Prima pagină Ediția din: 3.11.2001
Știri
Gata cu calvarul albaiulienilor!
Căldură şi apă caldă pentru toată lumea
     În cursul zilei de ieri a avut loc o întâlnire a primarului Mircea Hava cu reprezentanţi ai Dalkia România şi ai Sucursalei Alba, ocazie cu care s-a stabilit ca toţi abonaţii să primească, începând de astăzi, apă caldă şi căldură. Totodată s-a stabilit întocmirea de grafice de reeşalonare cu asociaţiile rău-platnice, iar dacă tranşele de plată nu vor fi respectate se va trece la executare silită. (F.R.)
Întâlnire "secretă" la Prefectura Alba
     În cursul după-amiezii de ieri, la sediul Prefecturii Alba a avut loc o întâlnire cu "uşile închise" (presa nu a avut acces) în care au fost din nou dezbătute problemele economico-sociale de la Cugir. Au participat prefectul Ioan Rus, subprefectul Ioan Maier, preşedintele CJ Alba, Augustin Presecan, o parte din parlamentarii judeţului, nou instalatul director general al SC Cugir SA, Alexandru Frăteanu, precum şi liderii celor două sindicate din cadrul uzinei, "Liber" şi "Apărarea". Să sperăm că de această dată au fost găsite soluţii mai concrete pentru ieşirea din criză. Vom reveni. (R.J.)
Un septuagenar s-a spânzurat în Spitalul Aiud
     Poliţia Aiud a fost sesizată în 1 noiembrie a.c., la aproximativ o jumătate de oră după miezul nopţii, despre faptul că un bărbat s-a spânzurat în baia de pe secţia ATI a Spitalului Aiud. Mihăilă S. (72 de ani, din Leorinţ - Rădeşti) s-a spânzurat în baie cu ajutorul curelei de la pantaloni. Personalul medical a încercat să-l resusciteze însă, în ciuda tuturor eforturilor, septuagenarul şi-a pierdut viaţa. Mihăilă S. figurează în evidenţele Spitalului de Neuropsihiatrie Aiud cu o internare pentru depresie, episod sever şi a mai avut tentative de suicid, prin ingerare de sodă caustică şi secţionarea venelor de la mâini. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
La Leagănul pentru copii din Alba Iulia
A fost depistată o fetiţă bolnavă de SIDA
     Încă de la sosire, fiecare minor instituţionalizat la Leagănul pentru copii din Alba Iulia este examinat medical cu mare atenţie. E normal că sunt necesare investigaţii complete şi complexe într-o instituţie care găzduieşte cca. 100 de copii şi în care (dacă nu se iau cu promptitudine măsurile necesare) orice virus se poate răspândi cu iuţeala fulgerului. Aşa se face că orice copil bolnav este depistat chiar de la început şi i se aplică tratamentul adecvat.
     Dincolo de eficienţa echipei medicale din această instituţie se întrevede însă, din păcate, neputinţa ei în unele cazuri de-a dreptul dramatice. Un astfel de caz, în faţa căruia nu poţi decât să ridici din umeri neputincios şi să oferi medicaţia corespunzătoare (chiar dacă ştii că nu va folosi prea mult) este cel al Andreei P., în vârstă de numai patru luni, care a fost depistată ca seropozitivă la testul HIV - SIDA. Fetiţa se află de numai trei săptămâni în această instituţie de ocrotire, unde a sosit după ce a fost părăsită de propria mamă în secţia de pediatrie a Spitalului judeţean. Andreea provine dintr-o relaţie în afara căsătoriei (nu este recunoscută de tată) şi este rezultatul viu (suferind şi dureros) al relaţiilor sexuale întâmplătoare, neprotejate, ale mamei sale, care se pare că a avut mai multe aventuri pe la Copşa Mică, Teiuş etc.
     Deşi cu privire la acest caz ne-am lovit de o confidenţialitate categorică atât la Spitalul de boli contagioase, cât şi la Leagănul pentru copii, surse din cadrul DGPDC Alba ne-au precizat că în acest moment se aşteaptă confirmarea rezultatului testului HIV de la Bucureşti şi că, între timp, s-au luat toate măsurile pentru ca ceilalţi copii din Leagăn şi personalul instituţiei să nu fie infestaţi la rândul lor.
Ioan HĂNŢULESCU
Aur pentru vinurile de Jidvei
8 medalii de aur şi 6 de argint înnobilează vinurile din podgoria Târnavelor
     Sfârşitul lunii octombrie a reunit la concursul naţional de vinuri "Bachus 2001" cele mai prestigioase firme viticole din întreagă ţară. Profesori de renume, cercetători, specialişti, producători şi oenologi vestiţi din 28 de mari societăţi de profil s-au înfruntat timp de cinci zile pe terenul degustării celor 307 probe de vinuri prezentate în concurs. De departe probele de vinuri prezentate de S.C. Jidvei SRL şi SCPV PROMOTION Blaj s-au remarcat printr-o personalitate distinctă. Aşa că juriul n-a avut prea multe ezitări până a distinge nectarul fermecător al Târnavelor cu 8 medalii de aur şi 6 medalii de argint. Prezenţi la Focşani, domnii Claudiu Necşulescu, administratorul general al SC Jidvei SRL şi dr. ing. Ioan Buia, directorul Complexului de vinificaţie, au gustat din plin satisfacţia victoriei pe care au dedicat-o celor 2000 de angajaţi ai SC Jidvei SRL. (S.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.