Curier județean
Rugăciunea de azi
     Viforul păcatelor acum ne-a ajuns, valurile bolilor acum ne înconjoară, neîncetate dureri ne cufundă, întristări şi dureri ne-au aflat pe noi ticăloşii. Apostoli ai Domnului, tindeţi mână de ajutor, cu rugăciunile voastre. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Xenofont, soţia sa Maria şi fiii lor Arcadie şi Ioan
Catolic: Sf. Timotei şi Tit

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Șefii administrației publice județene caută soluții în problema încălzirii locuințelor
     În cursul săptămânii viitoare, prefectul Ion Rus şi preşedintele CJ Augustin Presecan se vor întâlni din nou cu primarii de municipii şi oraşe pentru a examina situaţia centralelor termice. "Cu acest prilej vom încerca să găsim soluţiile cele mai viabile din punct de vedere economic pentru funcţionarea centralelor existente, dar vom căuta să găsim şi modalităţile cele mai bune pentru instalarea unor centrale termice de scară şi de apartament, în funcţie de banii de care dispunem pe plan local. Dacă va fi nevoie, vom solicita fonduri şi de la Guvern. Trebuie să ne preocupăm cu maximă responsabilitate pentru ca în viitor populaţia să nu mai sufere din pricina lipsei căldurii", a declarat prefectul judeţului Alba. Tot domnia sa a mai precizat că se aşteaptă la o mai mare implicare în acest sens din partea autorităţilor locale şi abia apoi să se apeleze la ajutorul administraţiei judeţene. (R.J.)
Prefectul e mulțumit de sărbătorirea zilei de 24 ianuarie în județ
     În acest an, împlinirea a 143 de ani de la înfăptuirea pe 24 ianuarie 1859 a Unirii Principatelor Române, a fost celebrată în judeţ prin manifestări mai ample decât în anii anteriori, evenimentul primindu-şi importanţa cuvenită. În ciuda existenţei unor neînţelegeri şi imperfecţiuni în organizarea sărbătoririi, ce sigur se vor perfecta în anii viitori, prefectul judeţului, av. Ioan Rus, a apreciat drept pozitivă derularea evenimentelor culturale. "Au existat unele comentarii răutăcioase pe tema implicării elevilor şi personalului din instituţiile publice în acţiunile dedicate zilei de 24 ianuarie. Nu înţeleg această atitudine, deoarece toţi suntem români şi trebuie să cinstim cum se cuvine evenimentele de seamă din istoria noastră milenară", ne-a declarat prefectul Ioan Rus. (R.J.)

Astăzi, la Blaj, se desfăşoară Festivalul de poezie
"Ocrotiți de Eminescu"
     Asociaţiunea Transilvană pentru Literatură Română şi Cultură a Poporului Român ASTRA, prin Despărţămintele "T. Cipariu" Blaj, "Ovidiu Hulea" Aiud, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Alba şi Muzeul de Istorie "Augustin Bunea" Blaj, organizează sâmbătă, 26 ianuarie 2002, Festivalul de poezie "Ocrotiţi de Eminescu", Ediţia a II-a.
     Secţiunile: 1. Recitare din lirica eminesciană; 2. Creaţii/poezii dedicate Poetului Nepereche. Participă elevii liceeni din judeţul Alba de la Colegiul Naţional "Titu Maiorescu" Aiud, Colegiul Naţional "HCC" Alba Iulia, Colegiul Naţional "I.M. Clain" Blaj, Grupul Şcolar "HCC" Abrud, Colegiul Naţional "David Prodan" Cugir, Colegiul Naţional "Lucian Blaga" Sebeş ş.a. Organizatori ai manifestării sunt: Dumitru Mălin - inspector şcolar, Silvia Pop - preşedinte ASTRA Blaj, Iacob Buta - preşedinte ASTRA Aiud, Simona Frâncu - director Muzeul de Istorie din Blaj.
     Participanţii vor avea prilejul de a-şi pune în valoare talentul de creaţie şi interpretare, de a realiza schimburi de opinii şi impresii, de a se cunoaşte şi a lega prietenii. De asemenea, tinerii se vor bucura de vizitarea expoziţiilor prezente în muzeul blăjean: Expoziţia de carte "Mihai Eminescu", Expoziţia de pictură cu lucrările artiştilor plastici prezenţi în Tabăra Internaţională "I.M. Clain", Ediţia a V-a 2001. (A.D.)
Urmărit general pentru tentativă de omor
     criminalTânărul din imagine se numeşte Popa Paul, are 30 de ani, şi a fost dat în urmărire generală de IPJ Hunedoara pentru infracţiunea de tentativă de omor comisă în 16 ianuarie 2002, pe raza municipiului Deva. Fapta lui Popa a fost intens mediatizată la acea dată: în seara de 16 ianuarie, el a împuşcat un alt tânăr, în centrul oraşului Deva, acesta rămânând paralizat de la mijloc în jos, în urma agresiunii. Popa Paul domiciliază în oraşul Bacău, în prezent sustrăgându-se de la urmărirea penală. Suspectul are 1.80 m, corp atletic, faţă prelungă, părul negru tuns scurt, mustaţă cu cioc subţire. Are un puternic accent moldovenesc. Cei care pot da relaţii în legătură cu acesta sunt rugaţi să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie. (N.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.