Curier județean
Rugăciunea de azi
      Împărăteasa mea prea bună şi nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, primitoarea săracilor şi ajutătoarea străinilor, bucuria celor mâhniţi, acoperirea celor necăjiţi, vezi nevoia mea, vezi necazul meu, ajută-mă ca pe un neputincios, hrăneşte-mă ca pe un străin. Necazul meu îl ştii; dezleagă-l precum vrei, că n-am alt ajutor afară de tine, nici altă folositoare grabnică, nici altă mângâietoare bună afară de tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzeşti şi să mă acoperi în vecii vecilor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mare Mc. Teodor Stratilat; Sf. Prooroc Zaharia
Catolic: Sf. Ieronim Emiliani

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
La Cugir
S-a mărit taxa de... bulevard
     Prin hotărârea consiliului local nr. 135/2001, la Cugir a fost majorată taxa de acces auto pe bulevardul central al oraşului. Astfel, agenţii economici care sunt nevoiţi să-şi aprovizioneze firmele folosind drept cale de acces bulevardul central al oraşului, vor achita o taxă anuală de 701.000 lei la Primăria Cugir. Excepţie fac maşinile ambulanţei, pompierilor sau poliţiei, aflate în misiune. Este cunoscut însă faptul că numeroşi posesori de autoturisme din localitate ignoră restricţia de circulaţie în zonă, intervenţia poliţiei rutiere având doar menirea să-i intimideze, o zi sau două după eventualele amenzi aplicate. (N.T.)
Bal de caritate la Aiud
     În cursul zilei de sâmbătă, la Aiud va avea loc un bal de caritate organizat de Societatea de Ajutor Maltez, în colaborare cu Primăria Aiud. Cu această ocazie vor fi adunate fonduri pentru familiile nevoiaşe din municipiu. Primarul municipiului Aiud, Liviu Octavian Rusu, ne-a declarat că acţiunea maltezilor este benefică, mai ales că sunt destule familii cu venituri modeste ce au nevoie de ajutor. Chiar dacă primăria are un rol principal în protecţia socială a cetăţenilor, astfel de acţiuni nu pot fi decât de apreciat. La bal au fost invitate o serie de personalităţi ale vieţii politice şi oameni de afaceri. (F.R.)
PUR Alba vrea verificarea licitațiilor și a modului în care s-au pus în posesie terenurile
     În cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele PUR (social-liberal) Alba, Dorin Udrea, a declarat că partidul din care face parte susţine iniţiativele guvernului în ceea ce priveşte eradicarea corupţiei din administraţia publică.
     Dorin Udrea a cerut cetăţenilor cinstiţi, sătui de minciună şi demagogie, să se alăture PUR-ului în acţiunea de curăţare morală a societăţii româneşti. Totodată, vicepreşedintele PUR (social-liberal) Alba a adresat invitaţia celor în drept de a-şi uni forţele şi a verifica modul în care sunt cheltuiţi banii de către administraţiile publice locale şi relaţiile dintre primării şi societăţile cu care colaborează. Udrea a mai cerut şi verificarea unor licitaţii şi a modului în care au fost distribuite terenurile din domeniul public către diferite persoane sau instituţii. (F.R.)

Pentru găsirea celor certați cu bunul simț
Se caută "dovezi" în gunoaiele de pe domeniul public
     În urmă cu câteva zile, postul de televiziune Pro TV, prezenta cazul unui primar din comuna Ceuaş, judeţul Mureş, care a găsit o modalitate extrem de originală de a-i depista pe cei ce aruncă gunoaie pe domeniul public. Primarul era pur şi simplu disperat că în pofida eforturilor sale de a păstra curăţenia, nişte cetăţeni certaţi cu bunul simţ au transformat comuna într-o veritabilă groapă de gunoi. Fără să stea prea mult pe gânduri, primarul din Ceuaş a scormonit prin gunoaie de unul singur şi a găsit dovezi (o factură telefonică) cu numele celui care a aruncat deşeurile menajere. L-a căutat pe contravenient şi l-a obligat să-şi recunoască fapta şi să-şi repare greşeala.
     Episodul prezentat de televiziune a avut un larg ecou în ţară, primarul găsindu-şi prozeliţi şi în judeţul Alba. Astfel, mai mulţi cetăţeni din zona Aiudului, supăraţi că persoane necunoscute aruncă noaptea gunoaie menajere pe domeniul public şi în zona drumurilor s-au hotărât să caute prin moloz pentru a descoperi urme care să-i ducă la... contravenienţi. Tenacitatea de care au dat dovadă se pare că a avut succes, unul dintre cetăţeni găsind o scrisoare sau mai bine zis resturile dintr-o scrisoare. "Dovada" va fi înaintată primarului în speranţa că cel care a greşit va da socoteală. Primarul municipiului Aiud, Liviu Octavian Rusu, ne-a declarat că apreciază astfel de acţiuni şi dacă "documentele" (scrisori, facturi de gaz, apă, curent electric) vor fi edificatoare în urma controalelor făcute de inspectorii de mediu, cei găsiţi vinovaţi vor suporta rigorile legii.
Florin ROMAN
Apel umanitar
     Doamna Lăcrămioara Covrig locuieşte în municipiul Sebeş, strada M. Kogălniceanu, bl. 108, ap. 9 şi este pensionată pe caz de boală, având o pensie de doar 600.000 de lei. Soţul ei lucrează ca muncitor necalificat la firma SC Argos SA din Sebeş. Familia Covrig ar 3 copii în vârstă de 2 ani, 9 şi 10 ani. Cu aproape 2 milioane de lei, soţii Covrig se chinuie de la o lună la alta pentru a le asigura copiilor hrana necesară şi, mai ales, pentru a plăti medicamentele necesare Lăcrămioarei. Mama celor 3 copii ne-a vizitat recent la redacţie şi ne-a mărturisit că speră, cu sprijinul ziarului "Unirea", să sensibilizeze oamenii cu suflet mare în judeţ care pot să o ajute să obţină o maşină de spălat automată. Astfel, munca Lăcrămioarei în gospodărie ar deveni mult mai uşoară. În plus, orice fel de ajutor din partea unor binevoitori ar mai aduce o rază de lumină în viaţa acestei familii greu încercate de soartă.
Mulţumiri tuturor celor care sunt alături de noi. Gestul dvs. umanitar va ajuta la însănătoşirea copilului nostru, Paul Maximilian, care va suporta o intervenţie chirurgicală pe cord în străinătate. Cu recunoştinţă familiile Buda şi Trif din Blaj.

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.