Prima pagină Ediția din: 15.12.2001
Știri
Accident mortal la Săliştea
     Un grav accident de circulaţie a avut loc joi seara, în jurul orei 21.00, pe DN7 la km 32. Conducătorul autoturismului Dacia 1310 HD 03 SPB, aparţinând unei firme din Călan, Marinel Sălăşan (de 38 ani, din Haţeg) a adormit la volan. Dacia a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu un TIR, TM 4504, condus de Nicolae Indru, de 34 de ani din Timişoara, ce circula regulamentar. În urma impactului violent, Ion Merian, de 50 de ani, din Densus, pasager în autoturismul Dacia 1310, a murit pe loc, capul său fiind pur şi simplu zdrobit. Şoferul autoturismului a fost grav rănit, fiind internat în spital pentru a i se acorda îngrijirile medicale necesare. (D.M., F.R.)
"Surprize, surprize" cu Andreea Marin la Aiud
     Realizatorii emisiunii de mare audienţă "Surprize, surprize" difuzat pe canalul TV România 1 a propus conducerii Consiliului judeţean Alba participarea directă în rezolvarea unui caz umanitar din judeţul nostru. Acesta va fi prezentat sâmbătă, 15 decembrie a.c., în cadrul emisiunii amintite, ce va avea loc în intervalul orar 20.30 - 23.00. Întrucât nu vrem să divulgăm prea multe amănunte, amintim doar că este vorba de o familie din Aiud, cu 5 copii, al căror tată este paralizat. Preşedintele CJ Alba, Augustin Presecan, a declarat că CJ Alba se va implica în această acţiune cu ajutoare financiare (circa 10 milioane de lei, ce vor fi recuperaţi de la sponsori) şi materiale constând în haine, încălţăminte, mâncare, rechizite şi iaurt. Aceste bunuri vor ajunge în posesia familiei nevoiaşe prin intermediul Andreei Marin. (F.R.)
Poliţia şi Direcţia Silvică Alba au confiscat 8000 de brazi de Crăciun
     Comandantul IPJ Alba, Marin Aron, a precizat că până în prezent Poliţia împreună cu Direcţia Silvică au confiscat aproape 8000 de brazi pentru care nu existau documente. De asemenea, d-l Marin Aron a precizat că Poliţia şi Direcţia Silvică au organizat, la nivelul judeţului, 5 puncte de control strategic pentru verificarea brazilor. Directorul Direcţiei Silvice, Ioan Paşca, a subliniat că în urma sesizărilor primite din teritoriu a fost suplimentat personalul care lucrează la marcarea brazilor de Crăciun din regiunile montane, cum ar fi, spre exemplu, zona Albac. (H.D.M.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Pentru aurul de la Roşia Montană
Emisiune de acţiuni la cea mai mare investiţie minieră din Europa
Gabriel Resources va lansa acţiuni în valoare de 34,5 milioane dolari canadieni
     Compania canadiană Gabriel Resources, firma care realizează cea mai mare investiţie minieră din Europa la Roşia Montană, va lansa o emisiune de acţiuni de 34,5 milioane de dolari canadieni, adică circa 22 de milioane de dolari americani, cu scopul declarat de a susţine financiar proiectul de exploatare a minereurilor de aur şi argint de la Roşia Montană. Un comunicat al companiei canadiene ne informează că în jurul datei de 18 decembrie a.c., vor fi puse în vânzare circa 12 milioane de acţiuni. Preţul unei acţiuni este de 2,5 dolari canadieni (circa 5000 lei). În acelaşi comunicat se mai precizează că investitorii vor avea posibilitatea să subscrie în termen de 30 de zile de la lansare un număr adiţional de 1,8 milioane de acţiuni la preţul de emisiune. Pentru garantarea emisiunii de acţiuni s-au stabilit colaborări cu instituţii financiare de renume precum: HSBC Securities Canada, Dundee Securities Corporation şi Canaccord Capital.
     Sumele rezultate în urma acestei acţiuni vor fi utilizate şi pentru alte scopuri cum ar fi: strămutarea locuitorilor din zonele de exploatare, proiecte de inginerie, asigurarea fondurilor pentru desfăşurarea activităţii lucrative a companiei etc.
Florin ROMAN
Astăzi, la Blaj
Festival interjudeţean de colinde
     În municipiul Blaj va avea loc astăzi, 15 decembrie, de la ora 16.00, Festivalul interjudeţean de colinde "Am plecat la colindat". Manifestarea va fi organizată de Consiliul judeţean Alba, Primăria municipiului Blaj, Casa municipală de cultură Blaj şi Asociaţia "Timotei Cipariu", ne-a informat primarul municipiului, Ioan Şolea. Şi-au anunţat participarea la acest prestigios eveniment Grupul coral mixt "Reîntregirea" al Protopopiatului Ortodox Blaj, Corul Institutului Teologic Greco-Catolic Blaj, Grupul coral mixt "Gheorghe Şolma" - Sîncel, grupurile corale mixte din Pănade, Biia, Crăciunelu de Jos, Roşia de Secaş şi Şona, Grupul coral al Parohiei "Sfânta Maria" - Blaj, grupurile corale din Sângeorgiu de Pădure (Mureş), Uioara de Jos (Ciunga), Şard şi Sîntimbru, precum şi cel al Cultului penticostal din Blaj şi Grupul coral bărbătesc din Cergăul Mare. O participare de marcă va fi cea a Corului "Codex Apulum" din Alba Iulia, condus de profesorul Iosif Fiţ. (A.D.T.)
Duminică la Aiud - concert de colinde şi cântece de iarnă
"Seara Crăciunului nost"
     Duminică, 16 decembrie 2001, ora 18.00, se va desfăşura, în piaţa din faţa Catedralei Ortodoxe din Aiud, un spectacol extraordinar de colinde şi cântece de iarnă intitulat "Seara Crăciunului nost" susţinut de interpreţi renumiţi ai genului: Ducu Bertzi, Maria Gheorghiu, Florin Săsărman, Vali Şerban, Alexandru Filip şi duetul "Ecoul".
     Organizatori sunt Centrul de afaceri al I.M.M. Aiud şi Studioul Teritorial Cluj.

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.