O tănără din Vinţu de Jos a fost răpită şi violată de patru bărbaţi
Victima a fost luată de lângă prietenul ei, de la o masă a popasului turistic "Izvorul rece" - Hunedoara
În noaptea de 29/30 martie a.c., parcarea popasului turistic "Izvorul Rece", situat la graniţa judeţelor Alba şi Hunedoara, pe E81, a fost scena unei răpiri ca-n filme. O răpire urmată, din nefericire, de o agresiune şi un viol în grup. În fapt, în noaptea cu pricina, la popasul "Izvorul Rece" au sosit Eutrimia M. (26 ani, din Vinţu de Jos, domiciliată fără forme legale în Cugir - Alba) şi prietenul acesteia Aurel B. (30 ani, din Geoagiu - Hunedoara). La un moment dat, în parcare a oprit brusc un autoturism Lada 1200, din care au descins patru bărbaţi. Ei l-au bătut pe prietenul fetei, iar pe aceasta au târât-o cu forţa în autoturism. Au demarat în trombă şi au oprit în apropiere, pe raza comunei Şibot, pe un drum mărginaş. Aici băieţii au violat-o pe tânără în repetate rânduri. După răpirea fetei, prietenul acesteia s-a deplasat la postul de Poliţie Geoagiu unde a depus plângere.
Ulterior, autorii violului în grup au fost identificaţi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile. Autorii răpirii şi a violului în grup se numesc: Adrian Gheorghe Stânea (18 ani, cu antecedente penale), Marian Gheorghiţă Nacu (26 ani), Adrian Constantin Luţuc (26 ani) şi Gabriel Coroianu (28 ani, fără ocupaţie), toţi domiciliaţi în Cugir - Alba. Ultimul a fost dat în urmărire generală deoarece s-a sustras arestării, dispărând de la domiciliu. Restul agresorilor sunt cercetaţi în stare de arest preventiv pentru comiterea infracţiunilor de răpire, sechestrare de persoană şi viol în grup. Nicoleta TOMUŢA
Câmpeni - un "deşert" fără apă
Prefectul Ioan Rus sare în ajutorul locuitorilor din capitala moţilor
Gravitatea situaţiei în care se află oraşul Câmpeni, ca urmare a întreruperilor în furnizarea apei potabile din pricina restricţiilor la furnizarea energiei electrice către Staţia de tratare, l-a determinat pe prefectul Ioan Rus să acţioneze în consecinţă. Şeful administraţiei publice judeţene a remis o adresă conducerii Societăţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice Bucureşti, în care se arată printre altele că "oraşul nu poate rămâne sub nici o formă fără apă, actuala situaţie existentă în prezent, prin livrarea apei în regim discontinuu, constituind un risc crescut de apariţie a unor îmbolnăviri epidemice ale populaţiei. Oraşul Câmpeni are 8.800 de locuitori, instituţii publice, sectoare alimentare unde apa potabilă este absolut necesară. Măsurile improvizate de asigurare a unor rezerve de apă pentru perioadele de întreruperi nu pot conduce la buna funcţionare a nici unui sector şi nu pot permite populaţiei să-şi realizeze elementarele norme de igienă. Înţelegem problemele financiare cu care SC Electrica se confruntă, precum şi faptul că SC Goterm (deţinătoarea staţiei de tratare) nu a respectat graficul de reeşalonare la plată a datoriilor, firma fiind falimentară, dar vă rugăm ca şi dvs. să aveţi disponibilitatea de a înţelege gravitatea situaţiei şi să continuaţi alimentarea cu energie electrică a staţiei de tratare".
Răzvan JURCĂ
La Cugir se va construi
Un mare abator de ovine
După cum se cunoaşte, Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor intenţionează să construiască un abator de ovine în oraşul Cugir, printr-un program finanţat din granturi externe. Această iniţiativă vine în întâmpinarea eforturilor autorităţilor judeţene de a atrage investiţii în această zonă defavorizată, monoindustrială şi cu o ridicată rată a şomajului. Acest aspect a fost discutat şi în ultima şedinţă a Consiliului Operativ Consultativ al judeţului Alba, ce a avut loc la începutul săptămânii în curs la sediul Prefecturii, unde s-a ajuns la concluzia că singura condiţie care mai trebuie îndeplinită pentru demararea efectivă a acestui important obiectiv este obţinerea avizului din partea Asociaţiei Generale a Crescătorilor de Ovine din România. În acest sens, având şi sprijinul filialei judeţene a Asociaţiei respective, prefectul Ioan Rus a solicitat, printr-o adresă, directorului AGCOR, Ioan Bratu, să adopte o poziţie favorabilă edificării abatorului de ovine de la Cugir, precizându-i totodată multitudinea de avantaje care decurg de aici şi disponibilitatea administraţiei publice locale şi judeţene în susţinerea construcţiei. (R.J.)
|