Ultima oră
Știri
Atenţie la frig!
     Surse medicale din cadrul Spitalului Judeţean Alba ne-au informat că în aceste zile, când temperaturile au scăzut mult, apar mai des cazurile de angine pectorale, infarct miocardic, accidente vasculare etc. Acest lucru se datorează în principal diferenţelor de temperatură, cei mai expuşi fiind cei care, de exemplu, iasă în stradă, dintr-o locuinţă încălzită. Aşadar, atenţie la schimbările bruşte de temperatură. (F.R.)
Prea amorezat de scândura... altora
     Vineri, 26 octombrie a.c., Poliţia Blaj l-a identificat pe Valentin Lucian Botar, de 22 de ani, stabilindu-se că acesta este autorul a două furturi de scândură de la Elena Florica Suciu şi Ioan Oniga, în valoare de 3,9 milioane de lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar tânărului i s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat. (F.R.)
După ce a băut prea mult
A început să se poarte ca... rusu
     În cursul zilei de sâmbătă, Poliţia Blaj l-a identificat în trafic pe Vicentea Beniamin Rus, de 21 de ani, din localitatea Tiur, care a comis mai multe ilegalităţi. În primul rând, şoferul conducea autoturismul AB-03-TIK cu numere false de înmatriculare. Ca şi cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, şoferul avea şi o îmbibaţie alcoolică în sânge care depăşea limita legală. Acum tânărul cu năravuri de rus este cercetat pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice cu numere false de înmatriculare şi sub influenţa băuturilor alcoolice. (F.R.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
În cazul unor dezastre naturale sau conflicte armate este nevoie de
Comunicare, cooperare, întrajutorare
     La finele a trei zile de dezbateri şi discuţii fructuoase, participanţii la Seminarul regional cu tema: Pregătiri în domeniul intervenţiei în caz de dezastre, desfăşurat la hotel "Cetate - Apuseni", reprezentanţii din 15 judeţe ale României şi 11 ţări Central Europene au fost mulţumiţi că s-au ales cu ceva bun. Iniţiat de S.N. de Cruce Roşie din România şi sub auspiciile Comitetului Internaţional al Crucii Roşii şi Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, seminarul a reunit sub aceeaşi umbrelă specialişti de certă valoare în managementul şi gestionarea crizelor pricinuite de dezastrele naturale şi conflictele umane armate.
     S-a evidenţiat cu claritate faptul că dincolo de unele particularităţi specifice şi de tradiţie în maniera de organizare şi structurare a societăţilor naţionale de Cruce Roşie, există numeroase similitudini şi interferenţe generate de ideea nobilă a ajutorării persoanelor aflate în dificultate. În esenţă, rolul şi misiunea umanitară a Crucii Roşii sunt aceleaşi pretutindeni. Schimbul fructuos de opinii a conturat direcţiile şi obiectivele de acţiune specifice Crucii Roşii. Acestea sunt: identificarea şi monitorizarea din timp a posibilelor dezastre ecologice, accidente rutiere, feroviare, aviatice, cutremure de pământ, inundaţii, alunecări de teren, incendii, furtuni şi ploi torenţiale, conflicte umane armate. În funcţie de gravitatea şi amploarea situaţiilor ivite trebuie să intre cu rapiditate în acţiune echipajele de Cruce Roşie pentru evacuarea răniţilor, acordarea primului ajutor, asigurarea hranei, îmbrăcămintei şi adăpostirea persoanelor sinistrate. Mai mulţi participanţi au subliniat necesitatea adoptării unor forme flexibile de cooperare pe plan intern cu ceilalţi factori cu abilităţi şi cu societăţile de Cruce Roşie din celelalte ţări.
     În încheierea seminarului, dl. Augustin Presecan, preşedintele Consiliului judeţean Alba a mulţumit organizatorilor că au adus la Alba Iulia acest seminar cu o temă atât de actuală. Augustin Presecan şi-a exprimat convingerea că învăţămintele seminarului vor servi la creşterea eficienţei activităţilor umanitare a Crucii Roşii, a filialei acesteia din judeţul Alba.
Sebastian TRUŢĂ
PUR Social-Liberal a intrat într-o nouă fază de dezvoltare
     Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PUR - Social-Liberal Alba, ec Nicolae Popa a declarat că partidul a intrat într-o nouă etapă a dezvoltării şi afirmării publice: "Situarea partidului nostru pe poziţii social-liberale presupune un echilibru între social şi economic şi o nouă construcţie a identităţii lui. Acest lucru comportă două dimensiuni: afirmarea identităţii social-liberale ceea ce înseamnă reprezentarea intereselor intreprinderilor mici şi mijlocii şi ale clasei de mijloc pe de o parte şi afirmarea PUR ca exponent al intereselor tuturor asociaţiilor profesiilor liberale". Cu referire la clasa de mijloc, partidul lui Voiculescu va promova un proiect de lege pentru susţinerea tuturor profesiilor liberale (notari, avocaţi, medici, ingineri, economişti, profesori, cercetători, etc.) şi totodată înlăturarea tuturor discriminărilor privind impozitarea veniturilor acestora. De asemenea, PUR Social-Liberal pregăteşte un proiect de lege pentru recuperarea averilor dobândite ilegal în ultimii 10 ani şi utilizarea lor în beneficiul comunităţii prin impozitarea lor. Totodată, Popa a anunţat că la propunerea PUR Social-Liberal prin intermediul Ministerului pentru Intreprinderile mici şi mijlocii se va înfiinţa un fond privat de creditare a IMM de unde fiecare agent economic va putea primi credite pe până la 20.000 USD în condiţii foarte avantajoase şi cu o perioadă de rambursare de 3-5 ani.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.