Prima pagină Ediția din: 7.09.2001
Știri
Program de promovare a imaginii judeţului Alba
     Preşedintele CJ Alba, Augustin Presecan, ne-a declarat că instituţia pe care o conduce elaborează un amplu program de promovare a imaginii judeţului. Obiectivul acestui program îl constituie cunoaşterea judeţului Alba de către posibilii parteneri din ţară şi străinătate. Cu acest prilej vor fi elaborate materiale promoţionale: albumul judeţului, CD-uri, pliante, truse - stilouri şi pixuri, mape şi plase. (F.R.)
Certificatele de producător pot fi ridicate de la sediul ziarului Unirea
     Reprezentanţii primăriilor de pe raza judeţului Alba sunt aşteptaţi să-şi ridice urgent certificatele de producător de la sediul Tipografiei ziarului Unirea, din Alba Iulia, strada Decebal, nr.27. Contravaloarea certificatelor de producător va fi achitată cu ordin de plată în baza facturii emise, în termen de 24 de ore. (N.T.)
Sindicaliştii de la Cugir pichetează Prefectura
     În cursul zilei de ieri, conducerea Sindicatului Apărarea a solicitat obţinerea avizelor necesare pentru organizarea unor acţiuni de protest. Începând de luni sindicaliştii cugireni vor picheta Prefectura Alba solicitând executivului adoptarea pachetului întreg de ordonanţe şi măsuri privind desfăşurarea normală a activităţilor din cadrul Romarm. (F.R.)
Sediu nou pentru deputatul Codrin Ştefănescu
     Biroul parlamentar al deputatului PSD de Alba Codrin Ştefănescu s-a mutat, de curând, la sediul PSD din Alba Iulia. Deci, pe viitor, cei ce doresc să participe la audienţele deputatului Codrin Ştefănescu vor trebui să se prezinte potrivit programului stabilit, la sediul partidului de guvernământ. Biroul parlamentar fiinţează în cadrul biroului preşedintelui PSD - av. Ioan Rus. (A.D.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
În legătură cu campania de presă privind schimbarea sa din funcţie
Prefectul Ioan Rus a cerut primului ministru şi ministrului Administraţiei Publice efectuarea unui control pentru stabilirea adevărului
     Ieri, la Prefectura judeţului Alba, d-l av. Ioan Rus, prefectul judeţului, a ţinut o conferinţă de presă în care şi-a precizat poziţia vizavi de campania de presă dusă împotriva sa de unele publicaţii, pentru schimbarea din funcţie. Redăm în continuare comunicatul dat publicităţii de prefectul Ioan Rus.
     "În această săptămână ziarele "Ziua de Ardeal" şi "Ziua" au publicat mai multe articole la adresa mea şi a soţiei mele. Articolele respective conţin o serie de afirmaţii neadevărate, de natură calomnioasă şi insultătoare. Se urmăreşte prin această campanie de presă, discreditarea mea pentru a determina schimbarea mea din funcţia de prefect şi pentru a demisiona din funcţie.
     În spatele acestor articole se află persoane care au fost marginalizate sau schimbate din funcţie în perioada de când sunt prefect. Considerând că aceste articole sunt calomnioase am formulat plângere penală la judecătoria Alba Iulia împotriva autorilor articolelor respective, d-nii Aurelian Grama şi Rareş Mureşan şi domnişoara Diana Dumitriu, ziarişti la cotidianul "Ziua de Ardeal". Pe aceştia i-am învinuit de săvârşirea infracţiunii de calomnie, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 206 din codul penal, raportat la art. 76 lit. "a" din codul penal.
     De asemenea, faţă de inculpaţi şi faţă de SC "Millenium 2000 Press" SRL, care editează ziarul "Ziua de Ardeal" m-am considerat parte civilă, solicitând obligarea acestora, în solidar, la plata sumei de 1 (un) miliard de lei daune morale. Am precizat în plângere că suma respectivă o voi dona unui azil de bătrâni. Plângerea penală face obiectul dosarului penal 6363/2001 al Judecătoriei Alba Iulia.
     Îi aştept pe toţi cei trei ziarişti inculpaţi la bară pentru a justifica afirmaţiile făcute. Ca cetăţean am şi eu dreptul să-mi apăr onoarea, demnitatea şi nu pot fi de acord ca acestea să-mi fie terfelite în presă.
     În legătură cu acuzaţiile ce mi-au fost aduse am cerut în scris primului-ministru şi ministrului Administraţiei Publice să efectueze un control pentru stabilirea adevărului, precum şi a faptului dacă am comis abuzuri sau ilegalităţi. Spre dezamăgirea celor trei ziarişti şi a celor care sunt furnizorii informaţiilor de presă, îi anunţ că nu intenţionez să demisionez din funcţia de prefect al judeţului Alba.
     Ca prefect voi acţiona pentru îndeplinirea atribuţiilor şi sarcinilor specifice funcţiei, pentru rezolvarea problemelor judeţului Alba, pentru apărarea legalităţii şi a ordinii de drept". av. Ioan RUS, prefect de Alba (Alte amănunte în pag. Ultima oră)
La solicitarea ARE
CJ Alba sare în ajutorul sinistraţilor din Tulcea şi Polonia
     În cursul zilei de ieri, preşedintele CJ Alba, Augustin Presecan, i-a invitat la sediul instituţiie pe 11 primari din zona Munţilor Apuseni, solicitându-le acestora să sponsorizeze cu lemne de foc şi de construcţii sinsitraţii din Tulcea şi Polonia. În primul caz, seceta a făcut adevărate ravagii în timp ce în Polonia, ploile torenţiale au produs inundaţii devastatoare. Pentru regiunile afectate de ploi din Polonia, lobby-ul a fost făcut chiar de conducerea Ansamblului Regiunilor Europei, din care şi judeţul Alba face parte.
     În această acţiune de întrajutorare se încearcă şi atragerea primarilor de la şes. Primele rezultate vor fi comunicate săptămâna viitoare, iar după strângerea ajutoarelor acestea vor fi dirijate către zonele afectate cu mijloace de transport asigurate de conducerea CJ Alba. Având în vedere că transportul este costisitor, se încearcă găsirea unui sprijin şi din partea ministrului Transporturilor, Locuinţei şi Lucrărilor Publice, Miron Mitrea.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.