Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, Atotputernice şi Autoîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om, din Sfânta Fecioară, în peşteră, şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi, de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, vânzătorul! Primeşte, Doamne, această mică a mea rugăciune şi umilită a mea voinţă, că mă întristez, pentru că Te-am întristat şi mă amăgesc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor am toată speranţa şi cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale. Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă, să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: "Iertate să-ţi fie păcatele...". Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Sfinţit Mc. Conon; Sf. Mc Iraida
Catolic: Sf. Romeo şi Teofil

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Tinerii democrați albaiulieni au șefi noi
     Încheiată la nivelul organizaţiilor de seniori, reorganizarea Partidului Democrat continuă acum la nivelul organizaţiilor de tineret. În acest context, recent la Alba Iulia a fost desemnat noul Birou Permanent local al Organizaţiei Tinerilor Democraţi Alba Iulia. Preşedinte este acum Marius Ceteraş, care a înlocuit-o pe Camelia Iancu. Aceasta din urmă a împlinit vârsta de 35 de ani, când conform statutului PD va trece de la organizaţia de tineret a partidului în organizaţia de seniori. Ceilalţi membri în BPL al OTD Alba Iulia sunt: Ramona David, studentă - vicepreşedintă la Departamentul pentru relaţii politice şi administraţie publică locală şi George Bolog, elev - secretar la acelaşi departament; Florina Moldovan, economistă - vicepreşedinte şi Marius Presecan, student - secretar la Departamentul pentru politici sociale, relaţii cu sindicatele, ONG şi societatea civilă; Mihaela Savu, avocat - vicepreşedinte şi Radu Sebeni, inginer - secretar la departamentul Organizare; Dana Rusu, economistă - vicepreşedinte şi Florin Rusu, student - secretar la Departamentul pentru resurse umane, militanţi şi gestiunea carierei; Anca Sas, manager-vicepreşedinte şi Andrei Neamţ, student-secretar la Departamentul imagine şi relaţii cu mass-media; Ana Maria Benchea, elevă - vicepreşedinte şi Nicolae Ispas, elev - secretar la Departamentul pentru politici în educaţie, cultură, culte, minorităţi şi sport. Tuturor putere de muncă! (A.D.)
Luna trecută
OJPC Alba a aplicat amenzi în valoare de 222 de milioane de lei
     Bilanţul activităţii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba pe luna februarie continuă să fie unul substanţial, semn că agenţii economici sunt încă departe de litera legii. Astfel, în cursul lunii trecute au fost efectuate 126 de acţiuni de control, în 122 dintre cazuri fiind întocmite procese verbale de constatare contravenţională. Dintre acestea, 54 au fost pentru produsele alimentare, 34 pentru cele nealimentare şi restul pentru prestări servicii. Au fost controlate produse indigene în valoare de 933 de milioane de lei, peste 50% dintre acestea fiind găsite cu abateri. La mărfurile de import, procentul este şi mai ridicat, 66% dintre cele verificate având diferite deficienţe. De asemenea, OJPC Alba a mai dispus sistarea temporară a fabricaţiei la un număr de 7 agenţi economici.
     În urma acestor abateri, OJPC Alba a aplicat amenzi în valoare totală de 222 de milioane de lei, din care 180 de milioane au fost aplicate persoanelor fizice, iar 42 de milioane au fost aplicate persoanelor juridice. De asemenea, în cursul lunii februarie, OJPC Alba a primit din partea cetăţenilor un număr de 26 de reclamaţii, 17 dintre acestea fiind rezolvate, iar restul se află în continuare pe rol. (R.J.)

Pentru mulţi albaiulieni
CAR-ul reprezintă soluţia pentru plata datoriilor la întreţinere
Cei mai mulţi beneficiari sunt pensionari şi funcţionari publici
     Aşa cum am mai scris, în această iarnă, majoritatea locuitorilor judeţului Alba s-au confruntat cu calvarul plăţii facturilor la întreţinere. Din cauza valului de scumpiri la principalele utilităţi, facturile la gaz metan, curent, telefon, apă au fost împovărătoare pentru mulţi dintre noi. Pentru a face faţă acestor facturi, unii cetăţeni au recurs la metode extreme: şi-au vândut animalele, mobila, produsele electrocasnice sau au apelat la... CAR.
     Potrivit informaţiilor noastre, tot mai mulţi cetăţeni din Alba Iulia s-au împrumutat de la CAR pentru a-şi achita datoriile la întreţinere. Cererile de împrumut pentru luna februarie aproape s-au dublat faţă de 1 ianuarie, pe măsură ce facturile la întreţinere ajung la oameni. Cetăţenii preferă să apeleze la serviciile Casei de Ajutor Reciproc, întrucât creditele se obţin mai repede decât la o altă bancă. În proporţie de circa 100 la sută, dosarele sunt aprobate, nu este nevoie de prea multe hârtii, iar dobânda este destul de mică.
     În cele mai multe cazuri, cererile sunt depuse de pensionari. Aceştia spun că pensia nu le ajunge să-şi plătească nici măcar factura la gaz metan. Ca să nu mai vorbim de restul facturilor, medicamente şi hrana de zi cu zi. "Abonaţi" la astfel de credite sunt şi profesorii sau funcţionarii publici, ale căror lefuri de bugetari sunt relativ mici, dar sigure.
Florin ROMAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.