Prima pagină Ediția din: 20.11.2001
Știri
Vasile Ilea va fi noul preşedinte al Federalcoop Alba
     Plecarea d-lui Nicolae Gavrilă la Bucureşti unde a preluat funcţia de preşedinte al CENTROCOOP, a lăsat liber, pe lângă scaunul de vicepreşedinte al CJ Alba şi pe cel de preşedinte al Federalcoop Alba. Surse bine informate ne-au declarat că cel mai probabil locul lui Nicolae Gavrilă va fi luat de Vasile Ilea, preşedintele Cooperaţiei de Consum din Aiud. Acesta se bucură şi de sprijinul noului preşedinte al CENTROCOOP, potrivit aceloraşi surse. (F.R.)
Căldură şi apa caldă primeşte doar cine plăteşte
     Directorul SC Dalkia SA Alba Iulia, d-l Dumitru Goţia, ne-a informat că, în prezent, se lucrează la graficele de eşalonare a plăţilor pe care asociaţiile de proprietari trebuie să le facă către instituţia pe care o conduce. "Dacă aceste grafice nu vor fi respectate, cei care nu plătesc vor rămâne fără apă şi căldură începând cu zilele următoare", a declarat pentru ziarul "Unirea", d-l Dumitru Goţia. (F.R.)
Ieri dimineaţă, în gara CFR Blaj
Un copil a fost lovit mortal de un Intercity
     Ieri dimineaţă, ora 11.37, în gara CFR Blaj, un copil de 6 ani a fost accidentat mortal de Intercity-ul 46 Bucureşti - Arad. Răzvan Haidu (6 ani, din Sânmiclăuş - Şona, cu reşedinţa în Mediaş), surdo-mut, se afla pe peronul dintre liniile 1 şi 2, împreună cu părinţii săi surdo-muţi. Neauzind trenul care intra în gară, Răzvan a făcut un pas de pe peron spre linia 1. Un pas fatal, deoarece copilul a fost luat pe tampoane de Intercity şi proiectat câţiva metri mai încolo, sub ochii îngroziţi ai părinţilor săi. Copilul a fost dus la Spitalul din Blaj în comă de gradul IV, cu capul spart (fiindu-i afectat şi creierul), cu piciorul drept fracturat şi alte traumatisme. De la Spitalul Blaj copilul a fost transportat de urgenţă la Spitalul judeţean Alba. Aici, în ciuda tuturor eforturilor depuse de medici, copilul s-a stins din viaţă în jurul orei 14.30. (N.T.)
Judecat din nou pentru asasinarea lui Teofil Ţâr
Ioan Oltean a recuzat completul de judecată
     Ieri, la Tribunalul judeţean Alba s-a judecat un nou termen în dosarul de omor deosebit de grav, tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fapte comise de Ioan Oltean. Curtea Supremă de Justiţie a aprobat rejudecarea dosarului în care Ioan Oltean era acuzat de asasinarea omului de afaceri albaiulian Teofil Ţâr. La termenul de ieri, Ioan Oltean a recuzat completul de judecată, solicitând strămutarea procesului. Deoarece asupra solicitării de strămutare a procesului CSJ se va pronunţa abia în 24 ianuarie, instanţa albaiuliană a fixat un nou termen de judecată pentru Ioan Oltean în 17 decembrie a.c. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Sub tricoul de cavaler al fluierului se ascundea o inimă de ucigaş
Romeo Chelaru, aflat în arestul poliţiei, este acuzat de crimă
     Luni, 9 iulie 2001, Cornel Picu (45 de ani), unul dintre cei mai cunoscuţi bişniţari din Cugir a dispărut din oraş, avansându-se ipoteza unei crime. Cercetările organelor de anchetă au făcut de curând lumină, fiind identificat autorul omorului, în persoana lui Romeo Chelaru, în vârstă de 28 de ani, din Cugir. Acesta se află în arestul Poliţiei Judeţene Alba din 31 octombrie pentru infracţiunile de fals, uz de fals şi delapidare, săvârşite pe când era angajat al Poştei din Cugir, el delapidând aproximativ 25 de milioane de lei. Cugireanul are printre alte hobby-uri şi arbitrajul, fiind promovat în urmă cu patru ani în lotul arbitrilor de categoria I din judeţ. Deşi bănuiala pentru abominabila faptă plana asupra sa de ceva vreme, Chelaru, care a recunoscut zilele trecute crima, a oficiat ca arbitru asistent la partidele din cadrul campionatului Diviziei D, fiind delegat în acest tur la trei meciuri, Perla Jidvei - Metalul Aiud 3-3 (etapa a 3-a, 9 septembrie), Hârtia Petreşti - Metalul Aiud 4-0 (etapa a 7-a, 7 octombrie) şi Viforul Ighiu - Minerul Baia de Arieş 4-2 (etapa a 10-a, 28 octombrie), avându-i drept colegi de brigadă pe Cătălin Paşcanu şi Daniel Dobrin (ambii din Cugir). Cine putea bănui oare ce se ascundea în mintea lui Chelaru, care şi-a mascat perfect, cu sânge rece, trăirile interioare?
     "Lucrurile sunt mai complexe decât par la prima vedere. Eu, ca ofiţer de poliţie ce lucrez la judiciar, n-am vrut să confund chestiunile profesionale cu calitatea de preşedinte al Comisiei de Arbitri Alba. Este o pată pe obrazul arbitrilor din judeţ, însă până când se va finaliza ancheta, bănuielile trebuie să rămână în planul secund", ne-a declarat Florin Brumaru, fost jucător în anii '90 la divizionara B, FC Unirea Alba Iulia, de unde s-a şi retras din cariera de fotbalist. "Chelaru era un arbitru de mijlocul ierarhiei, ce se comporta uneori foarte bine, alteori satisfăcător şi a participat de două ori la examenul de promovare în corpul divizionarilor C. Niciodată însă, nici unul dintre noi, echipe, preşedinţi de cluburi, conducerea asociaţiei, persoane cu care s-a aflat în contact nu am putut crede că ar fi capabil de o asemenea faptă reprobabilă, pe care nu pot să o explic", a precizat Marin Breaz, vicepreşedintele Comisiei de Arbitri ce fiinţează în cadrul AJF Alba, cooptat în vară în lotul naţional al arbitrilor.
Dan HENEGAR
Restanăţe în valoare de 222 miliarde de lei au fost atrase la bugetul statului
     De la începutul anului şi până la sfârşitul lunii octombrie Serviciul de colectare a veniturilor statului din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Alba a încasat datorii la bugetul statului ale agenţilor economici din judeţ în valoare totală de aproape 222 miliarde de lei. Din cele aproape 295 miliarde de lei cât reprezentau accizele datorate statului (la acestea aplicându-se majorări în valoare de peste 159 miliarde de lei) s-au încasat până la finele lunii octombrie peste 114 miliarde de lei şi aproape 33 miliarde de lei majorări. În cazul impozitului pe salarii debitul avea valoarea de peste 156 miliarde de lei (şi 73 miliarde de lei majorări) din această sumă încasându-se 26,5 miliarde de lei şi majorări în valoare de 6,2 miliarde de lei. Din cele 227 miliarde de lei datorate statului şi reprezentând impozitul pe profit (plus 125 miliarde de lei majorări) s-au plătit peste 76 miliarde de lei şi aproape 18 miliarde de lei majorări. Din valoarea totală a datoriilor la buget- 1.736.118.177 mii lei s-au încasat aproape 222 miliarde de lei, restanţele către stat reprezentând 1.514.546.650 mii lei. Activitatea agenţilor economici din judeţ va fi urmărită, în continuare, de reprezentanţii Serviciului de colectare a veniturilor statului din cadrul DGFP Alba astfel ca sumele datorate statului să fie recuperate, treptat, de la firmele restanţiere. (A.D.T.)
În domeniul sanitar-veterinar
Controale şi amenzi drastice
     Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare Alba, dr. Ioan Tătucu, ne-a informat că în cursul lunii trecute, inspectorii instituţiei pe care o reprezintă au controlat 288 de obiective, aplicând 101 amenzi în valoare de 123 de milioane de lei.
     Au fost confiscate produse de origine animală în valoare de 6 milioane de lei, după cum urmează: produse din carne - 0,1 tone, lapte - 0,4 hl, produse lactate - 0,1 tone, alte produse - 0,1 tone şi 600 bucăţi ouă. (F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.