Prima pagină Ediția din: 05.10.2001
Știri
Păduri pentru parohiile din Apuseni
     Se pare că zona Munţilor Apuseni deţine supremaţia în ceea ce priveşte acţiunile de punere în posesie, conform legilor de fond funciar. Astfel, după cum ne-a informat Marin Vîrciu, primarul comunei Gîrda, la finele săptămânii trecute, parohia ortodoxă din localitate a intrat în posesia unei suprafeţe de 11,51 ha pădure. Această acţiune s-a desfăşurat concomitent cu cele de la Mogoş, Vadu Moţilor, Câmpeni şi alte localităţi din Ţara Moţilor. (R.J.)
Patru funcţionari publici din cadrul Prefecturii au depus ieri jurământul
     Ieri, a venit rândul unei noi serii de funcţionari publici din cadrul Prefecturii judeţului Alba să depună jurământul. Este vorba despre Georgiana Jurcă, responsabila cu mass-media, Nicolae Puiuleţ, şeful Oficiului Prefectural Câmpeni, Dumitru Bobar, referent în cadrul aceleiaşi instituţii şi Viorica Stoia. Pe lângă cuvenitele urări le dorim celor patru, ca de altfel şi colegilor de breaslă, să nu uite niciodată că menirea lor este aceea de a sluji şi apăra interesele cetăţenilor. (H.D.M.)
Deputatul Codrin Ştefănescu a devenit secretar executiv al PSD
     Partidul Social Democrat şi-a completat structura la conducere cu încă cinci secretari executivi, între care şi deputatul de Alba, domnul Codrin Ştefănescu, care răspunde de relaţia cu societatea civilă şi programe politice şi economice. Felicitări! (A.D.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Campania ziariştilor pentru salvarea vieţii unui copil
     Cazul băieţelului Simon Blaga de 5 ani, din Craiva, care suferă de o tumoare pe creier a fost adus în mai multe rânduri în atenţia opiniei publice. Copilul are nevoie urgent de un tratament medical pe care familia - Simon este orfan de tată - nu-l poate suporta financiar.
     Impresionaţi de suferinţa copilului, ziariştii de la principalele publicaţii, posturi de radio şi televiziune din Alba Iulia, au hotărât să-i întindă o mână de ajutor. În acest sens vom lansa o campanie de strângere de fonduri pentru tratamentul lui Simon. Facem apel la toţi cei cărora ne adresăm prin paginile ziarelor, emisiunilor de radio şi televiziune să ni se alăture în demersul nostru.
     Sâmbătă, între orele 8.00-11.00, în cadrul emisiunii "Ceai sau cafea", realizată la Tele 7 Alba, veţi afla modul în care puteţi participa la campania iniţiată de ziarişti.
Eveniment în viaţa comunităţii judeţene de afaceri
Topul celor mai performante firme pe anul 2000
     Topul Firmelor a devenit o prezenţă constantă în peisajul manifestărilor dedicate comunităţii judeţene de afaceri, impunându-se ca un eveniment de referinţă în acest mediu. Organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Alba, manifestarea, ajunsă la cea VIII-a ediţie are la bază o metodologie unică pe ţară. Topul constituie o clasificare a firmelor, având ca sursă datele oficiale din bilanţurile contabile pentru anul 2000 depuse de agenţii economici la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba. Clasificarea firmelor s-a făcut în funcţie de domeniul de activitate şi de mărimea întreprinderii, ţinându-se cont de anumiţi indicatori de performanţă, cum ar fi cifra de afaceri, profitul brut, productivitatea muncii şi efortul de dezvoltare. Astfel, la "Topul Firmelor 2000" au participat 5533 societăţi comerciale şi organizaţii cooperatiste din judeţ. După aplicarea criteriilor eliminatorii, au fost selecţionate 1077 firme din care au fost clasificate în top 417.
     Firmelor clasificate pe primele 5 locuri în fiecare domeniu de activitate şi clasa de mărime, precum şi primii 10 exportatori şi primele 10 firme clasificate după cifra de afaceri şi profitul brut obţinut în anul 2000, li se vor acorda diplome. De asemenea, pentru rezultate economice deosebite se va atribui şi Distincţia de excelenţă firmelor care au ocupat locurile 1-3 în Top în anii 1998, 1999 şi 2000 precum şi Trofeul de excelenţă firmelor care s-au situat pe locul 1-3 în Top în anii 1996, 1997, 1998, 1999 şi 2000. Firmele câştigătoare la faza pe judeţ vor participa la Topul Naţional al Firmelor 2000.
     Festivitatea de decernare a diplomelor şi celorlalte distincţii firmelor clasificate în "Topul judeţean al firmelor 2000" va avea loc astăzi, începând cu ora 15.30 în salonul Hotelului Cetate din Alba Iulia. Alături de premianţi au fost invitaţi la manifestări şi reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene şi locale precum şi ai Camerelor de Comerţ din alte judeţe.
Răzvan JURCĂ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.