, cu acte false, in judetele Hunedoara, Olt, Gorj si apoi din nou Hunedoara, fiind recuperat in cele din urma din Petrosani. Cei trei sunt cercetati in prezent pentru documentarea intregii activitatii infractionale, ei avand un palmares destul de bogat, inregistrat in perioada iulie 1999 - aprilie 2001. Mai mult, este posibil ca cei trei sa faca parte dintr-o filiera mai extinsa a hotilor de autoturisme, tinand cont de faptul ca in anul 2000 au fost trimisi in judecata alti trei hoti de autoturisme din Hunedoara care au operat si in Alba: Ioan Seliuc, Vasile Chete si Adrian Ludwig. In prezent se efectueaza cercetari cu privire la disparitia altor doua autoturisme de pe raza judetului Alba, tot in perioada sarbatorilor de iarna.
Nicoleta TOMUTA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.