Prima pagină Ediția din: 13.03.2002
Știri
Liderii sindicatului "Apărarea" au pichetat MIR
     În cursul zilei de ieri, aproximativ 30 de reprezentanţi ai Sindicatului "Apărarea" de la Cugir SA, majoritatea fiind lideri sindicali, au pichetat Ministerul Industriilor şi Resurselor. Luni, membrii acestui sindicat au participat la o grevă de avertisment între orele 10.00 - 12.00 (schimbul I) şi 18.00 - 20.00 (schimbul II), grevă pe care administraţia a considerat-o ilegală. Mai trebuie precizat că administraţia uzinei a achitat toate restanţele salariale pe luna ianuarie. (F.R.)
Furnizorii de agent termic avertizaţi de către Distrigaz
     Distrigaz Nord Alba Iulia i-a avertizat pe principalii furnizori de agent termic din judeţ să-şi achite datoriile către societatea de gaz, întrucât restanţele sunt mari.. La o primă "strigare", facturile încasate pe lunile de iarnă reprezintă doar circa 15-20 la sută din totalul facturat. Dacă în cursul unei săptămâni furnizorii de agent termic nu vor da semne că au înţeles avertismentul Distrigaz Nord, atunci se vor lua în discuţie posibile măsuri de restricţionare. (F.R.)
Alba Iulia
Contorizarea aproape de final
     În această primăvară, SC Apă Canal SA Alba Iulia va finaliza acţiunea de contorizare a caselor şi blocurilor din municipiu, ne-au informat surse din cadrul unităţii amintite. Societatea locală doreşte finalizarea acţiunii cât mai repede, mai ales la case, în vederea contorizării apei folosite în grădinile oamenilor. Din totalul de 4842 case au mai rămas necontorizate circa 42 la sută, adică 2080. Situaţia este mult mai bună la blocuri, fiind contorizate 852 de scări, rămânând nerezolvate doar 52. Acestea nu au fost însă contorizate din cauza unor probleme tehnice, majoritatea neavând cămine de apă. (F.R.)
Din cauza vremii nefavorabile
Unui cetățean din Bistra i s-a aprins banzicul
     Potrivit cercetărilor efectuate de poliţiştii din Bistra, incendiul care i-a distrus lui Ioan Dura (57 de ani, din Durăşti) instalaţia pentru debitat material lemnos de tip banzic a fost provocat de condiţiile meteo nefavorabile. Astfel, vântul puternic abătut vineri, 8 martie, asupra localităţii, a distrus acoperişul instalaţiei amplasate în Certege. Se pare că resturile acoperişului au secţionat un cablu electric, scurtcircuitându-l. Scânteile au aprins resturile de material lemnos, distrugând instalaţia în proporţie de 80%. Prejudiciul a fost estimat la circa 45 de milioane de lei. (N.T.)
Hoții de animale au prădat ferma Bioterra din Boz
     Persoane necunoscute au furat în noaptea de 10/11 martie a.c. trei vaci din ferma aparţinând SC Bioterra SRL Boz (Doştat). Toate cele trei vaci erau gestante, două dintre ele fiind de rasă Holstein. Potrivit cercetărilor derulate la faţa locului de poliţiştii din Doştat, urmele hoţilor şi ale animalelor furate duc spre Miercurea Sibiului. A fost solicitat câinele poliţist de urmărire. Prejudiciul a fost estimat la 105 milioane de lei. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Pe 15 martie
La Aiud va fi intonat imnul Ungariei
     Preşedintele executiv al UDMR Alba, d-l Levente Racz, ne-a informat că ziua de 15 martie va fi aniversată aşa cum se cuvine şi de cetăţenii români de etnie maghiară din judeţul nostru. Astfel, la Aiud vor avea loc o serie de manifestări dedicate acestei zile: * ora 12.00 - o prelegere a d-lui dr. Şipoş Gabor de la Universitatea Babeş Bolyai Cluj-Napoca despre importanţa acestui moment în istoria Ungariei; * ora 13.00 - o slujbă religioasă la Biserica Reformată, * ora 13.30 - alocuţiuni şi discursuri ale participanţilor în curtea Cetăţii Aiudului; * ora 15.00 - program artistic susţinut de o formaţie de dansuri populare maghiare din Lopadea Nouă şi de actorul Bogdan Iştvan de la Teatrul maghiar din Cluj-Napoca.
     D-l Racz Levente a precizat că manifestările de la Aiud se vor încheia cu intonarea imnului Ungariei.
     La această zi importantă din viaţa maghiarilor au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.
Florin ROMAN
Distracţie cu alice la Mătişeşti
Olelei a fost împuşcat în... joacă de Bodea
     Postul de Poliţie Horea a fost sesizat luni, 11 martie, de către Liviu Olelei (43 de ani, din Mătişeşti-Horea) despre faptul că sâmbătă, 9 martie, a fost împuşcat în şold de către consăteanul său Marius Bodea (31 de ani). Arma cu alice, marca CZ 630, de calibrul 4,5 mm, aparţinea lui Gheorghe Mateş, din Mătişeşti. Potrivit cercetărilor poliţiei, fapta s-a consumat în curtea lui Gheorghe Mateş, Bodea luând arma cu alice şi ţintindu-l în... joacă pe Olelei. Arma a fost ridicată de poliţie în vederea confiscării. Proprietarul armei a declarat poliţiştilor că şi-o achiziţionase anul trecut din Deva. Liviu Olelei a fost examinat ieri de medicul legist din Alba Iulia, care a constatat că rănile sunt superficiale, neexistând riscul unor complicaţii.
Nicoleta TOMUŢA
Astăzi, la Blaj
Întâlnirea cultivatorilor de vie şi pomi
     Azi, la ora 10, la Staţiunea de Cercetare şi Producţie VitiVinicolă Blaj are loc Simpozionul cultivatorilor de vie şi pomi: "Cercetarea ştiinţifică în sprijinul agriculturii româneşti".
     Simpozionul, organizat de Staţiunea de Cercetare şi Producţie VitiVinicolă Blaj, are ca scop difuzarea rezultatelor cercetării din domeniul viticultură-vinificaţie şi informarea cultivatorilor de viţă de vie asupra măsurilor tehnologice de cultură recomandate pentru anul 2002. Participă specialişti din viticultura Transilvaniei, cultivatori de viţă de vie din judeţele Alba, Sibiu, Cluj, Mureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara şi reprezentanţii firmelor BASF şi Holland Farming România. (A.C.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.