Ultima oră
Știri
Canton silvic la Albac
     Potrivit informaţiilor furnizate de primarul Gheorghe Paşca, la Albac va fi construit un canton silvic. Acest lucru este posibil ca urmare a bunei colaborări dintre primărie şi Direcţia Silvică Alba. Primarul Paşca a declarat că acest canton va fi ridicat în centrul comunei şi va fi finalizat la sfârşitul anului în curs. (F.R.)
Întâlniri cu cetăţenii
     În fiecare duminică, autorităţile locale din Ocna Mureş organizează întâlniri cu cetăţenii din localităţile limitrofe. Astfel de adunări publice au avut loc până acum la Uioara de Sus, Războieni, Cistei, Micoşlaca. Duminica viitoare, primarul Vasile Bugnar, viceprimarul Tudor Chidovăţ şi reprezentanţi ai serviciilor descentralizate se vor întâlni cu locuitorii din Uioara de Jos.
     Scopul unor întâlniri de acest gen este de a afla doleanţele cetăţenilor chiar la faţa locului în vederea găsirii de soluţii pentru rezolvarea lor. (F.R.)
Dalkia Alba Iulia a redus programul de căldură
     Având în vedere faptul că în ultima perioadă temperaturile au crescut simţitor, principalul furnizor de agent termic din Alba Iulia, SC Dalkia SA, a decis reducerea programului de căldură. Directorul societăţii, d-l Dumitru Goţea, ne-a informat că, la cele 20 de centrale termice neautomatizate, programul de căldură a fost redus astfel: de la 5,00 la 11,00 şi 16,00 - 23,00. Până acum, din cauza frigului, programul de furnizare al căldurii era de la 5 dimineaţa la ora 23.00. În cazul centralelor termice automatizate, reglarea lor se face în funcţie de temperatura exterioară. (F.R.)
La Albac
Elevi merituoşi premiaţi
     Primarul comunei Albac, Gheorghe Paşca, ne-a informat că la recenta Olimpiadă de matematică pentru zona Cîmpeni, copiii din această localitate au obţinut rezultate excelente. Astfel, Simona Şchiop, elevă în clasa a VI-a a obţinut nota 10 şi locul I. Rezultate bune au obţinut şi următorii: Nicoleta Şchiop (clasa a VI-a) - 8,20, Adina Petrea (a-VII-a) - 7,00, Romina Popa (a VII-a) - 6,40 şi Sorin Şchiop (a - IX-a) - 9,00. Primarul Paşca ne-a declarat că Simona Şchiop, câştigătoarea locului I, va primi din partea conducerii şcolii o bicicletă. (F.R.)
Acţiunea week-end rutier
221 milioane lei - amenzi
     Cadrele Serviciului Poliţiei Rutiere în colaborare cu poliţiştii din teritoriu au ieşit la sfârşitul săptămânii trecute pe şoselele judeţului pentru a mai tempera din elanul şoferilor ilegalişti. După bilanţul de la încheierea misiunii, s-a constatat că venirea primăverii i-a îndemnat pe şoferi să încalce legea en-gros, 32 dintre ei rămânând fără permise iar alţii 24 rămânând fără certificate de înmatriculare. Poliţiştii au aplicat 391 de amenzi, însumând 221 milioane lei. Au fost depistaţi 22 de şoferi care conduceau sub influenţa alcoolului, 32 de autoturisme cu defecţiuni tehnice, 78 de şoferi care au depăşit viteza legală etc. (N.T.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Poștașii se pregătesc de grevă
     Surse din cadrul Direcţiei de Poştă Alba ne-au declarat că poştaşii din judeţ sunt pregătiţi să intre în grevă dacă revendicările salariale nu le vor fi satisfăcute. Poştaşii sunt nemulţumiţi că nu beneficiază de majorările salariale prevăzute pentru bugetari. Dacă conducerea companiei nu va ţine cont de solicitările lor, poştaşii vor declara pe 4 februarie o grevă de avertisment, mergându-se până la grevă generală. În prezent salariul mediu al unui poştaş este de circa 80 dolari, ne-au informat surse din cadrul direcţiei. (F.R.)
După topirea zăpezii
La Mugești - Cugir a apărut un cadavru
     În cătunul Mugeşti, din apropierea Cugirului, după topirea zăpezii a ieşit la iveală cadavrul unui bărbat. Victima se numeşte Gheorghe Melente, de 65 de ani. El locuia într-un bordei sub pământ, împreună cu fratele său. Ambii erau necăsătoriţi şi duceau un trai greu, de pe o zi pe alta. Cei doi fraţi au ajuns în această situaţie critică după ce casa în care locuiau a ars în întregime cu ceva ani în urmă. Legiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că decesul a intervenit în urmă cu circa o săptămână din cauza degerăturilor. Asupra cadavrului nu s-a găsit nici o urmă de violenţă. (F.R.)
Razie printre ilegalişti
Polițiștii din Alba Iulia au început curățenia de primăvară
     În week-end-ul trecut, aproximativ 100 de poliţişti şi jandarmi au executat o amplă acţiune de control şi verificare pe raza municipiului Alba Iulia. Au fost legitimate 58 de persoane şi au fost aplicate 104 amenzi în valoare de 39 milioane lei. Poliţiştii au constatat 7 infracţiuni, dintre care 6 de furt şi una la legea circulaţiei. A fost prins Mihai Butuc (21 ani, din Alba Iulia) care este autorul a două furturi de bani (15 milioane lei) din casieria SC Cin SRL din Alba Iulia. Au fost identificaţi trei tineri care în perioada decembrie 2001-ianuarie 2002 au comis patru furturi din autoturisme. Robert Iancu ((21 ani), Ioan Iancu (15 ani) şi Andrei Hăiseanu (15 ani) au furat patru radiocasetofoane din autoturisme, fiind cercetaţi pentru furt. În timpul raziei a fost identificat Gheorghe Grosu (29 ani) care poseda un mandat cu închisoare contravenţională pentru 100 de zile deoarece nu-şi achitase o amendă. (N.T.)
La Berghin
Patru foşti membri ai ApR au trecut la Partidul Democrat
     Chiar dacă la 19 ianuarie 2002 a avut loc la Bucureşti Congresul de fuziune al ApR cu PNL, nu toţi membrii partidului condus de Meleşcanu au trecut "cu arme şi bagaje" în tabăra liberală. Unii, mai sprinţari, au aderat imediat după înfrângerea ApR în alegerile din 2000 la partidul de guvernământ, alţii au stat şi au mai chibzuit. Dintre aceştia, unii au considerat că doctrina liberală nu li se potriveşte, dar şi-au găsit afinităţi cu cea social-democrată promovată de Partidul Democrat. Patru dintre ei - reprezentând "crema" organizaţiei locale a ApR din comuna Berghin s-au înscris în PD. Evenimentul a avut loc duminică, 27 ianuarie, cu ocazia şedinţei ce a demarat procesul de reorganizare a acestei organizaţii în conformitate cu cerinţele impuse de noua conducere a Partidului Democrat şi cu cele cuprinse în moţiunea pe baza căreia Traian Băsescu a fost ales preşedinte al partidului. Cei patru noi membri ai PD sunt Livia Câmpean - viceprimarul comunei Berghin şi consilierii locali ai comunei Vasile Chirilă, Gabriel Patachi şi Vasile Şuşman. La şedinţa organizaţiei PD Berghin de duminică au fost prezenţi pentru a pune bună rânduială vicepreşedinţii PD Alba Doru Cetean, Vasile Cornea, Ion Dumitrel, Ştefan Bardan, Clement Negruţ şi responsabilul de zonă Boris Răvineală. (A.D.)
I.L. Caragiale - 150 de ani de la naştere
Retrospectivă literară
     Sub genericul "Caragiale şi spiritul acut al vremii sale" miercuri, 30 ianuarie a.c. va avea loc la Biblioteca judeţeană "Lucian Blaga" din Alba Iulia o retrospectivă literară dedicată marelui spirit satiric al secolului XIX - Ion Luca Caragiale. Programul va începe la ora 15.00 cu o sesiune de comunicări în care vor fi prezentate aspecte mereu actuale ale operei lui Caragiale şi se va încheia cu vernisarea unei expoziţii de carte. Sesiunea de comunicări va fi susţinută de Mioara Pop - directoarea Bibliotecii judeţene "Lucian Blaga" Alba, Felicia Colda - bibliotecar, poetul Ion Mărgineanu, scriitorii Oliviu Iacob şi Ironim Muntean. Manifestarea este organizată în colaborare cu Direcţia judeţeană pentru cultură, culte şi patrimoniu cultural naţional Alba. (A.D.)
La Aiud se află în ascensiune
Un nou star al lumii interlope
     Poliţiştii din Aiud i-au întocmit un nou dosar penal pentru furt lui Augustin Toader (16 ani, din Teiuş). Acesta a fost surprins de o gospodină din Aiud, la sfârşitul săptămânii trecute, în timp ce încerca să-i "cureţe" casa. Augustin Toader este un client vechi al poliţiştilor din Aiud , acesta fiind înregistrat în evidenţele operative cu un număr de peste 16 furturi. Tânărul lucrează în tandem cu de acum cunoscuta "Prinţesă a hoţilor" - Claudia Ciurar (14 ani, din Teiuş), operând în general în locuinţele ale căror uşi le găseşte deschise. Cu viteza sa de acţiune, Toader se afirmă ca un nou star al lumii interlope, având serioase şanse de... afirmare. (N.T.)
Prefectul se implică în aplanarea conflictelor "de muncă" de la Ciuruleasa și Roșia Montană
     Recentele diferende dintre edilii şefi ai comunelor Roşia Montană şi Ciuruleasa cu secretarele primăriilor respective care au culminat cel puţin în primul caz şi cu violenţă fizică, au fost luate în discuţie, în cursul zilei de ieri şi în şedinţa Consiliului Operativ-Consultativ al judeţului Alba, condus de prefectul Ioan Rus. Audiind cele relatate de părţile implicate, şeful administraţiei publice judeţene a decis constituirea unor comisii mixte formate din reprezentanţi ai Prefecturii şi Consiliului Judeţean, care se vor deplasa la faţa locului pentru a analiza şi a dispune eventualele măsuri.
     Cum de regulă adevărul se află undeva pe la mijloc, suntem curioşi cine va trage până la urmă ponoasele. (R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.