Curier județean
Rugăciunea de azi
     Apărătoare Doamnă, pentru biruinţă mulţumiri, izbăvindu-ne din nevoi, aducem Ţie, Născătoare de Dumnezeu, noi robii tăi. Cea care ai stăpânire nebiruită, izbăveşte-ne din toate nevoile, ca să strigăm Ţie: Bucură-te, Maică, pururea Fecioară! Fecioară care eşti pururea slăvită, de Dumnezeu Născătoare, Marie, Maica lui Hristos, Dumnezeul nostru, primeşte rugăciunile noastre şi le du Fiului tău şi Dumnezeului nostru, ca să mântuiască şi să lumineze, pentru tine, sufletele noastre. Toată nădejdea mea spre tine o pun, Maica lui Dumnezeu, păzeşte-mă sub acoperământul tău. De Dumnezeu Născătoare, Fecioară, nu mă trece cu vederea pe mine, păcătosul, celui ce-mi trebuie al tău ajutor şi a ta folosinţă, că spre tine nădăjduieşte sufletul meu şi mă miluieşte. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Terapont şi Eladie
Catolic: Sf. Augustin de Canterbury

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Asociaţia Filantropia Ortodoxă din Alba Iulia înfiinţează două case de tip familial în judeţul Mureş
     Asociaţia Filantropia Ortodoxă din Alba Iulia a fost înfiinţată din necesitatea firească de accesare a unor programe de finanţare cu caracter social, care erau prohibite Bisericii Ortodoxe ca instituţie de cult. Astfel, asociaţia respectivă, coordonată de preotul albaiulian Nicolae Ignat, a elaborat şi desfăşurat în această formulă mai multe proiecte de interes comunitar. Recent am aflat că Arhiepiscopia noastră îşi extinde activitatea socială şi în judeţul Mureş, aflat în administrarea sa, tot prin intermediul Filantropiei. După cum ne-a declarat părintele Ignat, dacă în judeţul Alba există cinci case de tip familial (Vingard, Dumbrava, Aiud, Târsa şi Almaşu Mare), în judeţul Mureş nu există nici una. De aceea, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba şi Mureş a propus Consiliului judeţean Mureş înfiinţarea a două aşezăminte de acest tip, în cadrul unor proiecte de finanţare elaborate de Filantropia, la Reghin şi la Criş (Sighişoara). (I.H.)

La Cugir
Hoții au mai lăsat dintr-un porc de 130 kg doar capul și...slănina de pe burtă
     Numărul furturilor de animale, din ce în ce mai mare în ultima perioadă, ne conduce la aceeaşi concluzie: românii noştri vor intra în vară şi de ce nu, în Europa, aşa după cum îi ştim de zeci de ani - cu Foamea chirăind în gât şi Vântu fluierându-le a pagubă prin buzunare. Nici judeţul Alba nu a scăpat de avalanşa furturilor de animale, în fiecare săptămână gospodari disperaţi reclamând la poliţie dispariţia patrupedelor de prin coteţe sau grajduri. Mulţi dintre păgubaşi şi-au luat deja gândul de la o miraculoasă şi preafericită reîntâlnire cu animalele în care au investit bani şi muncă. Altora, mai norocoşi, poliţia le-a readus în bătătură animalele vii şi nevătămate. O lovitură grea a primit-o zilele trecute un gospodar din Cugir, care a trăit cu groază certitudinea că nu-şi va mai revedea porcul, de vreo 130 kg, furat în noaptea de 23/24 mai a.c. Grăsunul fusese furat de persoane necunoscute, din coteţul său, amenajat pe Dealul Dumbrava din Cugir. Dar acesta nu numai că a fost furat ci a fost şi executat, cu promptitudine, la vreo 300 m depărtare de coteţ. Hoţii l-au tranşat, dispărând în noapte doar cu pulpele din faţă şi spate, antricoatele şi slănina. Păgubitul a mai găsit din porcul de 130 kg doar capul, viscerele şi ....slănina de pe burtă. Până când hoţii vor fi prinşi, nu ne mai rămâne decât să le urăm acestora, alături de mulţi alţi proprietari păgubiţi, un fierbinte: sta-v-ar în gât!
Nicoleta TOMUŢA

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.