Prima pagină Ediția din: 23.11.2001
Știri
Curtea Supremă de Justiţie are site
     În ton cu vremurile contemporane, Curtea supremă de Justiţie are, în sfârşit, site. Adresa este www.scj.ro, unde veţi găsi multe informaţii utile, inclusiv programarea proceselor, şi legături la alte resurse din Internet ce ţin de justiţie. (S.F.D.)
Pe o perioadă nedeterminată
Nu se mai fabrică plăcuţe de înmatriculare
     Începând de ieri, IPJ Alba nu mai poate onora comenzile pentru plăcuţe de înmatriculare. Nedorita situaţie este generată de fabrica furnizoare, ALRO Slatina, care nu mai dispune de folie reflectorizantă, importată din occident. Situaţia va persista pe timp nedeterminat, până când fabrica din Slatina îşi va restabili relaţia cu furnizorul extern. Posesorii de autoturisme care beneficiază de numere de rodaj (roşii) pot solicita prelungirea valabilităţii. Punerea în circulaţie a unui autoturism neînmatriculat sau cu numere false de înmatriculare constituie infracţiune, această perioadă de criză neconstituind o scuză plauzibilă. Reluarea producţiei de plăcuţe de înmatriculare va fi anunţată prin intermediul mass-media. (N.T.)
În judeţul Alba sunt înregistraţi 1298 de deţinători de arme
     La Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din judeţul Alba sunt înregistraţi 1298 de deţinători, persoane fizice, cu un număr de 2058 de arme. Marea majoritate a posesorilor de arme sunt vânători, dar există şi persoane care şi-au exprimat în mod special dorinţa de a intra în posesia unei arme pentru protecţia personală. IPJ Alba are în evidenţă 1284 de arme cu alice, 504 cu glonţ, mixte 26, driling 107, tir 76, de panoplie 61 şi cu gaze 94. De asemenea, poliţia are în evidenţe şi armele militare pe care le închiriază societăţilor de pază şi protecţie din judeţul Alba (9 la număr). (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Alba Iulia a fost recunoscută Oraş Martir şi de deputaţi
Legea se aşteaptă să fie publicată până în 21 decembrie
     Dacă în urmă cu câteva săptămâni deputatul Alexandru Pereş a tunat şi fulgerat într-o conferinţă de presă nemulţumit că în Comisia de administraţie publică a Camerei Deputaţilor nu a fost recunoscut statutul de Oraş Martir ale Revoluţiei din 1989, tot el ne-a dat ieri vestea cea bună: plenul Camerei a recunoscut în unanimitate acest statut pentru Capitala de Suflet a Românilor. Rezultatul votării de ieri este în primul rând consecinţa jertfelor din '89, dar şi încununarea eforturilor unor persoane şi organizaţii ale revoluţionarilor - chiar dacă n-au fost întotdeauna conjugate - pentru a impune recunoaşterea acestei realităţi.
     Cum Senatul aprobase anterior, deputatul de Alba se aşteaptă ca această lege să fie promulgată de preşedinte şi publicată în Monitorul Oficial până în 21 decembrie. (S.F.D.)
Frigul îi scoate pe oameni în stradă
Promisiunile din campania electorală nu ţin de cald *Neonorarea lor generează tensiuni sociale * La Alba Iulia, câteva zeci de persoane din Ampoi II, la un pas de revoltă * Românul îşi plăteşte datoriile doar când îi ajunge cuţitul la os
     Valul de scumpiri din ultima perioadă la utilităţi şi în special creşterea preţului gigacaloriei i-a luat pe neaşteptate pe români. În fiecare iarnă a fost greu cu suportarea cheltuielilor de întreţinere, dar parcă nici într-un an n-a fost atâta disperare ca acum. Promisiunile din campania electorală, când mulţi dintre aleşii noştri au "aburit" cetăţenii că toate cheltuielile de întreţinere vor fi şterse sau preluate la bugetul de stat, au creat o nebunie generală. Numărul, şi aşa consistent al rău-platnicilor, a fost îngroşat de cei care, crezând în promisiunile electorale, nu au dat nici un leu la asociaţii. Aşa s-a ajuns la restanţe de miliarde de lei.
     Situaţia nu este deloc roză nici la Alba Iulia, unde atât SC Apă Canal SA cât şi SC Dalkia SA au fost obligate să treacă la măsuri dure împotriva rău-platnicilor. Adevărate valuri de debranşări s-au abătut asupra populaţiei. Graficele de reeşalonare nu au fost respectate şi aşa s-a ajuns ca 7000 de apartamente să rămână fără apă caldă şi căldură iar 2500 fără apă potabilă. Jale mare! Lipsa acestor utilităţi pur şi simplu i-a scos din minţi pe oameni. Telefoanele instituţiilor statului şi ale ziarelor au zbârnâit încontinuu, cetăţenii exprimându-şi nemulţumirile. Mai mult, în urmă cu două seri, în cartierul Ampoi II, câteva zeci de oameni au ieşit în stradă pentru a stabili ce este de făcut. Din informaţiile noastre, doar o scânteie ar mai fi fost necesară pentru a se ajunge la gesturi reprobabile. Bunii platnici îi acuză pe datornici de "terorism", echipele de debranşare au devenit "ţinte" ale locatarilor, iar tensiunea a ajuns la cote alarmante.
     Recentele debranşări au demonstrat încă o dată, dacă mai era cazul, că românul acţionează doar atunci când îi ajunge cuţitul la os. De exemplu, am reuşit să aflăm că, imediat după debranşările de la începutul acestei săptămâni, un preşedinte de asociaţie a reuşit să plătească 70 de milioane de lei. Deci se poate, dar oare până când?
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.