Curier județean
Rugăciunea de azi
      Dă-mi, Doamne, lacrimi fierbinţi, ca să-mi plâng păcatele. Darul Tău cel curăţitor, care a spălat picioarele ucenicilor Tăi, să spele şi să curăţească inima mea cea necurată şi sufletul meu, ca aşa, cu vrednicie, cu curăţenie şi cu umilinţă, să mă împărtăşesc cu Sfintele Tale Taine, acum şi în timpul morţii mele, iar, în ora despărţirii mele, cu bucurie să se suie sufletul meu împreună cu Tine şi fără de nici o frică, întrebare sau împiedicare, să trec vămile văzduhului, intrând în mărirea Ta cea cerească. Ajută-mi, Doamne, ca să Te măresc şi în veci să mă închin Numelui Tău Celui Sfânt. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Cuv. Anastasia Romana; Cuv. Avramie
Catolic: Sf. Narcis

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Pentru că au încălcat legea
15 agenţi economici din judeţ au primit amenzi
     Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba au urmărit în perioada 22-26 octombrie respectarea legislaţiei în domeniu, a Legilor 130/1999 şi 108/1999. Mai mulţi agenţi economici din judeţ, printre aceştia aflându-se SC Telman SRL Vinţu de Jos, SC Roman & Co SRL Petreşti, SC Sair Impex SRL Alba Iulia, SC Clip Service Vinţu de Jos, SC Albatros Magic Sîntimbru etc. au fost sancţionaţi, fiecare, cu amenzi în valoare de 15 milioane de lei. Valoarea totală a amenzilor aplicate la cei 15 agenţi economici la care s-au constatat nereguli se ridică la 168 de milioane de lei, obiectul de activitate al acestor firme fiind comerţul, panificaţia, alimentaţia publică, prelucrarea lemnului etc. (R.J.)

Concursul de proză scurtă "Liviu Rebreanu"
     Ajuns deja la cea de-a XI-a ediţie, la sfârşitul lunii noiembrie se va desfăşura în municipiul Aiud Concursul de proză scurtă "Liviu Rebreanu". Manifestarea este parte integrantă a unui program mai amplu dedicat memoriei marelui prozator. Concursul organizat de Casa de cultură "Liviu Rebreanu", Primăria municipiului Aiud, DCCPCN Alba şi Centrul judeţean al creaţiei populare Alba, îşi propune să acorde o şansă de afirmare tuturor creatorilor care nu au publicat până acum în volum. Concurenţii vor trimite lucrările dactilografiate la două rânduri, în trei exemplare. O lucrare nu trebuie să aibă mai mult de 10 pagini. Fiecare dintre ele va fi semnată cu un motto. Acelaşi motto va fi scris pe un plic închis care va însoţi lucrarea şi care va conţine datele de identificare ale autorului, profesia, un număr de telefon, eventualele premii câştigate la alte concursuri de acest gen şi cenaclul literar în care este membru (dacă este cazul). Lucrările vor fi trimise pe adresa Casa de cultură "Liviu Rebreanu", strada Transilvaniei nr. 35, cod 3325, Aiud, judeţul Alba, până la data de 1 noiembrie, data poştei. Premierea câştigătorilor va avea loc în data de 28 noiembrie la Aiud. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 058/861703. (A.D.)
Un tânăr din Sebeş s-a prăpădit din cauza intoxicaţiei cu alcool
     La sfârşitul săptămânii trecute, un tânăr din Sebeş a murit după ce a consumat în compania unor prieteni mai multe licori bahice. Victima se numeşte Ioan Sorin Frăţilă, în vârstă de 35 de ani din Sebeş. Potrivit unor surse de la faţa locului, victima a băut mult vineri seara. La un moment dat el a intrat într-o cârciumă, unde şi-a găsit noi prieteni de pahar. Şi dacă era vorba numai de-un păhărel, două, poate şi astăzi victima ar mai fi fost în viaţă. Se pare că pe fondul consumului excesiv de alcool, tânărul a confundat "măsura" de 100 ml cu un... ţap de rachiu alb. Deşi ţapul este folosit de obicei pentru bere, victima a ales să bea tărie din halbă. Din păcate, Sorin nu s-a oprit aici şi a mai consumat, se pare, un ţap de rachiu alb. Pe propriile picioare, tânărul a părăsit cârciuma. Din nefericire pentru el, a fost găsit ceva mai târziu căzut la circa 20 de metri de cârciuma unde a consumat licori bahice. Era în stare de inconştienţă, a fost transportat la spital, dar din păcate şi nu mai era nimic de făcut. Medicii legişti care s-au ocupat de acest caz ne-au declarat că cel mai probabil decesul s-a datorat intoxicaţiei alcoolice.
Florin ROMAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.