Curier județean
Rugăciunea de azi
     Intra-voi în casa Ta, închina-mă-voi în biserica Ta cea sfântă, întru frica Ta. Doamne, povăţuieşte-mă întru dreptatea Ta, iar faţă de vrăjmaşii mei îndreptează înaintea Ta calea mea.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Ap. Irodion, Agav şi Ruf
Catolic: Sf. Iulia

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Atentat la drepturile sindicale
     Având în vedere importanţa pe care Legea Sindicatelor o are pentru mişcarea sindicală şi luând în calcul drepturile cetăţeneşti consfinţite de Constituţia României, drepturile sindicale care se referă la autonomie, independenţa organizatorică, asociere, promovare, UJSL Alba CNSLR - FRĂŢIA ia atitudine şi condamnă propunerea deputaţilor Paula Ivănescu şi Gheorghe Barbu de modificare a Art. 8 din Lege cu: "Demnitarii şi persoanele care deţin funcţii de conducere în structurile administraţiei publice nu pot face parte din structurile de conducere ale organizaţiilor sindicale".
     Dacă această modificare va fi aprobată, ea va conduce la excluderea din structurile administraţiei publice a tuturor reprezentanţilor desemnaţi de organizaţiile sindicale, încălcându-se astfel drepturile sindicale mai sus amintite. (Ioan DINU, preşedinte UJSL Alba - CNSLR FRĂŢIA)

Vizita în Kuweit a deputatului PNL Dan Simedru deschide posibilități de cooperare economică între județul Alba și această țară arabă
     După cum ştiţi, în perioada 2-5 aprilie a.c. o delegaţie parlamentară românească a efectuat o vizită în Kuweit. Delegaţia a fost condusă de Ghiorghi Prisăcaru, preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului României, din aceasta făcând parte şi deputatul liberal de Alba Dan Simedru. Deşi scopul declarat al vizitei a fost acela de întărire a relaţiilor politice dintre cele două ţări, având în vedere că întâlnirile au avut loc la cel mai înalt nivel (preşedintele Parlamentului unicameral kuweitian, ministrul Afacerilor Externe şi primul ministru!), deputatul liberal a ţinut să precizeze în cadrul discuţiilor purtate importanţa "dublării" relaţiilor politice de relaţiile economice. În acest context, s-a decis înfiinţarea unei camere de comerţ mixte româno-kuweitiene şi agreerea firmelor româneşti pentru a participa la licitaţii şi a prelua în sub-antrepriză lucrări importante din Kuweit.
     Deputatul liberal a adus în atenţia liderilor arabi oportunităţile oferite de România în diferite domenii, insistând în mod special asupra capacităţii de prelucrare a produselor petroliere, turismului şi schimburilor comerciale. "Am reuşit să aduc în discuţie două domenii de mare importanţă pentru judeţul Alba, ne-a declarat Dan Simedru: exportul de porţelan şi exportul de mobilier. În acest sens intenţionez să-i contactez pe producătorii din judeţul nostru în vederea organizării unei expoziţii în Kuweit, odată cu înfiinţarea Camerei mixte de comerţ şi industrie." (I.H.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.