Prima pagina Editia din: 30.07.2001
Stiri
Unitate de invatamant a MI la Alba Iulia
     In cursul zilei de marti va avea loc o intalnire de lucru la care vor participa prefectul Ioan Rus, presedintele CJ Alba, Augustin Presecan, reprezentanti ai ISJ si MI. Scopul acestei intalniri este de a gasi solutiile necesare pentru deschiderea unei unitati de invatamant a Ministerului de Interne la Alba Iulia. Inca nu se cunoaste daca aceasta unitate va fi cu caracter preuniversitar sau universitar. (F.R.)
Distributii noi de gaze naturale in 11 comune
     Prioritate pentru infiintarea distributiilor de gaze naturale in urmatoarea perioada au 11 comune: Galda de Jos, Stremt, Mihalt, Lopadea Noua, Daia Romana, Noslac, Cergau, Farau, Pianu, Rosia de Secas si Salistea. Fondurile cele mai importante vor fi alocate lucrarilor aflate intr-un stadiu fizic avansat si anume celor de la: Galda de Jos (86%), Mihalt (66%), Noslac (78%), Salistea (93%), Cergau (34%), cu scopul punerii in functiune in anii 2002-2003. Printr-o conlucrare eficienta cu consiliile locale se va urmari ca obiectivele social - culturale (primarii, case de cultura, scoli, gradinite) sa fie racordate la reteaua de gaze naturale. (F.R.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Potop la sfarsit de saptamana
Aproximativ 70 de gospodarii din Aiud, Magina si Livezile au fost inundate
DJ107N a fost acoperit de mal si piatra pe o portiune de 200 de metri, iar 2 ha de culturi agricole au fost inundate *Si in Muntii Apuseni a plouat cu galeata
     La sfarsitul saptamanii trecute, mai exact in noaptea de vineri spre sambata, un adevarat potop s-a revarsat din nou in zona municipiului Aiud si a localitatilor Magina si Livezile. Ploaia torentiala, insotita de o rupere de nori, a inceput in jurul orei 4.30, iar in mai putin de o ora aproximativ 70 de gospodarii si anexe gospodaresti au fost inundate. Din pacate, a devenit un obicei ca in ultima perioada, la sfarsit de saptamana, Aiudul sa aiba de suferit din cauza ploilor torentiale.
     Din datele furnizate de Inspectoratul de Protectie Civila Alba, la Aiud au fost inundate pivnite si gradini, 20 de gospodarii si anexe gospodaresti, iar la Livezile au fost afectate 50 de case. Nici satenii din Magina nu au fost mai norocosi, apa intrand in pivnitele mai multor gospodarii. Ploile puternice au antrenat aluviuni astfel ca DJ 107N a fost acoperit cu mal si piatra pe o portiune de 200 de metri (Aiud - Livezile), ceea ce a facut ca traficul rutier sa se desfasoare cu dificultate, doar camioanele putand trece prin zona. Au mai fost inundate circa 2 hectare de culturi agricole. La fata locului s-a intervenit cu o autopompa de la Statia de pompieri Aiud, cu excavator, vidanjor, si autogreder puse la dispozitie de Comisia locala de aparare impotriva dezastrelor din Aiud. Dupa retragerea apelor s-a demarat actiunea de evaluare a pagubelor.
     La sfarsitul saptamanii trecute a plouat puternic si in zona de munte, la Campeni inregistrandu-se in medie 24 l/mp, insa din fericire nu s-au inregistrat inundatii sau alunecari de teren. In 27 iulie, intre orele 14.00-15.00 a plouat torential, in centrul orasului apa ajungand la 50 cm, din cauza ca reteaua de canalizare nu a mai putut face fata puhoaielor de apa. La SC Montana Campeni, doua sectii de productie si birourile din cladirea administrativa au fost inundate.
Florin ROMAN
Dosarul Jidvei
Scandalul rromilor amenintati de fostul sef al Complexului de Vinificatie Jidvei
"In cusca cu tine, tigane!"
     Constantin Vitan (49 de ani) este de 12 ani paznic la Crama Balcaciu si de cativa ani este presedintele Partidei Romilor din Jidvei. Dansul ne-a vizitat la redactie pentru a face publica atmosfera de teroare in care traieste din 1990 incoace, culminand cu o amenintare directa in 18 iulie a.c., in piata din Jidvei: "Starea conflictuala intre mine si fostul director Toader Ignat a inceput in 1990, imediat dupa Revolutia din Decembrie 1989, cand fosta inginera sefa Dorina Pusca mi-a cerut sa nu mai las pe nimeni din conducere sa intre in crama Balcaciu fara stirea dansei. Atunci i-am interzis directorului Ignat sa intre in crama si a prins ciuda pe mine. De atunci, multi care au fost de partea inginerei Pusca au fost dati afara din serviciu. Eu am scapat ca prin urechile acului, ferindu-ma din ochii directorului Ignat. Atunci cand ma suprindea la poarta imi zicea: "In cusca cu tine, tigane! Pe tine ar fi trebuit sa te dau de mult afara din serviciu!" In 18 iulie, eu si cu inca cativa colegi de partid si prieteni din localitate eram in piata din Jidvei, aratandu-le oamenilor articolul din ziarul Unirea cum ca certificatul medical eliberat de dr. Comaniciu pe numele lui Ignat era anulat. Atunci m-a surprins fostul director Toader Ignat si, manios, m-a amenintat in prezenta martorilor ca: "Tigane pe tine trebuia sa te impusc in '90. Dar nu scapi asa usor ca tot iti dau foc la casa". Referitor la aceasta amenintare am depus deja plangere la Postul de politie Jidvei, urmand ca dosarul sa ajunga in instanta". (B.I.U.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.