Curier județean
Rugăciunea de azi
     Preasfântă Stăpâna mea, de Dumnezeu Născătoare, cu Sfintele şi preaputernicele tale rugăciuni, alungă de la mine, smeritul şi ticălosul tău rob: deznădăjduirea, uitarea, necunoştinţa, nepurtarea de grijă şi toate gândurile cele necurate, cele rele şi hulitoare de la ticăloasa mea inimă şi de la întunecata mea minte. Şi stinge văpaia poftelor mele, că sărac sunt şi ticălos. Şi mă izbăveşte de multe rele, aduceri aminte şi năravuri şi de toate faptele cele rele mă izbăveşte, că binecuvântată eşti de toate neamurile şi se slăveşte preacinstitul tău nume în vecii vecilor. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei; Sf. Mc. Alexandru Arhiepiscopul Ierusalimului
Catolic: Sf. Ioana Francisca de Chantal

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

Dosarul Jidvei
Sechestru pe 157 hectare de vie şi utilajele agricole aparţinând fostului şef al Complexului de vinificaţie
Proces-verbal de aplicare a sechestrului asigurator
     Anul 2001, luna decembrie, ziua 3, în Jidvei la sediul SC JIDVEI SRL Alba.
     Locotenent Grama Dragoş-Ioan, plt. adj. şef Chircu Ion, ambii din cadrul postului de poliţie Jidvei, jud. Alba.
     Azi, data de mai sus, în temeiul art. 163-166 cod procedură penală şi având în vedere ordonanţa de luare a măsurilor asiguratorii emisă în dosarul penal 426/2001 de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba-Serviciul Cercetări Penale, cu privire la indisponibilizarea prin instituirea de sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpatului Ignat Toader, azi, data de mai sus, în scopul identificării unor active aparţinând SC Stoian SRL la care inculpatul este asociat unic, ne-am deplasat la sediul SC Jidvei SRL Alba cu care societatea inculpatului a întreţinut relaţii comerciale, unde am întâlnit pe numitul Ungurean Mircea, juristul societăţii mai sus menţionate.
     În prezenţa martorilor asistenţi:
     1. Dumitrescu Vasile Mircea, de 43 ani, domiciliat în comuna Jidvei, str. Unirii nr. 2A, bloc 4, sc. 1, et. 1, jud. Alba, de profesie fotograf;
     2. Făgeţan Ioan, de 44 ani, domiciliat în comuna Jidvei, sat Feisa, nr. 230, jud. Alba, mecanic de întreţinere la Primăria Jidvei, ne-am legitimat, i-am arătat scopul venirii şi ordonanţa de luare a măsurilor asiguratorii, solicitându-i numitului Ungurean Mircea - jurist, să ne pună la dispoziţie documente doveditoare din care să se identifice bunuri - aparţinând inculpatului sau SC Stoian Ignat SRL, unde acesta este asociat unic, numitul Ungurean Mircea prezentându-ne contractul de închiriere între SC Stoian SRL şi SC Jidvei SRL a suprafeţei de 157 ha plantaţie viţă-de-vie plus utilaje şi construcţii aferente (birou, magazie, dormitoare, grajduri) cumpărate de SC Stoian Ignat SRL de la SC Blasius SA Blaj, respectiv fermele 7 şi 8 conform procesului verbal de licitaţie nr. 213/18.10.1999 contra sumei de 700.000.000 lei pentru care s-a emis şi factura nr. 1966678/30.11.1999, acestea aflându-se în momentul de faţă în exploatarea SC Jidvei SRL Alba - fermele 2 şi 3 Blaj.
     Se instituie sechestrul asigurator pe activele sus menţionate care vor rămâne în continuare în custodia SC Jidvei SRL Alba până la finalizarea procesului penal, comunicându-se inculpatului despre acest lucru, cât şi conducerii SC JIDVEI SRL Alba pentru evitarea înstrăinării activelor, în caz contrar persoanele vinovate fiind trase la răspundere pentru săvârşirea infracţiunii de sustragere de sub sechestru.
     În continuare s-a identificat în incinta SC Jidvei SRL şi tractorul cu număr de înmatriculare AB-80-BSR, grapă cu discuri, 2 pluguri, o maşină agricolă MET 1200 şi remorca RM 23 de culoare maro, toate aparţinând inculpatului Ignat Toader, uzura bunurilor fiind în medie de 50% iar valoarea lor totală fiind aproximată la suma de 60.000.000 lei, care se lasă în custodia SC Jidvei SRL până la finalizarea procesului final, tractorul fiind sigilat cu sigiliul MI nr. 14400, atrăgându-se atenţia persoanelor responsabile că în caz de înstrăinare, sau rupere de sigilii se fac vinovate de săvârşirea infracţiunilor de "sustragere de sub sechestru" şi "rupere de sigilii".
     Bunurile erau ţinute în custodia SC Jidvei SRL, deoarece inculpatul a reparat tractorul proprietate personală şi nu a achitat factura nr. 1635214/23.07.2001 în valoare de 25.936.494 lei către SC Jidvei SRL Alba.
     Atât martorii asistenţi cât şi juristul unităţii SC Jidvei SRL nu au făcut obiecţiuni cu privire la modul în care s-a instituit sechestrul asigurator şi la cele consemnate în prezentul proces-verbal.
     Pentru care s-a încheiat prezentul proces-verbal în patru exemplare din care unul s-a lăsat la SC Jidvei SRL Alba iar un altul se va comunica inculpatului Ignat Toader prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire pentru conformare.

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.