Ultima ora
Stiri
La Alba Iulia
O firma israeliana intentioneaza sa dea de lucru la 300 de femei
     Vineri, 27 iulie a.c., primarul Mircea Hava a primit vizita unor investitori din Israel (Nazareth Illit). Este vorba de "Laura Model", o foarte puternica firma de confectii, specializata in... costume de baie! "Cand am vizitat orasul infratit Nazareth Illit, ne-a declarat primarul Hava, am avut ocazia sa vad una dintre sectiile firmei "Laura Model", mare producatoare de costume de baie. Atunci am discutat doar de principiu despre o viitoare investitie si, iata, la recomandarea primarului din Nazareth, Menachem Ariav, acum prietenii israelieni sosesc la Alba Iulia hotarati sa deschida o sectie similara, in care vor putea lucra 300 de angajate. Asta, desigur, daca vom cadea de acord asupra terenului (dupa cum stiti, noi nu prea avem teren disponibil) si asupra pretului acestuia". (I.H.)
Din cauza alunecarilor de teren
Locuinte stramutate la Teius
     Pe Dealul Viilor de pe raza orasului Teius, situat pe malul stang al raului Mures, au aparut in ultimul timp o serie de fenomene de alunecare a terenului, fiind puse in pericol gospodariile mai multor cetateni. Fenomenul se manifesta pe o suprafata destul de mare, si chiar daca are o viteza lenta de degradare, exista un pericol ridicat de extindere. Aceasta situatie a fost dezbatuta ieri in cadrul sedintei Comisiei Judetene pentru Apararea Impotriva Dezastrelor, prezidata de prefectul Ioan Rus. Deoarece un numar de 4 locuinte sunt deja foarte grav afectate, nemaiprezentand siguranta, exista riscul prabusirii acestora. Cum reparatia lor este inutila, Prefectura a solicitat Primariei orasului Teius efectuarea unei expertize tehnice in vederea stramutarii caselor respective pe alte amplasamente ce prezinta stabilitate. (R.J.)
Pana la 15 august
Prefectura va centraliza lista cu imobilele nationalizate ce vor ramane la stat
     Prefectul Ioan Rus a solicitat serviciilor de specialitate din cadrul Prefecturii si Consiliului judetean intocmirea, pana la data de 15 august, a listei cu imobilele nationalizate care urmeaza sa ramana in proprietatea statului. Astfel, saptamana viitoare, serviciile publice descentralizate si primariile vor realiza propriile liste care vor fi transmise Prefecturii. Acestea vor fi centralizate pana la data sus-mentionata, urmand ca ulterior lista finala sa fie trimisa Guvernului care va emite o hotarare vizand mentinerea imobilelor propuse in patrimoniul statului. (R.J.)

Editorial
Prima pagina
Curier judetean
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Dan Andrei Aldea ne-a felicitat!
     Dupa 20 de ani batuti pe muchie am avut din nou prilejul sa intru in vorba cu unul din cei mai mari muzicieni si chitaristi ai Romaniei (iar parerea mea e confirmata de topul Cei mai buni din rockul romanesc: www.misterpoll.com/2589304149.html - aflat in plina desfasurare in Internet), Dan Andrei Aldea, stabilit din '82 ( a se citi fugit) in Germania Federala. Nu mica mi-a fost surpriza cand am primit de la el urmatorul mesaj: "Am rasfoit putin ziarul. Iti spun cinstit ca sint putin surprins de decenta si de limbajul lui. Pina acum am avut contact doar cu ziare bucurestene, care m-au socat cu gramatica lor indoielnica si cu limba lor stricata. Felicitari. Dan". Mesaj pe care ne face o deosebita placere sa-l publicam (cu acordul lui).
     Iar pentru fanii lui avem o veste buna, adresa siteului sau: http://home.t-online.de/home/dan.aldea, care va intampina cu un haios mesaj in engleza. In traducere libera ar fi cam asa: "Acesta este siteul oficial al lui Dan Aldea, brav cetatean si platitor de taxe (...)." Navigare placuta!
(S.F.D.)
O tanara de 16 ani a disparut, abandonandu-si copilul in Spitalul judetean!
     In data de 13 iulie a.c., o tanara de 16 ani, Crucita Caian, a fost internata in Spitalul judetean, sectia de pediatrie, impreuna cu baietelul ei, Emanoil, de numai doua luni si jumatate. In perioada internarii, foarte tanara mama s-a plans medicilor din sectia respectiva de saracia cumplita in care se zbate, declarand ca intentioneaza sa abandoneze copilul. "Definitiv?" - a intrebat-o dr. Eva Pahontiu. "Nu, doar pentru o perioada, pana gasesc o locuinta, un serviciu...", a afirmat femeia. In acest caz, d-na doctor i-a explicat care sunt demersurile legale ce trebuie facute catre DGPDC Alba, pentru institutionalizarea (sau alta forma de protectie) temporara a sugarului. Cu toate acestea, Crucita Caian (oligofrena!) a disparut din spital patru zile mai tarziu, fara a-i pasa de faptul ca pruncul trebuia alaptat! Pe deasupra, nu a lasat nici un act de identitate, deci domiciliul acesteia nu este cunoscut. Evident, medicii au anuntat Directia pentru protectia drepturilor copilului, urmand ca aceasta institutie sa ia toate masurile ce se impun. (I.H.)
Operatiunea gatere pe Valea Frumoasei
Prefectul Ioan Rus a ordonat aspre controale in zona
     Datorita instalatiilor de prelucrare a materialului lemnos care functioneaza pe Valea Sebesului importante cantitati de rumegus sunt depozitate la intamplare pe malurile raului Sebes. Din cauza acestor deseuri apare iminent pericolul poluarii apelor Sebesului. Pentru a fi evitate astfel de fenomene prefectul judetului, d-l Ioan Rus, a solicitat IPM Alba, Politiei, SC Drumuri si Poduri Alba si Directiei Silvice sa intreprinda aspre verificari in zona, urmarindu-se de asemenea si taierile masive din padurile de pe Valea Sebesului. D-l Ioan Pasca - directorul Directiei Silvice Alba, a subliniat faptul ca datorita ploilor si vantului din ultima perioada au fost doborati copaci care insumeaza 190.000 de metri cubi de material lemnos, in prezent actionandu-se pentru degajarea si prelucrarea acestor arbori. Prefectul Ioan Rus a solicitat sprijinul Inspectoratului Teritorial de Munca al judetului pentru a urmari modul in care isi desfasoara activitatea gaterele de pe Valea Sebesului si a depista cazurile de munca fara forme legale si mai ales pentru a aduce forta de munca, penrtu ca doboraturile si lemnul cazut sa fie exploatate urgent. D-l ing. Dimitrie Clepan, inspector sef al IPM Alba, va trebui sa prezinte prefectului Ioan Rus peste doua saptamani, rezultate acestei actiuni de control. (A.D.T)
Inainte de a fi o personalitate a Romaniei,
Prefectul Ioan Rus este in slujba cetatenilor
     De aproximativ o luna de zile, prefectul judetului Alba, av. Ioan Rus, a fost anuntat ca va fi inclus in lucrarea " Romania, personalitati - anul 2000", care este in curs de elaborare de catre Guvernul Romaniei. Dincolo de aura pe care o confera aceasta nominalizare, pentru d-l Ioan Rus este important un cu totul alt aspect, cel al punerii autoritatii publice in slujba cetateanului, fiindca doar implicarea in folosul omului de rand conteaza in cele din urma. Si noi opinam ca locuitorii judetului trebuie sa aprecieze activitatea Prefecturii, iar din acest punct de vedere bilantul, dupa doar un an, al prefectului Ioan Rus, poate fi considerat mai mult decat pozitiv, majoritatea obiectivelor fiind duse cu brio la bun sfarsit. (R.J.)
Ioan Rus si Augustin Presecan - ofensiva de imagine nesustinuta de fapte
     Deputatul PD de Alba, Alexandru Peres, a criticat in cadrul unei conferinte de presa ofensiva de imagine a mai marilor judetului Alba - prefectul Ioan Rus si presedintele Consiliului judetean Alba, Augustin Presecan - ambii reprezentanti ai PSD. Peres este nemultumit in primul rand de faptul ca aceasta campanie de imagine nu se bazeaza pe fapte concrete cu rezultate pozitive imediate in respectarea promisiunilor electorale. Pentru ca, spune domnia sa, de exemplu, exista in judetul Alba foarte multi tarani care nu si-au primit inca milionul promis pentru "pogonul" cultivat. In acest sens au fost nominalizati cei din comunele Mihalt, Farau si Radesti. "Lupta noastra e cu o forta politica ce, daca e lasata in pace, ne va trimite intr-o zona politica unde am fost pana in 1989" - a precizat deputatul. (A.D.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.