Prima pagină Ediția din: 29.11.2001
Știri
Zăpada şi viscolul au dat un răgaz drumarilor
     Potrivit informaţiilor centralizate la Comandamentul de iarnă de pe lângă CJ Alba, în ultimele ore nu s-au înregistrat probleme deosebite legate de desfăşurarea circulaţiei pe drumurile judeţene. S-au efectuat intervenţii prin răspândire de material antiderapant pe 19 drumuri judeţene, în special în zonele cele mai afectate de zăpadă şi polei. Pe toate drumurile judeţene se circulă în condiţii normale de iarnă, mai puţin pe DJ 107K, pe porţiunea Întregalde - Mogoş care este impracticabil. Tot pe DJ 107K continuă să fie închis tronsonul Valea Mlacii - Mogoş. (F.R.)
În judeţul Alba
Nu se va închide nici o unitate spitalicească
     În urma analizei efectuate la nivelul judeţului Alba, directorul DSP Alba, dr. Adrian Teodoru, a precizat cu ocazia videoconferinţei de marţi, 27 noiembrie, că nu se pune problema închiderii nici unui spital sau a transformării lor în unităţi medico-sociale. În schimb, pentru rentabilizarea activităţii spitalelor se vor adopta unele măsuri cum ar fi reducerea numărului de personal, a numărului de paturi sau a cheltuielilor din diverse sectoare. (R.J.)
Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, un sfert de veac de existenţă
     29 noiembrie 2001 este o zi specială pentru Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, această instituţie sărbătorind 25 de ani de existenţă. Manifestările dedicate evenimentului respectiv se desfăşoară sub motto-ul: "Spre ştiinţă şi învăţătură, un cald îndemn la lumea toată - o oră-n Casa de cultură, o zi din viaţă câştigată". "Cu nostalgică satisfacţie consemnăm un sfert de veac de existenţă a Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia" - a declarat directorul acestei instituţii, Constantin Sîrbu. (D.M.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Astăzi, la marele miting de la Bucureşti
Cugirenii vor participa cu 12 autocare şi 600 de grevişti
Comunicat
     În data de 29.11.2001, 600 de sindicalişti aparţinând Sindicatului Liber de la S.C. Cugir S.A. se vor deplasa cu 12 autocare la mitingul organizat de BNS în Piaţa Revoluţiei din capitală la ora 13.00.
     Din totalul de 7200 de salariaţi ai societăţii cugirene, 5300 sunt membri ai Sindicatului Liber afiliat la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria de Apărare "Avram Iancu" şi prin intermediul acesteia la Blocul Naţional Sindical.
     Amintim că la recentul Congres Extraordinar al BNS, desfăşurat în perioada 13 - 14 noiembrie 2001, această confederaţie sindicală a hotărât să rupă pactul social încheiat cu Guvernul pe anul 2001 şi să nu mai încheie un nou pact social în anul 2002.
     În acelaşi timp s-a dat undă verde sindicatelor din teritoriu să apeleze, atunci când este cazul, la toate mijloacele de luptă sindicală prevăzute de lege şi s-a hotărât ca această campanie să fie deschisă printr-un miting general organizat în data de 29.11.2001 la Bucureşti.
     Prin participarea masivă la acest miting, Sindicatul cugirean speră să-i determine pe guvernanţi, în speţă pe ministrul Industriei şi Resurselor, să revină asupra Ordinului de disponibilizare a încă 9000 de salariaţi din cadrul CN Romarm S.A. şi să transforme actualul program de restructurare a acestei companii într-unul de relansare economică. Se ştie că în prezent şomajul real la Cugir este de 66%, nivelul de trai este foarte scăzut, iar pericolul unor noi disponibilizări colective la S.C. Cugir S.A. este iminent.
     Coloana de autocare va pleca din Cugir în dimineaţa zilei de 29.11.200,1 la ora 3.45, urmând ca la Şibot să i se alăture autocarele care vin dinspre Orăştie, iar la Sebeş, cele care vin dinspre Alba Iulia.
Crăciun HERLEA,
Liderul Sindicatului Liber S.C. Cugir .S.A
La Alba Iulia
Taxele şi impozitele locale pe anul viitor vor fi mai mari cu 30 la sută
     "La loc comanda!" - asta se poate spune despre taxele şi impozitele locale pe care cetăţenii municipiului Alba Iulia trebuie să le plătească pentru anul 2002. În urmă cu o lună, Consiliul local al municipiului Alba Iulia a decis o reducere a taxelor şi impozitelor locale cu 20% gândindu-se astfel să nu împovăreze prea mult contribuabilii având în vedere şi faptul că oricum asupra acestor taxe şi impozite urma să fie aplicată o indexare egală cu rata inflaţiei comunicată de Direcţia de Statistică, adică de 130,8 %. Conform calculelor Direcţiei de Venituri din Primăria Alba Iulia, cuantumul taxelor şi impozitelor ar fi rămas aproximativ acelaşi cu cel din anul 2001. Miercuri însă, în cadrul şedinţei Consiliului local a fost prezentat un nou proiect de hotărâre prin care se cerea anularea reducerii de 20% aprobate în şedinţa precedentă. Motivul acestei nedorite reveniri este acela că în ultimele zile au apărut numeroase acte normative prin care se reduc sursele de finanţare la bugetul local, în timp ce sarcinile pe seama bugetelor locale, cum ar fi plata venitului minim garantat de la 1 ianuarie 2002 sau subvenţiile pentru energia termică, sunt tot mai mari, astfel încât este necesară o susţinere financiară a bugetului. În aceeaşi zi a fost aprobată şi indexarea cu rata inflaţiei astfel că una peste alta cuantumul taxelor şi impozitelor pentru anul viitor va fi mai mare cu 30%.
Anca DINICĂ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.