Prima pagină Ediția din: 07.02.2002
Știri
Creşte averea funciară a Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia
     În cadrul ultimei şedinţe a Comisiei judeţene de fond funciar au fost analizate cererile Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia şi Protopopiatului Ortodox Sebeş cu privire la restituirea unor suprafeţe de teren agricol de pe raza administrativ teritorială a comunei Doştat. Comisia a validat aceste revendicări, în baza Legii 1/2000, astfel că Arhiepiscopia Alba Iulia urmează să intre în posesia a 81 de hectare de teren agricol, iar Protopopiatului din Sebeş i-a fost recunoscut dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 39 de hectare. (R.J.)
La Coșlariu
Un tren accelerat a ucis 11 mioare
     Marţi, 5 februarie, în staţia CFR Coşlariu, trenul accelerat Cluj Napoca - Bucureşti a intrat în plin într-o turmă de oi păstorită de Ioan Ordean şi Dumitru Vingărzan din Sebeş. Cei doi au lăsat turma de izbelişte în zona staţiei CFR Coşlariu şi, în momentul în care trenul şi-a anunţat sosirea în staţie, oile au zbughit-o peste linia ferată, în faţa trenului. În urma unui bilanţ efectuat la faţa locului, 11 oi au fost transformate instantaneu în... hamburgeri. În urma incidentului, ciobanii sunt buni de plată, ei urmând a fi amendaţi de poliţia TF. (N.T)
La Roica
Lupii dau iama în gospodăriile localnicilor
     În noaptea de 5 spre 6 februarie, lupii au tulburat din nou liniştea celor ce locuiesc la Roica, comuna Galda de Jos. De această dată ei au luat 4 oi şi 4 capre din gospodăriile a doi localnici: Silvestru Popa şi Mihai Ciorbea. Până acum de nenumărate ori, lupii au fost alungaţi de săteni şi n-au reuşit să le ia animalele, însă în ultima vreme aceştia s-au înmulţit îngrijorător de mult şi reprezintă un mare pericol atât pentru locuitorii zonei, cât şi pentru animalele fiecăruia dintre ei. Ştefan Moraru, un alt localnic, ne-a spus că ar fi momentul ca vânătorii să-şi ia rolul în serios şi să-i apere cât mai repede de furia lupilor. (A.D.T.)
8 februarie - zi liberă la serviciul Pașapoarte
     Serviciul pentru Evidenţa Informatizată a Persoanei, Compartimentul Paşapoarte, apelează la înţelegerea contribuabililor din judeţul Alba anunţând că în data de 8 februarie (vineri) nu se lucrează cu publicul. Motivul? În sfârşit a ajuns şi la IPJ Alba linia tehnologică necesară tipăririi noilor paşapoarte, valabile în spaţiul Schengen. Poliţiştii mulţumesc pentru înţelegere şi îi aşteaptă pe solicitanţi luni, 11 februarie, 2002. (N.T)
Prefectul acordă audienţe la Cîmpeni
     Astăzi, prefectul judeţului Alba, av. Ioan Rus, se va afla la Cîmpeni, urmând să participe la o analiză care are ca obiect stadiul aplicării legilor de restituire a proprietăţii private. De asemenea, domnia sa va acorda şi audienţe la sediul Oficiului Prefectural din localitate, între orele 14.00 -15.00. (R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Sub amenințarea că băncile dau faliment
O bătrână a fost țepuită de 30 de milioane de lei
     Poliţia municipiului Alba Iulia a fost sesizată marţi, 5 februarie, de Rozina Jakab din Alba Iulia despre faptul că o femeie a deposedat-o de 30 de milioane de lei. În fapt, Rozina Jakab a fost acostată la intrarea în BCR de o femeie, brunetă, în jur de 45 de ani , care i-a recomandat ca să scoată toţi banii de la BCR deoarece banca (una dintre cele mai stabile din România !!!) ar da...faliment!! După care femeii i s-a recomandat să-şi răscumpere şi acţiunile de la trezorerie, fapt îndeplinit întocmai. Bruneta i-a recomandat ulterior Rozinei Jakab să-şi schimbe leii în valută la BRD... Pe drum "bruneta" i-a cerut femeii să-i dea bani să-şi cumpere o băutură răcoritoare, la un local. Credulă până în măduva oaselor, femeia i-a dat fişicul cu cei 30 de milioane de lei recuperaţi de la BCR şi de la Trezoreie, bani cu care ""bruneţica" a dispărut în ..ceaţă. În prezent poliţia este nevoită să efectueze cercetări pentru a recupera banii femeii. În rest, ştirea este extrem de utilă persoanelor care încă se lasă duse de nas...
Nicoleta TOMUŢA
Prefectura, dintr-un pichet într-altul
După transportatori au venit salariații SC "USA" SA Alba Iulia
     demonstrantiSalariaţii SC Unelte Scule şi Accesorii SA Alba Iulia, constituiţi în Sindicatul OMEGA, ce funcţionează în cadrul societăţii, au pichetat în cursul zilei de ieri sediul Prefecturii. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că patronatul societăţii a întrerupt activitatea în perioada 1 decembrie 2001 - 28 februarie 2002 şi a decis trimiterea în concediu fără plată a angajaţilor în cele trei luni de zile sus menţionate. Această decizie, se arată şi în materialul adresat prefectului Ioan Rus, încalcă flagrant prevederile contractului colectiv de muncă şi pune salariaţii societăţii şi pe membrii familiilor acestora într-o situaţie financiară dezastruoasă. De precizat faptul că, actualmente, între Sindicatul OMEGA şi patronatul SC "USA" SA este declanşat în instanţă un conflict de drepturi. Menţionăm că societatea are un număr de 140 de salariaţi şi s-a constituit prin desprinderea de SC Saturn SA Alba Iulia, având capital privat de 100%. Acţiunea de protest va continua atât astăzi cât şi mâine, prefectul Ioan Rus fiind solicitat să intervină în rezolvarea situaţiei create.
Răzvan JURCĂ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.