Prima pagină Ediția din: 24.05.2002
Știri
Managerul firmei Transavia în suita premierului
     În perioada 27-30 mai a.c., premierul Adrian Năstase se va afla într-o vizită de lucru în Austria. Alături de primul ministru, vor fi prezenţi şi oameni de afaceri români, care vor intra în legătură cu omologii lor austrieci în vederea stabilirii unor parteneriate economice. Din această delegaţie va face parte şi conjudeţeanul nostru, dr. ing. Ioan Popa, managerul firmei "Transavia". În prezenţa primului ministru, marţi va avea loc o întâlnire la Camera economică a Austriei, după care, o zi mai târziu, delegaţia oamenilor de afaceri se va întâlni cu reprezentanţi ai Uniunii Industriaşilor din Austria. (F.R.)
De ieri dimineaţă
Apă caldă în Alba Iulia
     Începând de ieri, de la ora 9.00, toate centralele termice au primit gaz metan şi prin urmare s-a reluat furnizarea apei calde în municipiul Alba Iulia, ne-a declarat directorul SC Dalkia România - Sucursala Alba Iulia, Dumitru Goţia. Distrigaz Nord - Sucursala Alba Iulia a dispus reluarea furnizării gazului metan către centrale, după ce Tribunalul Alba a admis crearea de ordonanţă preşedinţială formulată de Dalkia. (F.R.)
Sfinţire de biserică
     La sfârşitul acestei săptămâni, în localitatea Filia Dealul-Capsei din Munţii Apuseni, se va desfăşura un eveniment deosebit pentru credincioşii din zonă. Este vorba despre Sfinţirea Bisericii cu hramul "Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul". Atât Slujba de Sfinţire cât şi Liturghia Arhierească va fi oficiată de către Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop Andrei de Alba Iulia, însoţit de un sobor de preoţi. (R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Poliţiştii din cadrul SPR Alba au confiscat 29 de autoturisme străine, înmatriculate în fals
Majoritatea sunt furate din Occident de emigranţii români şi "legalizate" de profesioniştii noştri autohtoni
     Verificând unele informaţii potrivit cărora judeţul Alba ar fi tranzitat de autoturisme cu numere de înmatriculare străine ale căror cărţi de identitate şi certificate de înmatriculare sunt false, poliţiştii din cadrul serviciului Poliţiei Rutiere Alba au efectuat o amplă acţiune de control în trafic, în perioada 15 martie-15 mai 2002. În această perioadă, poliţiştii au depistat 32 de autoturisme suspecte, demarând anchete în legătură cu legalitatea numerelor de înmatriculare şi ale actelor de identitate ale acestora. Până în prezent au fost verificate 29 de autoturisme, dintre care doar trei au fost găsite în regulă, restul de 26 fiind confiscate şi depozitate la vama din Alba Iulia. În fapt, autoturismele confiscate, cu numere de înmatriculare străine, aveau redactate în limba germană sau austriacă cărţile de identitate, certificatele de înmatriculare şi cărţile verzi. În plus, actele erau dublate de autentificarea notarială a traducerilor legalizate, în limba română.
     În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că nu numai înscrisurile "oficiale" erau false dar chiar şi localităţile menţionate pe ştampila nemţească de aşa-zisă "autentificare" nici măcar nu... existau în Germania! Rând pe rând, la IPJ Alba au sosit rapoartele din Germania şi Austria, prin Consulatul german din Sibiu, confirmând, dar mai ales infirmând legalitatea cărţilor de identitate, a certificatelor de înmatriculare şi a cărţilor verzi. În fapt, românaşii duşi la "muncă" prin Germania, Austria sau Italia, aduceau în ţară autoturisme furate, ocolind în mod absolut... misterios vama românească. În România, autoturismelor furate li se întocmeau, în fals, actele necesare, în limba germană. Pe baza acestor acte, autoturismele furate urmau să fie înmatriculate în România. O altă categorie, de aceasta dată formată din români ţepuiţi de conaţionalii lor, a fost depistată de poliţiştii din Alba circulând prin România cu autoturisme radiate în Germania, Austria sau Italia şi neînmatriculate în termenul legal de 20 de zile, în ţara noastră. De fapt, cumpărătorii de bună credinţă se bazau pe faptul că vânzătorii le garantaseră, pe baza unor acte în regulă, că mai pot circula încă 2 ani în România cu numerele nemţeşti, potrivit unor prevederi internaţionale în vigoare. Însă, vânzătorul român plecat înapoi în Occident, radia autoturismul definitiv, pentru a nu mai achita "aiurea" taxele încă doi ani pentru cumpărătorul rămas în ţară..... Cei care într-adevăr au folosit cu bună ştiinţă actele false, vor fi anchetaţi de poliţie pentru comiterea infracţiunilor de fals şi uz de fals. În cauză, cercetările continuă pentru destrămarea filierei cu sedii probabile în Cluj Napoca şi Sibiu.
Nicoleta TOMUŢA
Prezent la Alba Iulia
Cozmin Gușă a dat undă verde conducerii PSD
Deputatul Codrin Ştefănescu crede în colaborarea PSD-sindicate
     Aflat în drum spre Bucureşti, secretarul general al PSD, Cozmin Guşă, s-a oprit ieri timp de câteva ore la Alba Iulia, unde s-a întâlnit cu liderii judeţeni ai partidului de guvernământ. Obiectivul acestei vizite neoficiale a fost acela de reabilitare a imaginii partidului, destul de şifonată la nivel judeţean, ca urmare a recentelor scandaluri în care au fost implicaţi mai mult sau mai puţin conducătorii PSD Alba. Cozmin Guşă le-a cerut acestora să renunţe la disputele personale, fără sens şi să nu mai lase loc unor interpretări în ceea ce priveşte activitatea lor propriu-zisă, atenţionându-i de asemenea să-şi canalizeze toate energiile exclusiv în slujba intereselor majore ale judeţului.
     Prezent, de asemenea, la Alba Iulia, secretarul executiv al PSD, d-l Codrin Ştefănescu, s-a întâlnit cu reprezentanţi ai sindicatelor, Viorel Huţuleac, Eugen Luha şi Liviu Luca, preşedintele federaţiei sindicatelor PETROM cu care a discutat, în şedinţa delegaţiei permanente despre pactul social dintre PSD, sindicate şi organizaţii neguvernamentale. "Trebuie să existe un climat de cooperare între toate aceste entităţi, pentru că în noiembrie, la Praga, va fi cea mai mare şansă a României de a se integra în rândul ţărilor civilizate", a declarat deputatul de Alba, Codrin Ştefănescu. (A.D.T., R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.