Curier județean
Rugăciunea de azi
      Doamne, Dumnezeul cerului şi al pământului, care cu înţelepciunea Ta ai zidit pe om din ţărână şi ai suflat în faţa lui suflare de viaţă, făcându-l om viu, vieţuitor vremelnic şi veşnic; apoi, binecuvântându-l, ai zis: "Creşteţi şi vă înmulţiţi, umpleţi pământul şi-l stăpâniţi"; iar în Cana Galileei prin Unicul Tău Fiu, Iisus Hristos, ai binecuvântat nunta şi prin aceasta naşterea de fii şi fiice, cu adâncă umilinţă Te rugăm, ajută-ne cu Darul Tău, totdeauna a ne împlini datoriile noastre de părinţi, în creşterea bună a copiilor noştri. Amin.

Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Trofim, Savatie şi Dorimedont
Catolic: Sf. Ianuariu

Meteo
Vremea se află în uşoară încălzire. Temperatura va urca la 23 °C, iar noaptea vor fi cel puţin 10 °C. Omul va simţi maxim 22 °C, iar noaptea nu mai puţin de 14 °C.
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Într-o singură zi
Doi bărbaţi şi-au luat zilele spânzurându-se
     * Postul de Poliţie Rădeşti a fost sesizat marţi, 17 septembrie, ora 10.45 de L.L. (34 de ani, din Rădeşti) despre faptul că l-a descoperit pe bunicul său, A.B. (73 de ani) mort în casă. Septuagenarul şi-a curmat zilele spânzurându-se într-o cămară din gospodărie.
     * În aceeaşi zi, la ora 17.00, Postul de Poliţie Şona a fost sesizat de M.C. (63 de ani, din Sânmiclăuş) despre faptul că fiul său, N.C., în vârstă de 34 de ani, s-a spânzurat în şură. Bărbatul era cunoscut ca având afecţiuni psihice. (A.R.)

Catastrofa de la Ocnele Mari nu se poate repeta şi la Ocna Mureş
Tehnologia de extracţie subterană a sării nu afectează stabilitatea terenului din zonă
     Dezastrul produs recent la Ocnele Mari (jud. Vâlcea) din cauza salinei din zonă nu a lăsat indiferente autorităţile judeţului Alba, având în vedere că şi la Ocna Mureş există o asemenea exploataţie subterană a sării. În acest sens, prefectul Ioan Rus i-a convocat în cursul zilei de ieri pe directorul Salinei Ocna Mureş, Radu Măhăleanu, precum şi conducerile Inspectoratului pentru Protecţia Mediului, Inspectoratului în Construcţii şi Agenţiei Resurselor Miniere pentru a afla dacă şi la Ocna Mureş se pot produce asemenea evenimente negative. Concluzia care s-a desprins în urma discuţiilor purtate au fost una optimistă şi liniştitoare pentru locuitorii oraşului în sensul că nu există nici un motiv real privind surparea unei porţiuni de teren. D-l Măhăleanu a argumentat această poziţie prin faptul că în fiecare an se efectuează de către Institutul de Cercetări Miniere un studiu de fezabilitate prin care se excecută măsurători topografice a determinării suprafeţelor de teren din perimetrul de influenţă a excavaţiilor subterane. Ultimul, efectuat în cursul anului trecut, a reliefat că lucrările din zonă se înscriu în limitele normale specifice unei astfel de operaţiuni iar exploatarea subterană a sării nu influenţează stabilitatea terenului. În cadrul acestei expertize, sunt recomandate firesc o serie de lucrări de consolidare, drept pentru care, în ideea de a preveni o eventuală lipsă a mijloacelor financiare, prefectul Ioan Rus a promis că va interveni la Ministerul Industriilor şi la Compania Naţională a Sării pentru a fi alocate fonduri suplimentare în acest sens. Un alt argument favorabil pentru Ocna Mureş a fost acela că tehnologia de extracţie a sării este total diferită, adică mult mai sigură decât cea existentă în prezent la Ocnele Mari.
Răzvan JURCĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.