Prima pagină Ediția din: 15.07.2002
Știri
Tâlhărit şi bătut pentru 370.000 de lei
     Lucian Farkaş (22 de ani, din Aiud, recidivist), Claudiu Mureşan (16 ani, din Aiud) şi Ioan Szekely (15 ani, din Aiud) sunt cercetaţi de poliţiştii aiudeni pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. În noaptea de 11/12 iulie, cei trei l-au acostat pe Gheorghe Lazăr (64 de ani, din Aiud) şi prin violenţă i-au sustras suma de 370.000 de lei. Mai exact, Mureşan şi Szekely l-au imobilizat iar Farkaş i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii peste faţă. Farkaş a fost reţinut, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud iar Mureşan şi Szekely au fost internaţi în Centrul de Primire Minori din Alba Iulia. În cauză, cercetările continuă. (N.T.)
Eliberarea terenurilor - în pas de melc
     Deşi reprezintă o prioritate pentru agricultori ca imediat după finalizarea recoltatului să se treacă la eliberarea terenului, în scopul efectuării arăturilor, până la această dată lucrarea s-a realizat pe doar 6000 de hectare din cele 34020 ha planificate. Se impune ca ritmul acestei acţiuni să fie mult accelerat având în vedere că, deocamdată, vremea este bună. Să nu uităm că odată cu sosirea toamnei şi a ploilor lucrările agricole vor fi mult îngreunate. (A.D.T.)
În parcările de pe E 81, la Șibot
"Căldurile", din ce în ce mai mari, dau de furcă polițiștilor
     Alăturându-se instantaneu comandamentului anti-caniculă, cadrele Postului de Poliţie Şibot au ieşit vineri noaptea pe E 81, în zona parcărilor de TIR-uri, dând curs unor informaţii potrivit cărora aici se înregistrează cele mai mari...călduri de pe traseu. Informaţia a fost confirmată de o recoltă (tradiţională) constituită din vreo 10 fire-woman, care luptau pe cont propriu pentru stingerea flăcărilor din cabinele TIR-urilor. Poliţiştii au identificat şi amendat cu câte 1,5 milioane lei 10 femei (cu vârste cuprinse între 21 şi 43 de ani), pe baza Legii 61/1991. Ca de obicei, copiile proceselor verbale de contravenţie au rămas la doamnele în cauză, pentru decont în valută. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Trăznetul a ucis din nou
Un moț aflat la cules de afine cu cei doi copii a fost lovit mortal
     Vineri seara, pe raza comunei Horea, s-a consumat o tragedie, soldată cu moartea lui Teodor Oneţ, de 57 de ani, din localitatea Pătruşeşti. Victima se afla în locul numit "Şesele Guipului", aflat în apropierea satului Pătruşeşti, alături de copiii săi, o fată şi un băiat, Maria Elena de 14 ani şi Ioan de 18 ani. La un moment dat, din cauza vremii urâte (ploaie însoţită de fulgere), un trăznet s-a abătut nemilos asupra celor trei. Din nefericire, acest lucru s-a dovedit a fi fatal pentru Teodor, cunoscut cu afecţiuni cardiace, care a decedat din cauza unui stop cardiorespirator. În raza de acţiune a trăznetului a fost şi Maria Elena, care a intrat în stare de şoc. Tânăra a avut însă mai mult noroc, dacă putem spune aşa, decât tatăl ei. Ea a fost transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean Alba, unde a fost diagnosticată cu şoc postelectrocutare. Fata a fost transferată în cadrul secţiei de Terapie Intensivă unde i s-au acordat îngrijirile medicale necesare, iar acum este în afara oricărui pericol.
     Tot săptămâna trecută, o femeie din Trifeşti, Valeria Trif, de 46 de ani, a murit după ce a fost lovită de trăznet. Şi ea era tot la cules de afine ca şi Teodor Oneţ. Din păcate, viaţa lor s-a sfârşit cât se poate de tragic.
Nicoleta TOMUŢA, Florin ROMAN

La Zlatna
Doi tineri au furat piese de 34,5 milioane de lei și le-au vândut la...fier vechi
     Depozitul central al SC Zlatmin Sa din Zlatna a fost spart în noaptea de 9/10 iulie a.c., de aici dispărând 25 de plăci de distribuţie filtru, confecţionate din fier şi bronz, în valoare de 34,5 milioane de lei. După două zile de verificări, poliţiştii din Zlatna au reuşit să identifice hoţii şi să recupereze o parte din prejudiciu. Ioan Claudiu Stoica (17 ani, din satul Podul lui Paul - Zlatna) şi Gheorghe Anton Stoica (26 de ani, din Suseni - Zlatna) au furat piesele şi au încercat să le valorifice rapid. Poliţiştii au recuperat 16 piese din fier pe care cei doi le vânduseră deja la o unitate Remat din Zlatna. Celelalte piese, din bronz, poliţiştii le-au recuperat de la Vişan Grancea din Alba Iulia care, pe baza unei autorizaţii de colectare a materialelor neferoase, a achiziţionat plăcile (în necunoştinţă de cauză) în 10 iulie, direct de la cei doi hoţi, din localitatea Podul lui Paul. În cauză cercetările continuă sub aspectul săvârşirii de furt calificat. (N.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.