Prima pagină Ediția din: 8.01.2002
Știri
Mai aproape de Europa
Albaiulienii solicită chirii în EURO
     De la 1 ianuarie 2002, majoritatea ţărilor din Europa de Vest au trecut la moneda unică europeană, EURO. Adaptabili imediat la noua situaţie, românii nu au simţit prea mult tracul acestei schimbări şi au acţionat în consecinţă. Mai mulţi cetăţeni cu care am discutat ne-au informat că majoritatea albaiulienilor care închiriază locuinţe au schimbat registrul "tactic", preferând să ceară EURO în loc de dolari sau mărci germane. Acum o chirie de 100 de dolari te poate costa pe lună cam 100 de EURO. (F.R.)
La Cugir SA
Anul 2002 începe cu 600 de muncitori disponibilizaţi
     De la 15 februarie 2002, 600 de salariaţi de la Cugir SA vor fi disponibilizaţi, acest lucru fiind deja bătut în "cuie". Ca urmare a acestui val de restructurări, la Cugir SA vor mai lucra 6494 de salariaţi. Cei care sunt incluşi în valul disponibilizărilor din februarie vor primi circa 45 de milioane de lei (echivalentul a 14 salarii medii pe economie). (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Chilipirul la rang de artă
Două ţepe de 40 de milioane de lei cu lozuri falsificate
     Parchetul de pe lângă Tribunalul judeţean Alba a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru asociere în vederea săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals pentru Lajos Baranka (33 de ani, din Acăţari - Mureş), Iştvan Burcea (39 de ani, din Acăţari - Mureş) şi Gabor Burcea (27 de ani, din Acăţari - Mureş). Cei trei l-au indus în eroare pe av. Cosmin B. din Alba Iulia, căruia i-au vândut la preţul de... chilipir - 20 milioane de lei - un loz pretins câştigător, pe care figura un câştig de apartament în localitatea de domiciliu. Tot cu 20 de milioane de lei, cei trei i-au vândut şi lui Constantin B. din Sebeş un loz câştigător - apartament, bineînţeles. Cei doi cumpărători din judeţul Alba nu şi-au văzut niciodată apartamentele achiziţionate la preţuri modice. În plus, cercetările poliţiştilor albaiulieni au scos la iveală faptul că cei trei au mai plasat lozuri falsificate şi în judeţele Bihor şi Buzău. În cauză, cercetările continuă. (N.T.)
Zăpoarele blochează cursurile Arieșului
     Potrivit şefului Inspectoratului de Protecţie Civilă Alba, col. Dumitru Gheţe, jumătate din albia Văii Geoagiului blocată de gheaţă a fost deschisă ca urmare a intervenţiei pirotehniştilor şi localnicilor. Domnia sa susţine că pericolul inundării Teiuşului a trecut. Cu toate acestea, se acţionează în continuare pentru deblocarea albiei. Zăpoare imense s-au semnalat şi în localităţile Albac, Pojorâta (Vadu Moţilor), Poiana Merilor, primarii din aceste zone solicitând ajutorul IPC. În cursul acestei zile, şeful IPC Alba, col. Dumitru Gheţe, însoţit de Traian Matiş de la Apele Române vor fi prezenţi în zonele cu grad de risc pentru a stabili măsurile ce se impun. (F.R.)
O vulpe râioasă le-a provocat infarct găinilor
     Zilele trecute, cu ocazia sărbătorilor, în comuna Lupşa, chiar în centru, s-a petrecut o întâmplare ieşită din comun în lumea animalelor. Un pui de vulpe a ajuns în gospodăria lui N.B., unde, printr-o gaură de sub coteţul de găini, a pătruns înăuntru. Aici a înhăţat o găină şi până dimineaţa a reuşit s-o mănânce de jumătate. Mare a fost mirarea şi spaima proprietarilor, când au găsit vulpea la faţa locului, pe care au reuşit s-o omoare fără dificultate, şi alte 7 găini moarte. Alarmaţi, oamenii au chemat de urgenţă pe d-l dr. Septimiu Popa, medicul veterinar din localitate. Contactat direct, d-l doctor ne-a declarat: "Era un pui de vulpe plin de râie, numai piele şi os. Am constatat că cele 7 găini găsite moarte nu aveau nici o rană, erau intacte. Pur şi simplu au murit de spaimă, simţind prezenţa vulpii". Iată, aşadar, un fenomen extrem de interesant, la care nici nu ne-am fi gândit.
Ioan RADU

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.