Prima pagină Ediția din: 5.09.2001
Știri
Preşedintele Augustin Presecan prezent la UNPCJR
     În cursul zilei de joi, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Augustin Presecan, va fi prezent la Turnu Severin unde va participa la lucrările Uniunii Naţionale a Preşedinţilor de Consilii Judeţene din România. Cu această ocazie, liderii judeţeni vor aborda mai multe proiecte legislative privind administraţia publică şi vor face propuneri pentru îmbunătăţirea lor. (F.R.)
Şcoala de vară A.R.E.
     De curând, la Neptun s-au desfăşurat lucrările Şcolii de vară a Adunării Regiunilor Europene. Au fost prezenţi reprezentanţi ai Austriei, Belgiei, Croaţiei, Cehiei, Italiei, Federaţiei Ruse, Norvegiei, Poloniei, Republicii Moldova, României, Suediei, Ucrainei şi Ungariei. Adunarea Regiunilor din Europa a fost reprezentată de vicepreşedintele Lambert van Nistelrooij, secretarul general Laura de Rose şi asistentul Hinde Younssouf. CJ Alba l-a delegat la această importantă manifestare care a dezbătut problematica dezvoltării regionale şi implicarea regiunilor din est în procesul de aderare la UE pe vicepreşedintele Nicolae Gavrilă. (F.R.)
Reprezentanţii "UNICEF" vizitează Grădiniţa nr. 12 din Alba Iulia
     În perioada 5-6 august a.c., Grădiniţa nr.12 din Alba Iulia găzduieşte prima etapă a unui schimb de experienţă la care participă, alături de educatorii albaiulieni, 18 educatori din judeţele Dolj, Harghita şi Covasna. Manifestarea se desfăşoară în cadrul Programului "Educaţi aşa", organizat şi promovat la nivel naţional de Fundaţia "Copiii noştri"-Bucureşti şi de UNICEF, iar la nivel local de Inspectoratul şcolar judeţean Alba. Oaspeţii (printre care se află un reprezentant englez al UNICEF), îşi vor desfăşura activitatea la "Centrul de formare pentru instructori de părinţi" de la Grădiniţa nr. 12 şi vor vizita ulterior alte astfel de centre constituite în judeţul nostru (Blaj, Geoagiu etc.). (I.H.)
Autorităţile judeţene la Târgovişte
     La sfârşitul acestei săptămâni, prefectul judeţului Alba, Ioan Rus, şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Augustin Presecan, vor fi prezenţi la Târgovişte, cu ocazia comemorării a 400 de ani de la moartea lui Mihai Viteazul. Marele patriot român a fost ucis mişeleşte de oamenii generalului Basta pe Câmpia Turzii, iar capul lui Mihai a fost depus la Mănăstirea Dealu de lângă Târgovişte. La ceremonial vor fi prezenţi premierul Adrian Năstase şi alţi membri ai cabinetului. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Ştiaţi că şi albaiulienii au fantezii sexuale?
La "sex-shop"-ul din municipiul nostru cea mai mare căutare o au vibratoarele, prezervativele cu ţepi, bilele excitante şi pompele cu vacuum ("absorbante")
     Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când spun "absolventă de matematică-fizică" îmi închipui o ochelaristă cu picioare de premiantă care a făcut gimnastică în balcon. Krista nu-i aşa, deşi a absolvit matematică-fizică. Are 27 de ani, este din Alba Iulia şi lucrează ca vânzătoare la "sex-shop"-ul din municipiul nostru (primul şi singurul magazin care oferă clientelei articole destinate satisfacerii celor mai diverse fantezii sexuale). Sunt convins că nici cei mai experimentaţi psihologi sau sexologi nu cunosc despre fanteziile, visele şi dorinţele ascunse ale albaiulienilor atâtea lucruri câte ştie Krista. "Toţi oamenii au obsesii şi fantezii, spune ea zâmbind, şi numai falsa pudoare sau jena de a fi văzuţi de cunoscuţi îi împiedică să şi le împlinească. Îi văd, adesea, codindu-se de peste drum şi făcându-şi curaj înainte de a intra în magazin, ca nişte şcolari... De aceea trebuie să procedez cu mult tact şi să discut cu fiecare client în parte. Unii, indiferent că sunt bărbaţi sau femei, nici nu ştiu prea bine ce îşi doresc şi care este articolul cel mai potrivit pentru satisfacerea fanteziei care le tulbură visele..."
     Deşi există multe prejudecăţi încă, în ceea ce priveşte viaţa sexuală, albaiulienii apelează din ce în ce mai des la artificiile din "sex-shop" care dau savoare vieţii de cuplu. Căci cuplurile sunt acelea care apelează mai des la articole sexuale. (Mai des cele de vârstă mijlocie şi cele de vârstă înaintată.) Bărbaţii sunt mai îndrăzneţi şi mai dispuşi să discute despre viaţa lor intimă, dar femeile care intră în magazin sunt mai sigure pe ele, ca şi cum ar şti de la început ce anume le va deschide calea spre "paradisul plăcerii". Cele mai căutate articole sunt vibratoarele (alese şi folosite de cupluri, în comun acord), prezervativele stimulative cu "ţepi", bilele excitante, pompele cu vacuum ("absorbante"), care sunt la fel de utile "înainte", "după" sau "în loc de...", precum şi lubrifianţii, afrodiziacele, inelele pentru erecţie, spray-urile împotriva ejaculării precoce etc.
     Bineînţeles, discreţia asupra clientelei este absolută. Au fost vândute, după cum ne-a declarat Krista, câteva perechi de cătuşe în Alba Iulia, bice, centuri de castitate ş.a.m.d., dar nimeni nu poate să ştie în mâinile cui au ajuns. (Atenţie, aşadar, la amantele sau amanţii de ocazie!) La amanta gonflabilă ("Amanda") încă nu s-a înghesuit nimeni, iar biata "fată" aşteaptă încă desumflată pe raft. În schimb lenjeria sexy are mare căutare sau spray-urile speciale, pentru seducţie, cu efect năucitor asupra "victimelor". Pentru clienţii mai pudici există un catalog şi pot face comenzi prin telefon. Dar nu numai clienţii sunt tulburaţi de noutatea "sex-shop"-ului sau de momentul alegerii unui obiect oarecare (de pildă, o doamnă tremura pur şi simplu alegând un lubrifiant) ci chiar şi unele persoane care nu au o legătură directă cu magazinul. Krista a trebuit să ducă o adevărată "luptă" cu propria mamă (profesoară şi foarte credincioasă) până când aceasta s-a împăcat cu ideea că munca fiicei ei nu are nimic rău, în sine. În fond, dragostea este asemănătoare cu mâncarea unui fruct şi depinde numai de persoană dacă doreşte să-l savureze cu adevărat, să-i simtă aroma sau numai să-şi umple burta. Şi n-am văzut încă pe nimeni ruşinat când îşi cumpără un kil de mere...
Ioan HĂNŢULESCU
Cei doi lideri judeţeni: Ioan Rus şi Augustin Presecan vor prezenta guvernului
Strategia de dezvoltare a judeţului Alba
     În prima şedinţă de guvern, prefectul Ioan Rus şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Augustin Presecan, vor prezenta starea actuală economică şi socială a judeţului şi strategia de dezvoltare până în 2004. Pentru a cunoaşte principalele probleme cu care se confruntă firmele, acestea au fost invitate să-şi precizeze în scris doleanţele, propunerile şi soluţiile pentru rezolvarea lor, inclusiv pe plan legislativ. Cei doi lideri judeţeni sunt interesaţi de toate aceste problematici pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, asigurarea unei microstabilităţi economice, stimularea IMM-urilor.
     "În situaţia că aveţi elaborate programe de dezvoltare suntem interesaţi să le cunoaştem pentru a stabili modalitatea de susţinere a acestora din partea noastră", se precizează în materialul remis agenţilor economici, semnat de prefectul Ioan Rus şi preşedintele Consiliului Judeţean, Augustin Presecan.
Florin ROMAN
Inspectori noi la ISJ Alba
     Începând cu data de 1 septembrie echipa de inspectori a Inspectoratului şcolar judeţean Alba a suferit două modificări. Este vorba de înlocuirea prof. Pamfil Sicoe - inspector la disciplina "Fizică", de către prof. Eugen Bobar, care a funcţionat până acum ca director adjunct la Colegiul Naţional "Lucian Blaga" Sebeş şi de înlocuirea prof. Liliana Gligor - inspector la disciplina "Limba Engleză" cu prof. Liliana Cîmpean, care a funcţionat până acum la Colegiul Naţional "Lucian Blaga" Sebeş. Atât Pamfil Sicoe cât şi Liliana Gligor au fost eliberaţi din funcţiile de inspectori ai ISJ Alba la cerere. (A.D.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.