Prima pagină Ediția din: 5.07.2002
Știri
Timp de 3 zile
Căldură sufocantă
     Institutul naţional de meteorologie şi hidrologie a trimis o avertizare în judeţul Alba, în care se precizează că, în perioada 5-7 iulie a.c., va fi din nou foarte cald, cu temperaturi maxime ce pot fi cuprinse între 32-37 grade C. Va fi o vreme caniculară, chiar dacă cerul va fi parţial acoperit, iar umiditatea va depăşi limita normală. De aici rezultă că în cele trei zile populaţia ar putea avea senzaţia de sufocare. (F.R.)
Director nou la BRD Alba
     Noul director al BRD Alba este ec. Cristian Ilisiu, care îl înlocuieşte în această importantă funcţie pe ec. Dumitru Popa. La sediul BRD Alba au sosit mai mulţi reprezentanţi din centrala BRD, care au fost prezenţi la numirea noului director, în vederea impunerii unui management mai performant. (F.R.)
Gheorghe Jurcă - un nou volum de poeme
     De curând, prolificul scriitor albaiulian, redactor-şef al ziarului nostru, a scos de sub tiparul Imprimeriilor "Unirea Pres" al cincilea său volum de poeme: "Un Hamlet de provincie". Ca şi în celelalte cărţi de poezie, autorul concepe poezia ca un parfum ce se naşte din întâlnirea miraculoasă a cuvintelor, de aceea poezia nu se poate defini, nici demonstra, ci numai comunica. Îi dorim colegului nostru noi izbânzi literare. (A.D.)
Liberalii din Alba s-au pronunțat pentru un Congres extraordinar al PNL
     În cursul zilei de ieri, preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, şi vicepreşedintele Dan Motreanu au participat la Bucureşti la lucrările Consiliului Naţional al Reprezentanţilor PNL. Cu acest prilej, cei doi lideri ai liberalilor din judeţul nostru au cerut, în numele PNL Alba, organizarea unui Congres extraordinar care să clarifice situaţia de la nivelul conducerii partidului.
     Aşa cum se ştie, la nivelul conducerii centrale a PNL există o competiţie deschisă pentru desemnarea unui nou lider, care să consolideze PNL în vederea alegerilor din 2004. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Furând 22 de metri din cablurile de comunicaţie aeriene
Un țigan a lăsat SC Saturn SA fără ton la telefoane timp de patru ore
     Marinel Curelar (39 de ani, din judeţul Hunedoara, domiciliat în Alba Iulia fără forme legale) a fost arestat preventiv 30 de zile pe baza unui mandat emis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, miercuri, 3 iulie. În noaptea de 1/2 iulie, puţin după ora 12.00, Curelar s-a deplasat sub podul de cale ferată din vecinătatea SC Saturn SA din Alba Iulia şi a tăiat hălci din cablul telefonic şi din cablul de curent electric, ambele din reţeaua aeriană, totalizând 22 de metri de cablu din cupru. După identificarea hoţului, poliţiştii albaiulieni n-au mai reuşit să recupereze prejudiciul deoarece Curelar, mişcându-se extrem de rapid, deja distrusese prin incendiere izolaţia din material plastic, pentru a putea vinde sârma de cupru la un centru de primire a materialelor neferoase. Pentru fapta comisă, Curelar riscă ani grei de închisoare, deoarece anul trecut au fost majorate drastic pedepsele pentru hoţii de cabluri din reţele de comunicaţii.
Nicoleta TOMUŢA
La Aiud
O bandă de minori neșcolarizați a spart "la plesneală" trei firme
     Poliţiştii din Aiud au identificat o bandă de hoţi minori, copii de romi din localitate, care au spart în acest an trei unităţi comerciale. Luna trecută, Alin Daniel Chiper (13 ani), Valentin Alexandru Gaşpar (9 ani), Emilia Dubovici (14 ani), toţi din Aiud, neşcolarizaţi, şi Sonia Cornelia Sera (13 ani, din Tg. Mureş, venită în vizită la familia Dubovici), au spart SC Berărie SRL Aiud şi au furat 1 milion de lei, ţigări şi...vodcă. Extinzând cercetările, poliţiştii au descoperit că minorii mai intraseră prin efracţie şi în localul "Coroana de Aur" din Aiud, de unde au furat ţigări, dulciuri, cafea şi bani, provocând o pagubă de două milioane de lei. De asemenea, s-a descoperit că doi dintre ei, Chiper şi Gaşpar în complicitate cu minorul Andrei Zercula (13 ani, din Aiud, neşcolarizat) au mai spart şi SC Florăria nr. 5 din Aiud. În cauză, cercetările continuă, minorii fiind luaţi în evidenţa operativă a poliţiei.
Nicoleta TOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.