Curier județean
Rugăciunea de azi
      Doamne Iisuse Hristoase, Judecătorul meu Preadrept! Cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. Îngroapă păcatele şi cugetele mele cele rele şi viclene, ca să piară din mintea mea şi să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor mele şi suie mintea mea la cer, ca să mă bucur de Faţa Ta. Aşa, Doamne, primeşte umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe cruce pironit între doi tâlhari, şi de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima; care împreună cu ucenicii şi cu mironosiţele Te-au pus în mormânt, care a treia zi Te-au văzut înviat din morţi şi la înălţarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la Cer, însoţit de Sfinţii Tăi îngeri. Amin!

Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Haritina şi Memelta
Catolic: Sf. Placid

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Emisiuni de certificate de trezorerie pentru populaţie
     Ministerul Finanţelor Publice ne-a informat că în perioada 9 octombrie - 2 noiembrie va lansa o emisiune de certificate de trezorerie pentru populaţie. Certificatele sunt scadente la 90 de zile, au dobândă de 32% pe an şi vor putea fi cumpărate de la trezoreriile teritoriale din municipii şi oraşe. Valorile certificatelor sunt: 1.000.000 lei, 5.000.000 lei, 10.000.000 lei, 20.000.000 lei, 50.000.000 lei şi 100.000.000 lei. A doua emisiune de certificate are scadenţa la 180 de zile şi dobânda de 35% pe an. Acestea se vând în perioada 3 - 26 octombrie şi au valorile: 1.000.000 lei, 5.000.000 lei, 10.000.000 lei, 20.000.000 lei şi 50.000.000 lei. (S.F.D.)
O lăudabilă iniţiativă edilitară la Cîmpeni
Piaţa de mărfuri se va muta în zona pieţei de cereale
     Conform unei hotărâri adoptată în ultima şedinţă a Consiliului local Câmpeni, începând din data de 6 octombrie a.c., piaţa de mărfuri din centrul oraşului care se desfăşura în zilele de vineri şi sâmbătă ale săptămânii concomitent cu târgul de animale, se va muta în zona platformei betonate unde în prezent este piaţa de cereale. După cum ne-a informat unul dintre consilierii locali, d-l Nicolae Mera la baza acestei decizii au stat mai multe motive. În primul rând este vorba despre descongestionarea zonei centrale a Câmpeniului, fapt ce va asigura o fluidizare a traficului pietonal şi auto, în condiţii civilizate. Apoi se va asigura un cadru organizat pentru desfăşurarea pieţei de mărfuri şi nu în ultimul rând se va oferi posibilitatea micilor întreprinzători de a-şi comercializa produsele permanent, nu doar la sfârşit de săptămână. Este o măsură binevenită ce reprezintă încă o bilă albă pentru edilii oraşului Câmpeni, ale căror intenţii de a asigura un grad sporit de confort şi civilizaţie se materializează treptat. (R.J.)

La Alba Iulia
Aniversare cercetăşească
7 ani pentru Centrul local "Axente Sever"
     Azi, 5 octombrie 2001, cercetaşii Centrului local "Axente Sever" Alba Iulia, afiliaţi la Organizaţia Naţională "Cercetaşii României" sărbătoresc 7 ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, sâmbătă, începând cu ora 15.00, la Sala Mare a Institutului de Proiectări, cercetaşii vechi şi noi, prietenii şi colaboratorii constanţi sunt invitaţi să li se alăture şi să petreacă împreună câteva ore deosebite. "Alături de şcoală şi familie, cercetăşia pregăteşte într-un mod aparte tinerii pentru a descoperi lumea şi pentru a împărtăşi altora ceea ce au învăţat. Centrul local "Axente Sever" din Alba Iulia are în prezent peste 87 de membri, dintre care activi sunt 62: * 36 de membri cu vârste între 12 şi 15 ani, 29 între 16 şi 18 ani, iar alţi 22 - peste 19 ani. Centrul nostru este format dintr-o unitate de temerari, două unităţi de exploratori şi una de spiriduşi. În decursul celor 7 ani de activitate intensă, Centrul local a întreprins o serie de acţiuni atât de plan local, naţional cât şi internaţional. Aş menţiona aici proiectul ecologic în patru etape "Căldarea Şureanu" (1995, 1996, 1998, 2000), proiectul ecologic realizat în parteneriat cu alte ONG-uri din municipiul Alba Iulia, membre ale Centrului Zonal de Supraveghere Ecologică. "Împreună pentru un turism civilizat - Cheile Râmeţului '97", proiectul umanitar în parteneriat cu cercetaşii germani de la Verband Christlicher Pfadfünder und Pfadfinderinnen aus Rheinland Pfaz, cu Caritas Trier (Germania) şi Caritas Arhidioceza Romano-Catolică Alba Iulia"- a declarat ec. Ciprian Grădinariu - şeful Centrului local "Axente Sever".
Dana MOTREANU

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.