Prima pagină Ediția din: 7.01.2002
Știri
     Tuturor celor care poartă frumoasele, româneştile nume de Ioana şi Ioan, ziarul "Unirea" le urează, cu prilejul Sfântului Ioan Botezătorul, multă sănătate, bucurii, satisfacţii alături de cei dragi, prosperitate, speranţă şi încredere în mai bine, pace şi armonie în familie, izbândă în tot ceea ce intreprind. La mulţi ani cu sănătate!
Incendiu devastator
     În seara de 4 ianuarie, în jurul orei 22.15 Postul de Poliţie Bistra a fot sesizat că în satul Valea Largă s-a aprins o cabană de vacanţă aparţinând lui Constantin Râştei. Din cauza unui coş de fum supraîncălzit, s-a aprins acoperişul cabanei, focul extinzându-se şi la nivelul unu al locuinţei. La stingerea incendiului au participat aproape 60 de locuitori din Valea Largă, oamenii luptându-se cu focul mai bine de trei ore. Incendiul a distrus 100 mp din acoperişul cabanei, trei garnituri de mobilă, 3 computere şi alte obiecte de uz casnic de la etajul întâi. Au fost sesizaţi pompierii militari din Turda care au întocmit actele de cercetare la faţa locului. Paguba a fost estimată la circa 400 milioane de lei. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
"Generalul iarnă" pe loc repaus
Nimic nou pe "frontul" zăpezii în judeţul Alba
     Conform ultimelor date primite de la Secretariatul Tehnic din cadrul Prefecturii Alba, situaţia privind condiţiile de iarnă la nivelul judeţului Alba este staţionară. Concret, pe drumurile naţionale şi judeţene, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, neexistând nici un drum impracticabil. Nu există localităţi nealimentate cu energie electrică şi izolate telefonic ca urmare a căderilor de zăpadă. Presiunea gazului metan în sistemele de distribuţie rămâne scăzută. Pe râul Geoagiu, în oraşul Teiuş, acţiunea pentru deblocarea şi spargerea zăpoarelor de gheaţă care continuă să blocheze râul respectiv va continua şi în cursul zilei de astăzi. Referitor la celelalte cursuri de apă din judeţ, debitul acestora se menţine constant cu excepţia arieşului care este în creştere. În ceea ce priveşte prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Sunt posibile depuneri de chiciură şi pe alocuri se va semnala ceaţă. În timpul zilei, temperaturile se vor situa între -8 şi -4 grade C iar noaptea acestea vor oscila între -10 şi -6 grade C. (R.J.)
Avalanșă de cereri de restituire
Anul trecut în judeţul Alba au fost depuse 740 de cereri având ca obiect Legea 10/2001
     Odată intrată în vigoare legea privind retrocedarea bunurilor şi imobilelor abuziv confiscate în perioada comunistă "febra" cererilor de restituire a cuprins şi judeţul Alba, pe parcursul anului trecut fiind depuse la Prefectura Alba nu mai puţin de 740 de notificări, din care 20 chiar în preajma sărbătorilor de iarnă. Având în vedere avalanşa acută de cereri manifestată la nivelul întregii ţări, guvernul a dispus prelungirea de două ori a termenelor limită de depunere, ultimul dintre acestea stabilindu-se a fi data de 14 februarie 2002.
     În cursul anului 2001, presa a reflectat pe larg cele mai deosebite cazuri existente în acest sens, dar de menţionat conform datelor obţinute de la Prefectură este faptul că nici un dosar din cele 740 nu este complet, adică nu corespunde în întregime condiţiilor cuprinse în lege. O mare parte dintre acestea au fost sau vor fi remise spre soluţionare primăriilor din teritoriu, ele nefiind de competenţa comisiei constituite la nivelul prefecturii. Cum, însă, se mai pot depune asemenea cereri, Comisia Prefecturii se va mai întruni de două ori pentru studierea acestora, respectiv în datele de 14 ianuarie a.c. şi 14 februarie a.c.
Răzvan JURCĂ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.