Prima pagină Ediția din: 29.03.2002
Știri
Şef nou la Secţia Penală a Curţii de Apel Alba Iulia
     Începând de ieri, noul şef al Secţiei Penale a Curţii de Apel Alba Iulia este judecătorul Tiberiu Peter. Consiliul Superior al Magistraturii a decis schimbarea judecătorului Ştefan Făt din această funcţie, întrucât i-a expirat mandatul. Noua schimbare se încadrează în strategia Ministerului Justiţiei care a început de curând la Curtea de Apel din Alba Iulia prin înlocuirea preşedintelui Mircea Comşa cu judecătorul Emilia Braicău. (D.M.)
La Sohodol
Un incendiu de... 120 de milioane de lei
     La un atelier auto din comuna Sohodol a izbucnit marţi, 26 martie, ora 20.15, un incendiu care a distrus aproape în întregime un autoturism Opel Astra. Potrivit cercetărilor derulate de poliţişti la faţa locului, incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit apărut la instalaţia electrică a maşinii. Focul nu s-a extins şi la celelalte anexe gospodăreşti, fiind localizat şi stins cu ajutorul vecinilor. (N.T.)
La Ocna Mureş
Impact dur motocicletă... bicicletă
     Miercuri, 27 martie, ora 15.30, în Ocna Mureş s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Conducând motocicleta pe ruta Ocna Mureş - Uioara de Jos, Aurean Lupean (21 de ani, fără ocupaţie) virează brusc spre dreapta şi intră în biciclista Marioara Botezan (38 de ani, din Ocna Mureş). În urma impactului, femeia cade pe carosabil şi îşi fracturează piciorul stâng. În cauză, poliţia continuă cercetările. (N.T.)
Conferinţa judeţeană a veteranilor de război
     Pentru prima dată în ultimii 5 ani, veteranii de război din judeţul Alba se vor reuni în cadrul Conferinţei judeţene. Întâlnirea acestora va avea loc astăzi, de la ora 9,30, în sala festivă a Cercului Militar. La Conferinţa judeţeană va participa şi gen. Teodor Halic din Arad. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
La Primăria municipiului Alba Iulia
Fals ofiţer SRI solicită documente publice
     Mulţi sunt oamenii care se adresează administraţiei publice locale cu probleme care-i pun pe gânduri pe funcţionarii publici. Un caz mai aparte s-a petrecut în urmă cu 2-3 luni la Primăria municipiului Alba Iulia. El a ajuns însă abia acum în atenţia presei, când alte instituţii specializate s-au gândit să verifice încă o dată persoana implicată şi scopurile acesteia. Concret la Direcţia de Investiţii a primăriei albaiuliene s-a prezentat un domn care i-a cerut directoarei direcţiei doamna Silvia Moldovan, un plan al municipiului Alba Iulia. Domnul s-a prezentat ca ofiţer SRI şi a spus că are nevoie de planul solicitat pentru a le uşura munca de teren colegilor. Cum planul municipiului nu este un document secret şi poate fi consultat de orice cetăţean, doamna Moldovan i-a cerut arhitectei şefe a municipiului - Laura Enache, să-i copieze şi înmâneze documentul solicitat. Aceasta din urmă şi-a dat seama că domnul în cauză nu este ceea ce pretindea a fi şi şi-a informat şefii. În această situaţie s-au cerut informaţii despre persoană la SRI Alba, care a răspuns că domnul în cauză nu este salariatul lor. Mai mult, se pare că el este uşor "deranjat" psihic. Oricum cert este că acţiunea sa a înroşit firele telefoanelor atât la primărie, cât şi la SRI şi la mass-media. Şi dacă funcţionarii publici păţesc astfel de lucruri şi ei pot destul de uşor să verifice persoanele suspecte, nu la fel stau lucrurile cu cetăţeanul de rând. Atenţie, deci, cine vă bate la uşă şi ce vă solicită. Pentru mai multă siguranţă, solicitaţi legitimaţiile de serviciu, deşi chiar şi aşa puteţi avea surprize.
Anca DINICĂ

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.