Curier județean
Rugăciunea de azi
     Sfinte Ioane Gură de Aur, cu Vasile cel Mare, cu Grigore de Dumnezeu cuvântătorul şi cu făcătorul de minuni Nicolae, şi cu toţi Sfinţii începători ai preoţiei, ajutaţi-mă şi mă miluiţi cu rugăciunile şi ajutorul vostru. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Gheorghe Hozevitul; Cuv. Emilian Mărturisitorul; Cuv. Domnica
Catolic: Sf. Claudiu Apollinariu

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Avalanșă de urări pentru Ionii din Prefectură
     De Sfântul Ioan Botezătorul, Prefectura judeţului Alba a fost asaltată, în cursul zilei de ieri, de către nenumărate persoane care au ţinut să îi felicite personal pe cei doi Ioni care se află în fruntea acestei instituţii, în speţă prefectul Ioan Rus şi subprefectul Ioan Maier. Printre cupele de şampanie ciocnite cu această ocazie, vizitatorii au transmis celor două personalităţi multă sănătate, bucurii şi împlinirea tuturor dorinţelor, inclusiv a celor privind prosperitatea locuitorilor acestui judeţ. (R.J.)
Audiențe la CJ Alba
     În cursul anului trecut, conform unui program stabilit, persoanele din conducerea CJ Alba au acordat audienţe cetăţenilor judeţului. Preşedintele Augustin Presecan a soluţionat 80 de cereri din totalul de 119. Vicepreşedintele Doru Victor Cetean a primit în audienţă 14 cetăţeni, care au solicitat, în general, sprijin pentru a putea obţine salariul îngrijitorilor persoanelor cu handicap. Nouă cereri au fost soluţionate pozitiv. Celălalt vicepreşedinte, Nicolae Gavrilă, a primit 23 de persoane cu acelaşi tip de probleme, 18 solicitări fiind rezolvate. Secretarul general al judeţului, d-na Mariana Hurbean, a primit anul trecut în audienţă 36 de persoane. Acestea au solicitat ajutor material sau financiar (20 de persoane), deoarece au copii minori şi nu au alte surse de venit. În total 28 de cereri au fost soluţionate favorabil. (F.R.)

"Operațiunea gatere" s-a lăsat cu amenzi de aproape 2 miliarde de lei
     În anul 2001, în judeţul Alba s-au organizat ample acţiuni de control pentru asigurarea igienizării cursurilor de apă, a degajării drumurilor publice, a modului de gestionare şi depozitare a deşeurilor din lemn şi alte asemenea activităţi în domeniu. Denumită pe scurt "operaţiunea gatere", această acţiune a dat mult de furcă echipelor mixte de control, bilanţul pe anul trecut din judeţul Alba fiind de natură să confirme starea de infracţionalitate care se regăseşte în cadrul regimului silvic. Astfel, în perioada 2001, pe raza judeţului Alba au fost controlate 321 de instalaţii de debitat material lemnos, ocazie cu care s-a confiscat cantitatea de 227,2 mc material lemnos. De asemenea, s-au întocmit 7 dosare penale şi s-au aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 1,85 miliarde de lei. Această operaţiune va continua şi pe parcursul anului în curs. (R.J.)
Partidul Umanist - dezamăgit de decizia președintelui Ion Iliescu
Comunicat de presă
     Partidul Umanist, ca partid pragmatic, îşi exprimă dezamăgirea în legătură cu decizia preşedintelui Ion Iliescu de a graţia persoane condamnate pentru corupţie.
     Consecvent principiilor sale, Partidul Umanist se pronunţă pentru combaterea corupţiei şi doreşte ca acest lucru să se facă prin fapte şi nu prin vorbe.
     Considerăm că recenta decizie a preşedintelui Ion Iliescu de a graţia persoane dovedite a fi corupte este în dezacord cu chemarea la lupta anticorupţie, adresată de domnia sa întregii societăţi.
     Partidul Umanist este convins că gestul de acum al preşedintelui ţării conduce la dezamăgirea populaţiei cinstite şi poate induce sentimentul zădărniciei în rândul celor chemaţi să aplice legea.
     Sperăm ca preşedintele Ion Iliescu să repare cât mai urgent cu putinţă această nedreptate, cu atât mai mult cu cât nu este exclus ca decizia să se fi bazat pe date incomplete. (Biroul de presă al Partidului Umanist)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.