Curier județean
Rugăciunea de azi
     Preasfântă Stăpâna mea, de Dumnezeu Născătoare, cu Sfintele şi preaputernicele tale rugăciuni, alungă de la mine, smeritul şi ticălosul tău rob: deznădăjduirea, uitarea, necunoştinţa, nepurtarea de grijă şi toate gândurile cele necurate, cele rele şi hulitoare de la ticăloasa mea inimă şi de la întunecata mea minte. Şi stinge văpaia poftelor mele, că sărac sunt şi ticălos. Şi mă izbăveşte de multe rele, aduceri aminte şi năravuri şi de toate faptele cele rele mă izbăveşte, că binecuvântată eşti de toate neamurile şi se slăveşte preacinstitul tău nume în vecii vecilor. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Marcu Episcopul Aretusei; Chiril diaconul
Catolic: Sf. Eustasie

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
La munte, primăvara întârzie
     În această primăvară, în zona montană a judeţului arăturile pentru însămânţări nu s-au realizat decât pe 60 la sută din suprafaţă. În zona de şes, arăturile sunt pe terminate pe toate cele 70.130 ha. Producătorii agricoli din zona montană aşteaptă ca primăvara să sosească şi pe la ei pentru a putea ieşi în câmp. (S.T.)
La Roşia Montană
Pâine și vin de Sfintele Paște de la primar
     Primarul comunei Roşia Montană va asigura pâinea şi vinul pentru Sfintele Paşte pentru toţi cetăţenii comunei Roşia Montană din banii proveniţi din indemnizaţia primarului şi cu ajutorul sponsorilor.
     Preoţii sunt rugaţi să se prezinte la sediul Primăriei în vederea stabilirii cantităţii acestora. (F.R.)

Un nou proiect derulat de Agenţia de Dezvoltare Regională Centru
543 de miliarde de lei - ajutoare financiare nerambursabile pentru Parcurile industriale şi de soft
     În scopul îmbunătăţirii mediului de afaceri din România, pentru a stimula investiţiile productive şi pentru a se crea noi locuri de muncă, Ministerul Dezvoltării şi Prognozei prin Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, a lansat Programul "Parcuri Industriale". Prin acest proiect se urmăreşte promovarea proiectelor de realizare şi modernizare a infrastructurii aferente parcurilor industriale astfel încât să se faciliteze desfăşurarea activităţii agenţilor economici.
     Programul se adresează societăţilor comerciale, persoanele juridice române având ca obiect de activitate administrarea parcurilor industriale şi pot contribui cu cel puţin 70% din totalul cheltuielilor eligibile pentru un proiect de parc industrial sau cu cel puţin 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru un proiect de parc de soft.
     Programul se derulează pe două componente: Parcuri industriale şi Parcuri de soft.
     În cadrul componentei "Parcuri Industriale" se urmăreşte co-finanţarea realizării infrastructurii din afara parcului, infrastructură necesară conectării parcurilor industriale la magistralele de utilităţi. Activităţile eligibile din cadrul acestei componente se referă la investiţii noi, modernizări, dezvoltări, reparaţii capitale pentru: * alimentarea cu energie electrică; * reţele de telecomunicaţii; * reţele de alimentare cu gaz; * alimentare cu apă; * canalizare, inclusiv pluvială; * drumuri de racord la drumul naţional; * iluminat public. De asemenea, pot fi co-finanţate o serie de lucrări privind protecţia mediului, amenajarea spaţiilor verzi adiacente parcului industrial şi diferite împrejmuiri, dacă este cazul. Programul co-finanţează, pentru această componentă, cel mult 30% din totalul cheltuielilor aferente acestor lucrări, care reprezintă maximum 20 miliarde de lei.
     În cadrul componentei "Parcuri de soft" se urmăreşte ca finanţarea realizării infrastructurii din afara şi din interiorul parcului de soft necesară funcţionării acestuia. Activităţile eligibile din cadrul acestei componente se referă la investiţii noi, modernizări, dezvoltări, reparaţii capitale pentru: * alimentarea cu energie electrică; * reţele de telecomunicaţii; reţele de alimentare cu gaz; * alimentare cu apă-racord la reţeaua principală şi/sau sistem în incintă; * canalizare, inclusiv pluvială-racord la reţeaua principală şi/sau în incintă; * drumuri de racord şi drumuri de incintă; * iluminat public.
     De asemenea, por fi co-finanţate o serie de lucrări privind protecţia mediului, amenajarea spaţiilor verzi adiacente parcului industrial şi diferite împrejmuiri, dacă este cazul. Programul co-finanţează, pentru această componentă, cel mult 50% din totalul cheltuielilor aferente acestor lucrări, care reprezintă maximum 10 miliarde de lei" - ne-a declarat directorul ADR Centru, Simion Creţu.
     Programul este implementat de către Ministerul Dezvoltării şi Prognozei cu sprijinul Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională în raza cărora se implementează proiectele finanţate. Programul se implementează în perioada 2002-2005, suma alocată de la bugetul de stat este de 583 miliarde de lei din care 543 miliarde de lei reprezintă ajutoare financiare nerambursabile.
Dana MOTREANU
Viața unei fetițe din Sebeș stă în mâinile dumneavoastră!
     A sosit din nou momentul ca cetăţenii din judeţul Alba, în special cei din municipiul Sebeş, să dea dovadă de solidaritate umană şi să contribuie la salvarea vieţii unei fetiţe de numai cinci ani. Este vorba despre micuţa Giulia din Sebeş, care are nevoie urgentă de o dificilă operaţie de transplant de ficat al cărei cost se ridică la cca. 300 de milioane de lei, în prezent fetiţa fiind internată la un spital din Bucureşti. De menţionat faptul că, în acest sens, Radio Star FM organizează sâmbătă, 30 martie a.c., începând cu ora 18.00, la Centrul Cultural "Lucian Blaga" din Sebeş un spectacol de binefacere cu participarea formaţiei TIPS pentru strângere de fonduri. Pentru cei interesaţi vă oferim şi numărul contului deschis la BCR Sebeş, în lei, care este 459001764001. (R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.