Prima pagină Ediția din: 27.07.2002
Știri
Colonelul Vasile Bârea - noul comandant al Garnizoanei Alba Iulia
     Începând cu data de 22 iulie a.c., prin ordinul comandantului Corpului 4 de Armată teritorial "Mareşal Constantin Prezan" - Cluj, dl. colonel Vasile Bârea - locţiitorul comandantului Brigăzii 5 Vânători de Munte "Avram Iancu", a fost numit în funcţia de comandant al Garnizoanei Alba Iulia. De asemenea, dl. maior Marian Bunulescu din cadrul aceleiaşi unităţi este noul şef al Comenduirii Garnizoanei din municipiu.(R.J.)
Apă potabilă non-stop pentru abrudeni
     De la preşedintele interimar al Consiliului judeţean Alba ne vine o veste bună. Problema alimentării cu apă potabilă a oraşului Abrud s-a rezolvat. Locuitorii oraşului vor vedea primele rezultate începând de săptămâna viitoare. "Sunt bucuros că împreună cu ceilalţi factori implicaţi în această acţiune am reuşit să rezolvăm o problemă care trena de ani de zile. Mi-am onorat astfel promisiunea făcută locuitorilor celor două oraşe moţeşti. Acum ambele vor avea condiţii civilizate atât în ce priveşte cantitatea de apă potabilă furnizată, cât şi a calităţii acesteia" - ne-a declarat Eugen Popa. (A.D.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
La Alba Iulia
A fost arestată o bandă de spărgători de autoturisme
     Ofiţerii Poliţiei Judiciare Alba Iulia au identificat în trafic autoturismul Dacia 1310, AB76AAA, cu care se deplasau Ovidiu Florian Hada (26 de ani), Nicolae Paul Bârz (18 ani) şi Mihai Nicolae Mihăilă (17 ani), toţi din Ţălna-Ighiu. Poliţiştii au constatat că autoturismul Dacia are montat un radiocasetofon care fusese furat în noaptea de 10/11 iulie a.c., din maşina lui Aurel M, din Alba Iulia. Extinzând cercetările, ofiţerii judiciari au descoperit că cei trei mai au la activ încă cinci alte furturi, toate comise din autoturisme. Cei trei au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, care le-a emis mandate de arestare preventivă pentru 5 zile. În cauză, cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor trei tineri. (N.T.)
La Ocna Mureş
Un vechi "client" al polițiștilor s-a spânzurat pe malul Mureșului
     Joi, 25 iulie, în jurul orei 6 dimineaţa, a fost descoperit pe malul Mureşului, în apropierea staţiei CFR Războieni, cadavrul lui Ioan Mâtcă (37 de ani, din Ocna Mureş). Acesta s-a spânzurat de creanga unui copac. Poliţiştii au descoperit în preajma sinucigaşului mai multe pachete de cafea, ţigări şi pungi cu seminţe, provenite din spargerea unui magazin de pe raza localităţii Ocna Mureş. Mâtcă era un "client" mai vechi al poliţiştilor din Ocna Mureş, el având la activ mai multe furturi din magazine. În prezent se efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care Ioan Mâtcă s-a decis să-şi ia viaţa. (N.T.)
La cules de afine, în Apuseni
O fetiță a fost mușcată de un șarpe
     Ieri dimineaţă, la secţia ATI a Spitalului Judeţean Alba a fost adusă o fetiţă muşcată de un şarpe. Rebeca Pantea are 12 ani şi este din Bihor. Ea venise împreună cu sora ei de 10 ani, în vacanţă, la bunicii lor din satul Cobleş, comuna Arieşeni. Joi după-amiază, Rebeca a plecat la cules de afine, însoţită de sora şi verişorii săi. La un moment dat, fata a zărit în afiniş un şarpe care a atacat-o, înţepând-o în piciorul drept. Fata a luat o piatră şi a lovit şarpele, acesta muşcând-o din nou. În apărarea ei au sărit verişorii, care au pansat-o, au transportat-o la dispensarul din comună şi de aici la spitalul din Cîmpeni. De aici fetiţa a fost trimisă la Alba Iulia. Potrivit medicilor albaiulieni, starea sănătăţii Rebecăi este acum stabilă, însă va rămâne sub supraveghere medicală deoarece are piciorul drept umflat din cauza veninului. Fetiţa a descris şarpele ca fiind unul de culoare maro, cu dungi albe.
Nicoleta TOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.