Prima pagină Ediția din: 30.10.2001
Știri
Accident mortal de muncă la Ampelum Zlatna
     În cursul zilei de ieri a avut loc un tragic accident de muncă soldat, din nefericire, cu moartea unui tânăr. Victima se numeşte Teodor Popa, în vârstă de 27 de ani, muncitor la SC Star Construct. Tânărul lucra pe o schelă la circa 5 metri înălţime, când la un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut în gol. El a fost transportat în stare foarte gravă la spital, unde a ajuns în comă profundă şi cu mitrioză paralitică. Cu toate eforturile depuse de medici, omul a decedat. În prezent, reprezentanţi ai organelor abilitate efectuează cercetările de rigoare. (F.R.)
Burse din partea CJ Alba pentru elevi şi studenţi
     Aşa cum v-am mai informat, la iniţiativa preşedintelui CJ Alba, Augustin Presecan, de curând a luat fiinţă Asociaţia "Solidaritatea" care îşi propune sprijinirea tinerelor talente şi a persoanelor nevoiaşe. În ultima şedinţă, membrii CA au stabilit acordarea unor burse pentru elevi şi studenţi. Preşedintele Presecan ne-a declarat că aceştia sunt aşteptaţi să-şi depună cererile. Condiţiile impuse sunt: rezultate bune la învăţătură şi venituri reduse. (F.R.)
Pentru pregătirea sezonului rece
SC DPL Alba a mai primit 2,4 miliarde de lei
     În cursul zilei de ieri, membrii Delegaţiei Permanente a CJ Alba au aprobat proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe acest an al societăţii comerciale "Drumuri şi poduri locale" SA Alba. Totodată a fost aprobat "Bilanţul activităţii generale pe anul 2001" şi "Bugetul activităţii de trezorerie". În urma rectificării, SC DPL Alba a primit suma de 2,4 miliarde de lei în vederea pregătirii sezonului rece. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
În cimitirul Maieri Alba Iulia
Mafia hoţilor de flori tulbură liniştea celor care îşi dorm somnul de veci
Buchetele de flori sunt îngropate odată cu sicriele pentru a nu fi furate
     Ceea ce părea a avea doar un caracter izolat, furtul florilor din coroanele depuse în cimitirul Maieri, s-a transformat, din păcate, într-un fenomen greu de controlat. Cine s-ar fi putut gândi că, într-un oraş liniştit, cum este Alba Iulia, mafia hoţilor de flori din cimitire va reuşi să-şi facă de cap. Administratorul cimitirului ne-a declarat că au fost sesizaţi gardienii publici şi poliţiştii, dar hoţii continuă să-şi vadă de treabă. Ei operează, se pare, noaptea, luând florile de pe coroane, după care le revând, probabil, unor florării. De curând, circa 40 de coroane care au fost depuse la sicriul unei persoane decedate au fost pur şi simplu "curăţate" de flori, ca să nu spunem vandalizate. Cei doi îngrijitori ai cimitirului au început să îngroape buchetele de flori lângă sicriele decedaţilor, de teamă că acestea ar putea fi luate de hoţi. Aşa cum am mai spus, cu toate că autorităţile abilitate au luat măsuri suplimentare, hoţii continuă să fure flori din coroane. Sperăm că cei în drept vor pune capăt acestor acte de vandalism care tulbură liniştea celor trecuţi în nefiinţă.
Florin ROMAN
Moştenitorii revendică Palatul copiilor din Alba Iulia
     Din cele 90 de dosare trecute în revistă ieri de către Comisia judeţeană referitoare la retrocedarea imobilelor naţionalizate, a reţinut atenţia cu deosebire revendicarea clădirii în care îşi desfăşoară în prezent activitatea Palatul Copiilor din Alba Iulia. Această solicitare face obiectul dosarului nr. 309 şi vine din partea moştenitorilor de drept ai lui Victor Domşa, cadru militar pensionar şi anume Garofiţa Ionescu şi Elena Domşa. În această cauză există de asemenea şi un proces aflat pe rol, Garofiţa şi Elena dând în judecată statul român pentru confiscarea abuzivă a terenului aparţinător, pe baza celebrului Decret 92/1950. Conform cererii depuse, moştenitorii respectivi solicită despăgubiri băneşti, valoarea clădirii fiind estimată la circa 26.000 dolari. (R.J.)
Datoriile fostelor IAS-uri scoase la vânzare vor fi şterse
     Printr-un recent proiect de lege, societăţile comerciale cu capital integral sau parţial de stat, care au în administrare terenuri agricole şi vor fi supuse privatizării, urmează a fi scutite de plata obligaţiilor bugetare. Potrivit reprezentanţilor ADS, în judeţul nostru vor beneficia de această facilitate 3 societăţi comerciale (foste IAS-uri): SC Transilvania SA Aiud, SC Apollon SA Galda de Jos şi SC Horticola SA Oiejdea. Pentru aceste firme au fost întocmite dosarele de privatizare, iar alte 8 foste IAS-uri din judeţ se află în lichidare sau au fost privatizate, deci nu vor fi scutite de datorii. Analiza societăţilor va fi efectuată pe baza datelor centralizate de la DGFP Alba, Casa Judeţeană de Pensii, AJOFM, urmând să fie stabilită valoarea scutirilor de plată. Anularea datoriilor bugetare pentru societăţile comerciale care au în administrare terenuri agricole reprezintă un pas necesar pentru realizarea unui proces de privatizare eficient, prin creşterea atractivităţii acestora şi asigurarea exploatării terenurilor agricole. (Z.N.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.